Ad Code

Responsive Advertisement

မႏၱေလးမုန္႔တီ နန္းၾကီးသုပ္ စားရေအာင္ ... by TTSweet

မဆြိတီတို႔ ငယ္ငယ္က စစ္ကိုင္းက အဘြားဆီသြားလည္ရင္ အဘြားက သူ႔ေၿမးမေလး ဘုတ္အီးမကို မန္းေလး ဘုရားၾကီး ေခၚေခၚသြားတယ္။ အဲဒီမွာ ေၿမးအဘြား၂ေယာက္ ဘုရားဖူးၾက၊ ေရႊသကၤန္းကပ္ၾက၊ လိပ္ေတြအစာေကြ်းၾက၊ ဘုရားၾကီး ေစာင္းတန္းက ဆိုင္ေတြပတ္ ၾကည္႔ၾကေပါ႔။ ၿပန္ခါနီးက် ေမာၿပီဆို အဘြားက လိပ္ကန္နားက မုန္႔တီဆိုင္က မုန္႔တီသုပ္ အၿမဲ ၀ယ္ေကြ်းတယ္။ အမ်ားအားၿဖင္႔ေတာ႔ ငါးဖယ္နဲ႔စားေလ႔ရွိတယ္။ ငါးဖယ္ကိုေၾကာ္ၿပီး ပါးပါးေလးေတြ လွီးခ်က္ထားတာ။ ၿပီးေတာ႔ မုန္႔တီလံုးေတြက ရန္ကုန္က နန္းၾကီးသုပ္လိုမဟုတ္ပဲ အလံုးပိုတုတ္တယ္။ မန္ေလးဘက္ဆိုေတာ႔ ပဲမွုန္႔ကလဲ ေကာင္းေတာ႔ အဲဒီမုန္႔တီက သိပ္အရသာရွိတာ။ ဆီအနီေရာင္မ်ားမ်ားနဲ႔ မုန္႔တီသုတ္က အိၿပီးဆီမ္႔ေနတာပဲ။ ဟင္းခ်ိဳကလဲ ပူပူေႏြးေႏြးနဲ႔ အေတာ္ခ်ိဳတယ္။ အဲဒီမုန္႔တီသုတ္ကို ခုခ်ိန္ထိမေမ႔ဘူးဗ်ာ။

မဆြိတီ မန္းေလးေတာင္ေၿခဖက္ ဆရာမလုပ္ေတာ႔လဲ ေစ်းခ်ိဳဖက္ေရာက္တိုင္း စားၿဖစ္တယ္။ တစ္ခါတစ္ေလ ေခါက္ဆဲြနန္းၿပားနဲ႔လဲ ေကာင္းတာပဲ။ ရန္ကုန္အိမ္မွာ အေမတို႔သုပ္စားတဲ႔ နန္းၾကီးသုပ္ဆိုတာနဲ႔ နဲနဲေတာ႔ ကဲြတယ္။ ရန္ကုန္ကသုပ္တာေတာ႔ နန္းလတ္ကို ငံၿပာရည္ေတြ၊ ၾကက္သားဟင္း၊ သံပုရာသီး၊ ပဲမွဳန္႔ေတြထည္႔ၿပီး အသုပ္စံုနယ္သလို နယ္သုပ္တာ။ မန္းေလးကေတာ႔ နန္းၾကီး အလံုးၾကီးၾကီးေတြထဲ ၾကက္သားဟင္းကို ဆီမ်ားမ်ားထည္႔၊ ပဲမွဳန္႔ထည္႔ၿပီး ဒီတိုင္းခ်ေပးတာ။ မဆြိတီ ခုလုပ္စားတာက မန္းေလးစတိုင္ မုန္႔တီပါ။

မုန္႔တီဖက္ၾကီးၾကီးေတြကေတာ႔ ဂ်ပန္ေတြစားတဲ႔ ေခါက္ဆဲြတစ္မ်ိဳးကို သံုးပါတယ္။ တစ္ထုပ္ကို ၄က်ပ္ေလာက္ေပးရတယ္။ စလံုးက NTUC မွာ ၀ယ္လို႕ရပါတယ္။ သူက နန္းၾကီးထက္နဲနဲေတာ႔ ပိုအိတယ္။ အလြမ္းေၿပေလာက္ေတာ႔ စားလို႔ရပါတယ္။

