Ad Code

Responsive Advertisement

ကက္ဟင္းခါးသီးႏွပ္ၿခင္း by TTSweet





မဆြိတီတို႔အိမ္ကို ၾကီးေတာ္ေရာက္စက ၾကက္ဟင္းခါးသီးေလး ခ်က္ေပးပါဆို ေပးလိုက္တာ ၾကက္ဟင္းခါးသီးက ဘို႔ေတြ အကုန္လွီးပစ္သဗ်။ ဟင္ ဘာလို႔ဘို႔ေတြ လွီးပစ္တာတံုးဆိုေတာ႔ သူတို႔ ပ်ဥ္းမနားက အိမ္မွာ အဲလိုပဲခ်က္သတဲ႔။ ၿပီးေတာ႔ အေစ႔ေတြက်ေတာ႔လဲ ထုတ္မပစ္ဘူး။ ဒီတိုင္းခ်က္တာ။ ကိုယ္ေတြ ရန္ကုန္မွာ ခ်က္တာနဲ႔ေတာ႔ ဆန္႔က်င္ဖက္ေပါ႔။ ကိုယ္ေတြက အေစ႔ေတြက မာလို႔ဆို အကုန္ထုတ္ပစ္တာ။ ေနာက္ပိုင္းေတာ႔ ၾကီးေတာ္ကို ရန္ကုန္ကနည္းပဲ ခ်က္ပါေၿပာရတယ္။ ဘယ္နဲ႔။ ၾကက္ဟင္းခါးသီးက အသားကပါးရတဲ႔ ၾကားထဲ ဘို႔ေတြလွီးထုတ္ေတာ႔ ဘာက်န္မွာလဲ ေနာ႔ေလ။

တရုတ္ေတြကေတာ႔ ၾကက္ဟင္းခါးသီးကို ၀က္နံရိုးနဲ႔ ေၾကာ္စားတယ္။ ကိုယ္ေတြကေတာ႔ ၾကက္ဟင္းခါးသီးဆို ပုဇြန္ေၿခာက္ (သို႔) ပုဇြန္စိုေလးနဲ႔ပဲ ႏွပ္စားတတ္တာဆိုေတာ႔ သူတို႔ဟင္း
ၾကားေတာ႔ အံ႔ၾသေနတာ။ ၀က္နံရိုးနဲ႔ ၾကက္ဟင္းခါး လားလားမွ မဆိုင္လို႔ ထင္ထားတာ။ တစ္ခါသား ရံုးနားက ေဟာ္ကာစင္တာတစ္ခုမွာ စားဖူးတာ ေကာင္းသဗ်ား။ ဒါေပသိ သူတို႔ ခ်က္တဲ႔ ၾကက္ဟင္းခါးက ဘို႔မပါတဲ႔ ၾကက္ဟင္းခါးဗ်။ အဲဒါမ်ိဳး အညာဖက္ေတြမွာလဲ ေတြ႔ဖူးတယ္။ ေၿပာင္ေၿပာင္ ေခ်ာေခ်ာၾကီး။ မသိရင္ သခြါးသီးလိုလို ဘာလိုလို။ ခါးတာကေတာ႔ အတူတူပါပဲ။ အဲဒီ ၀က္နံရိုး ၾကက္ဟင္းခါးက တရုတ္မွာ နာမည္ၾကီးဟင္းဆိုပဲေနာ္။

ကဲ ၾကက္ဟင္းခါးသီးေလး ရွားရွားပါးပါး ၀ယ္လာတံုး ကိုယ္ခ်က္တတ္သလို ပုဇြန္ေၿခာက္ေလးနဲ႔ပဲ ႏွပ္စားၾကတာေပါ႔။ စကၤာပူမွာတံုးကေတာ႔ ၾကက္ဟင္းခါးသီး သိပ္ေပါတာ။ ၁၂ လရာသီ ၀ယ္လို႔ရတယ္။ အိမ္က ၾကီးေတာ္ေရာ ကိုယ္ေရာ ၾကိဳက္လို႔ ခဏခဏ ခ်က္စားၾကတာ။ ဦးေမာင္ၿခိမ္႔ကေတာ႔ ေသြးတက္လို႔ အမ်ားၾကီး မစားရဲပါဘူးတဲ႔ဗ်ာ။ အခု၀ယ္လာတဲ႔ အသီးက အၾကီးမ်ိဳးတဲ႔၊ ေသြးမတက္ဘူးလို႔ သူကေၿပာတယ္။ ဟုတ္လဲဟုတ္တယ္ဗ်။ မေန႔က စားတာ ဘယ္လိုမွ မေနဘူး။ အိပ္ငိုက္တာမ်ိဳး၊ ေသြးေလးတာမ်ိဳး မရွိဘူးေၿပာတာပါ။

ၾကက္ဟင္းခါးသီးကို ပါးပါးလွီးလုိက္ၿပီး ဆားနဲ႔နယ္ေဆးလိုက္တယ္။ ၿပီးေတာ႔ အခါးနဲနဲသက္သာသြားေအာင္ ၂ခါ ၃ခါေလာက္ အရည္ေတြ ညွစ္ခ်လိုက္တယ္။



ၾကက္သြန္နီတစ္ဥ၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၅မႊာ၊ ငပိ အနည္းငယ္(ထန္းလွ်က္ခဲ တစ္လံုးစာခန္႔)၊ ပုဇြန္ေၿခာက္မွဳန္႔ ၂ဇြန္း၊ ငရုပ္သီးမွဳန္႕႔ တစ္ဇြန္း၊ ဆႏြင္းမွဳန္႔ အနည္းငယ္တို႔ကို ေရာေထာင္းလိုက္ပါတယ္။ (ဇြန္း= စားပဲြဇြန္း)

 အႏွစ္ေထာင္းထားတာကို ၾကက္ဟင္းခါးသီးနဲ႔ နယ္ပါတယ္ခင္ညာ။ ငါးငံၿပာရည္ ဇြန္း၀က္ေလာက္နဲ႔ ဆီ ၃ဇြန္းပါထည္႔ၿပီး နယ္ပါတယ္။ ၿပီးေတာ႔ မီးဖိုေပၚတင္ တည္လိုက္ပါတယ္။ ေရခန္း လို႔ ဖ်စ္ဖ်စ္ၿမည္လာရင္ ေမႊးသြားေအာင္ ေမႊေပးလိုက္ပါေသးတယ္။ ေနာက္ငရုပ္ဆံု လက္ေဆးေရေလးထည္႔ အဖံုးပိတ္ ၾကက္ဟင္းခါးသီး အိလာသည္အထိ ႏွပ္ထားပါတယ္။
ၾကက္ဟင္းခါးသီးက ႏုေတာ႔ ခဏပါပဲ။ အၾကာၾကီးႏွပ္ၿပီး အရမ္းေပ်ာ႔သြားရင္လဲ မေကာင္းဘူးဂ်။ စိမ္းေနတံုးခ်ပါဗ်။


စားၾကပါဦး။ ဒါမ်ိဳးဆို တၿခားအသားဟင္းမပါလဲ ထမင္းၿဖဴေလးနဲ႔ ဒီတိုင္းလဲ တို႔ကေတာ႔ ... တို႔ကေတာ႔  ၾကိဳက္တာပါပဲကြယ္။   း)


TTSweet Blogမွ ကူးယူေဖာ္ျပသည္

Post a Comment

0 Comments

Close Menu