Ad Code

Responsive Advertisement

ငါးေၿခာက္ အုန္းႏို႔ႏွပ္

 
ငါးေၿခာက္ အုန္းႏိူ႔နွပ္ကို ရန္ကုန္မွာ တစ္ခါမွ မစားဖူးပါဘူး။ စစ္ကိုင္းမွာေနတဲ႔ အေဖ႔ဘက္က အဖြားတို႔ဆီမွာ အလွဴလုပ္တံုးက စားဖူးတာပါ။ အဲသည္တံုးက အဘြားက ေလာဘၾကီးၿပီး ဟင္းေတြစံုေနေအာင္ ခ်က္ေတာ႔ ဟင္းေတြ အလွဴမွာ မကုန္ႏိူင္ဘူး။ အလွဴၿပီးသည္႕တိုင္ အိမ္မွာ စားေနရေသးတာ မွတ္မိတယ္။ အဲဒီ ငါးေၿခာက္ခ်က္ကို အလွဴမွာတံုးက မစားရပဲ အိမ္က်မွ စားရတာ။ အဲဒီကတည္းက ေတာ္ေတာ္ၾကိဳက္လို႔ စိတ္ထဲမွာ မွတ္မိေနတာ။

အညာအလွဴဆိုလို႔ မဆြိတီ ဆရာမဘ၀က အေမဘက္က အဘြားလွဴတဲ႔ အညာအလွဴလဲ ေရာက္ခဲ႔ဖူးတယ္။ ရြာအလွဴေပါ႔။ အေမတို႔ရြာက မလိွဳင္ၿမိဳ႕ကေန တစ္မိုင္ေက်ာ္ေလာက္ေ၀းတဲ႔ အင္မတန္ေခါင္တဲ႔ ရြာေလးပါ။ လွ်ပ္စစ္မီးမရွိ၊ ဘာမရွိနဲ႔ ခုခ်ိန္ထိ မတိုးတက္ေသးပါဘူး။ အညာအလွဴဆိုတာ ရန္ကုန္အလွဴလို ရပ္ကြက္ထဲ ရွိတဲ႔ ၄-၅ ၁၀အိမ္ေလာက္နဲ႔ မၿပီးပါဘူး။ ကိုယ္႔ရြာက လူကုန္အၿပင္ ရြာနီးခ်ဳပ္စပ္ ရြာေတြအကုန္က ရြာလံုးကြ်တ္လာၾကတာဆိုေတာ႔ ထမင္းေတြ၊ ဟင္းေတြအမ်ားၾကီး ခ်က္ရတယ္။ ဆန္ ဘယ္ႏွစ္တင္း၊ ၀က္ ဘယ္ႏွစ္ေကာင္ဆို အဲလိုေၿပာၾကတာ။

အဘြားလွဴတံုးကေတာ႔ ၀က္သား၊ ၾကက္သား မတတ္ႏိူင္လို႔ ငါးေၿခာက္ေၾကာ္၊ ပဲတီခ်ဥ္သုတ္၊ ဗူးသီးဟင္းခ်ိဳ နဲ႔လွဴတာ။ အဲဒါ ရြာနီးခ်ဳပ္စပ္က လာစားၾကတာမ်ား၊ လူကမၿပတ္ဘူး။ အဖဲြ႔လိုက္ တန္းစီၿပီး တိုးတိုးၾကိတ္ၾကိတ္ စားၾကတာ။ တစ္ခ်ိဳ႔ ရြာသူေတြ ဖိနပ္ေတာင္မပါဘူး။ အဲဒီငါးေၿခာက္ေၾကာ္နဲ႔ ထမင္းကို ၃-၄မိုင္ေလာက္ကေန လမ္းေလွ်ာက္ၿပီး လာစားၾကတာဗ်ာ။ ဘယ္ရြာ အလွည္႔ေရာက္ပါၿပီဆို ေလာ္ၾကီးနဲ႔ ေအာ္ရေသးတာ။ ငါးေၿခာက္ေၾကာ္တို႔ ဘာတို႔ဆိုတာ အလွဴမတိုင္မီ ၂ပတ္ -၃ပတ္ေလာက္ အလိုကတည္းက ေၾကာ္ၿပီး ေၿမၾကီးထဲ စဥ္႔အိုးေတြနဲ႔ တြင္းတူးၿမွဳတ္ထားရတာ။ အဲဒီေတာ႔ ငါးေၿခာက္ေၾကာ္တို႔၊ ငါးေၿခာက္ႏွပ္တို႔ဆိုတာ ၾကက္သား၊ ၀က္သား မတတ္ႏိူင္သူေတြ အတြက္ေပါ႔ဗ်ာ။ ဒါကၾကံဳလို႔ ေၿပာၿပတာပါ။

မဆြိတီတို႔လဲ ရန္ကုန္ၿပန္ထားတာ မၾကာေသးေတာ႔ အိမ္မွာ အေမတို႔ ေပးလိုက္တဲ႔ ငါးေၿခာက္ေတြ ေပါေနတာနဲ႔ အညာအလွဴခ်က္ ငါးေၿခာက္နဲ႔ အုန္းႏိူ႔ ႏွပ္မယ္ စိတ္ကူးရတယ္။ အိမ္ကၾကီးေတာ္က သူတို႔အလွဴမွာခ်က္ဖူးတယ္ဆိုၿပီး ခ်က္နည္းေလးေၿပာၿပပါတယ္။ ခ်က္ရတာလဲ ဘာမွ ေထြေထြထူးထူးမရွိ အင္မတန္လြယ္ကူပါတယ္။