ဟင္းခ်ိဳအတြက္
ၾကက္ရိုး ၃-၄က်ပ္ဖိုးေလာက္၀ယ္ အပိုင္းၾကီးၾကီး ခုတ္ထစ္ၿပီး ဆား၊ ငံၿပာရည္နဲ႔နယ္၊ စပါးလင္၊ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္နီဥၾကီး ၃လံုး ေလာက္ပစ္ထည္႔ၿပီး မီးေအးေအးနဲ႔တည္ထားပါ။ နာရီ၀က္ ၄၅မိနစ္ေလာက္ၾကာရင္ ေရခမ္းရင္ ေရထပ္ထည္႔ ၿပန္ဆူေအာင္တည္ အေပါ႔အငံၿမည္း၊ ၾကက္သားမွဳန္႕ေလး ပိုခ်ိဳေအာင္ထည္႔၊ ငရုပ္ေကာင္းေလး နဲနဲ ေမႊးေအာင္ထည္႔ၿပီး ခ်လို႔ရပါၿပီ။ (ၾကက္ရိုးကဆီေတြထြက္လာရင္ အဲဒါေတြကို ၾကက္သားဟင္းအိုးထဲသာ ခပ္ထည္႔လိုက္ပါ။)


ၾကက္သားဟင္းအတြက္
ၾကက္သား ရင္ပံုသား ၂ခုေလာက္ကို အတံုးေလးေတြလွီးၿပီး ဆႏြင္းမွဳန္႔ႏိူင္ႏိူင္နဲ႔ ငံၿပာရည္၊ ဆားထည္႔ၿပီး နယ္ထားပါတယ္။ ဆႏြင္းမ်ားမွ ဟင္းအႏွစ္က ၀ါ၀ါရဲရဲေလးနဲ႔ ပိုေကာင္းပါတယ္။ ၾကက္သားအညွီနံ႔လဲ ေပ်ာက္တာေပါ႔။


ၾကက္သားဟင္းအႏွစ္အတြက္ ၿပင္ဆင္ထားရမွာေတြပါ။ ၾကက္သြန္နီ ဥၾကီး ၃ လံုးေလာက္ကို chopper နဲ႔ chop လုပ္ထား၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၃လံုးေလာက္ကိုလည္း အႏွစ္ရေအာင္ လွီးထား၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ဥၾကီး တစ္ဥခန္႔ ေထာင္းထား၊ ဂ်င္းနဲ႔ စပါးလင္ ၃ေခ်ာင္းေလာက္ကိုလဲ ပါးပါးလွီးၿပီး ေရာၾကိတ္ထားပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကေတာ႔ တစ္ခ်ိဳ႔ကလဲ မထည္႔ၾကပါဘူး။ မထည္႔လဲ စားလို႔ ေကာင္းပါတယ္။ ငရုပ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႔ကိုလည္း ဆီပူထဲ ရုပ္တရက္ထည္႔လိုက္ရင္ တူးကုန္မွာစိုးလို႔ ေရေလးနဲ႔ ေဖ်ာ္ၿပီးမွ ဆီသတ္တဲ႔ထဲထည္႔ပါတယ္။ စားပဲဇြန္း ၂ဇြန္႔ခန္႔ပါ။


ၿပီးရင္ ဆီသတ္လို႔ေကာင္းေအာင္ Non-sticker ဒယ္အိုးခပ္ၾကီးၾကီထဲ ဆီမ်ားမ်ားထည္႔ပါတယ္။ ဟင္းေကာ္တဲ႔ဇြန္းၾကီးနဲ႔ လူတစ္ေယာက္ တစ္ဇြန္းႏံွဳးနဲ႔ ၁၀ဇြန္းေလာက္ကို ထည္႔ရပါတယ္။ ဆီကေတာ႔ အမ်ားၾကီးကုန္ပါတယ္ခင္ဗ်။

ဆီနဲနဲပူလာရင္ ဆႏြင္းမွုန္႔ေလး ဆီ၀ါတဲ႔အထိ ပစ္ထည္႔၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကလဲြလို႔ အႏွစ္ေထာင္းထားေတြထည္႔ၿပီး ေမႊပါတယ္။


မိနစ္၀က္ ေလာက္ၾကာေတာ႔ ၾကက္သားလွီးထားတာေတြထည္႔ပါတယ္။ အစာေတြ နဲနဲညွိဳးတာနဲ႔ၾကက္သားကို ထည္႔ပါတယ္။ ဒါမွ ၾကက္သားလဲ အရည္ခြံတင္းတဲ႔ အခ်ိန္နဲ႔ ဆီသတ္တာ ေမႊးတဲ႔အခ်ိန္ ကြက္တိပါပဲ။


ဆီသတ္တာ ေမႊးၿပီးကပ္လာရင္ ငရုပ္သီးရည္ေဖ်ာ္ထားတာ ထည္႔ၿပီး ေၿခာက္သြားတဲ႔ထိ ေမႊေပးပါတယ္။ ေနာက္ဆံုးမွ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည္႔ ၿပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေပ်ာက္္ၿပီး အႏွစ္ၿဖစ္သည္အထိ ဆက္ေမႊေပးပါ။ ေနာက္ဆံုး ၾကက္ရိုးၿပဳတ္ရည္ထဲက အခ်ိဳေရကို ၿမဳတ္ေအာင္ထည္႔ၿပီး မီးေအးေအးနဲ႔ နာရီ၀က္ေလာက္ႏွပ္ထားရပါမယ္။ ဆီေၿခာက္ၿပီး ကပ္တဲ႔အထိမထားပဲ ေရနည္းနည္းေလးက်န္တာနဲ႔ ခ်ပါတယ္။



ၿပင္ဆင္ထားရမည္႔ အဆာပလာမ်ား

ငရုပ္သီးအက်က္မွဳန္႔ကို ဆီနဲနဲသတ္ၿပီး ၿပန္ေၾကာ္ပါတယ္။ ဟင္းအိုးထဲက ဆီမေလာက္မွာေၾကာက္လို႔ တစ္ခါတရံ ဆီ၀ါ၊ ဆီနီခ်က္ထားပါတယ္။ က်န္တာေတြေတာ႔ အားလံုးသိၿပီးသားေတြ ဆိုေတာ႔ ပံုမွာသာ ၾကည္႔ၾကပါေတာ႔။ ပံုထဲမွာ ပဲမွဳန္႔ေတာင္ က်န္သြားတယ္။ ပဲမွဳန္႕ကေတာ႔ ေမႊးတံဆိတ္ အက်က္မွဳန္႔ကို သံုးပါတယ္။

ပဲြၿပင္ဖို႔ရာ
မန္းေလးစတိုင္ဆိုေတာ႔ မုန္႔တီဖတ္အလံုးၾကီးေတြ အရင္ထည္႔၊ အေပၚက ၾကက္သားဟင္းအႏွစ္ကိုထည္႔ (ဆီမ်ားမ်ားထည္႔ရပါတယ္ ခင္ဗ်ာ) ပဲမွုန္႔ကိုေတာ႔ စားပဲြဇြန္း တစ္ဇြန္းေလာက္ပဲ ထည္႔ပါတယ္။ အေပၚက ၾကက္သြန္နီၾကိဳက္တတ္ရင္ထည္႔၊ ၾကက္ဥၿပဳတ္၂စိတ္ေလာက္ထည္႔၊ နံနံထည္႔၊ ၿပီး ေမႊစားလို႔ရပါၿပီခင္ဗ်ာ။



ၾကက္ရိုးဗလာဟင္းခ်ိဳေလးကလည္း ေမႊးၿပီး ခ်ိဳေနတာပဲဆိုေတာ႔ဗ်ာ။ ရွလြတ္။ သၾကၤန္တြင္း စတုဒီသာပါဗ်ာ။ အန္တီသက္ေ၀လို ဒုကၡမေရာက္ခ်င္ရင္ေတာ႔ ေအာက္ကပံုကို ၂ခါ မကလစ္ၾကနဲ႔ဂ်ာ။




Tag:  မႏၱေလးမုန္႔တီ  နန္းၾကီးသုပ္  မုန္႔တီသုပ္   မုန္႔တီ နန္းၾကီးသုတ္ TTSweet Blogမွ ကူးယူေဖာ္ျပသည္

Post a Comment

0 Comments

Close Menu