ငါးေၿခာက္ အုန္းႏိူ႔နွပ္ကို အမ်ားအားၿဖင္႔ေတာ႔ ဆီငါးေရာင္ေၿခာက္နဲ႔ ခ်က္ပါတယ္တဲ႔။ ဆီငါးေရာင္ေၿခာက္ေတြကို အငန္ေပ်ာက္ေအာင္ ၂ရက္ေလာက္ ဖဲြပက္ထားရပါတယ္။ ဖဲြေတြကေန ဆားရည္ေတြ၊ အငန္ရည္ေတြ စုတ္ေအာင္ေပါ႔။ အိမ္မွာေတာ႔ ငါးရံ႕ေၿခာက္ပဲရွိလို႔ ငါးရံ႕ေၿခာက္နဲ႔ပဲ ခ်က္လိုက္ပါတယ္။

ငါးရံ႕ေၿခာက္ ၂ၿပားေလာက္ကို အသားေၿမာင္းေတြခ်ည္းေရြး လက္မေလာက္ အတံုးေလးေတြ တံုးထားပါတယ္။ အလွဴဆိုရင္ေတာ႔ ဒီ႔ထက္ၾကီးၾကီး တံုးပါတယ္တဲ႔။ ငါးေၿခာက္ကို ဆႏြင္းေလးနဲ႔နယ္၊ ေရမ်ားမ်ားနဲ႔ အငံေရေတြေပ်ာက္ေအာင္ ၅မိနစ္ေလာက္ၿပဳတ္ၿပီး အရည္ေတြကို စစ္ခ်ပါတယ္။ အငံပိုေလ်ာ႔ခ်င္ရင္ ၂ခါေလာက္ၿပဳတ္ၿပီး ေရစစ္ပါ။ (အဲဒီအရည္ေတြကို အလဟသ မၿဖစ္ေအာင္ သီးစံုခ်ဥ္ရည္တို႔ ဘာတို႔ထဲ ထည္႔ခ်က္ေပါ႕ေနာ္)



ၾကက္သြန္နီ အလံုးၾကီး ၃-၄လံုးေလာက္ကို ပါးပါးလွီး၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ဥၾကီးၾကီးတစ္ဥကို ေထာင္းၿပီး ဆီ စားပဲြဇြန္း ၈ဇြန္းေလာက္နဲ႔ ဆီသတ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီကို ၾကြပ္တဲ႔ အထိေၾကာ္ၿပၤီး ဆီသတ္ရပါမယ္။ ငါးေၿခာက္ထည္႔ခါနီး ဟင္းအေရာင္လွေအာင္ အေရာင္တင္မွဳန္႕ စားပဲြဇြန္း တစ္၀က္ေလာက္ထည္႔ပါတယ္။


ငါးေၿခာက္ထည္႔ၿပီးေမႊးေနေအာင္ ေမႊေပးပါတယ္။


ၿပီးေတာ႔ေရထည္႔၊ အုန္းႏိူ႕တစ္ထုတ္ထည္႔ၿပီး ႏွပ္ထားလို႔ရပါၿပီ။ မီးေအးေအးနဲ႕ အဖံုးပိတ္ၿပီး ႏွပ္လို႕ေကာင္းေအာင္ အိုးေစာက္နက္နက္ထဲ ေၿပာင္းထည္႔ၿပီးမွ ႏွပ္ပါတယ္။ ဟင္းအႏွစ္ကို အရသာရွိေအာင္၊ သၾကားတစ္ဇြန္းခန္႔နဲ႔ ဟင္းခတ္မွဳန္႔ သင္႔ရံုထည္႔ပါတယ္။





အုန္းႏိူ႔ cream တစ္ထုတ္လံုးထည္႔ပါတယ္။


ငါးေၿခာက္ေတြ ႏူးၿပီး အိလာေအာင္ ေရကုန္တဲ႔အထိ အဖံုးပိတ္ၿပီး တစ္နာရီေလာက္ ႏွပ္ရပါတယ္။


အုန္းႏို႔ေတြ ငါးေၿခာက္ထဲ စိမ္႔၀င္ၿပီး အင္မတန္မွ စားေကာင္းေသာ အုန္းႏိူ႔ငါးေၿခာက္ႏွပ္ရပါၿပီ။ ဆီၿပန္ရင္ ခ်လို႔ရပါၿပီ။ ဆီၿပန္ခါနီး မတူးေအာင္ ေမႊေပးရပါတယ္။


အဆီနဲ႔ အႏွစ္ကိုက ထမင္းနဲ႔ နယ္စားရင္ ေမႊးၿပီး အရသာရွိလွပါတယ္။


မဆြိတီကေတာ႔ ေသြးတိုးမရွိေတာ႔ ငါးေၿခာက္အုန္းႏိူ႔စားလို႔ ဘာမွမၿဖစ္ေပမဲ႔ ေသြးတိုးတတ္သူမ်ားနဲ႔ မသင္႔ေတာ္ပါေၾကာင္း သတိေပးလိုက္ပါတယ္။

TTSweet Blogမွ ကူးယူေဖာ္ျပသည္

Post a Comment

0 Comments

Close Menu