Ad Code

Responsive Advertisement

၀က္ရိုး ၾကမ္မဆိုင္ ... by TTSweet





၀က္နံရိုး (သို႔) ၀က္အရိုးအသားတဲြရက္ တစ္ေကဂ်ီေလာက္ကို လက္သီးဆုတ္၀က္ေလာက္ အတံုးေလးေတြတံုးၿပီး ပဲငံၿပာရည္ အၾကည္ေရ၊ အေနာက္ရည္၊သၾကား၊ ပဲငပိ၂ဇြန္းခန္႔ (ပံုမွာၾကည္႔ပါ-salted soya bean)၊ ဟင္းခ်ိဳမွဳန္႔၊ ငရုပ္ေကာင္း အစရွိသည္႔တို႔နဲ႔၁၅မိနစ္ေလာက္ နယ္ၿပီးႏွပ္ထားပါ။
(ပဲငပိက ငံလို႔ ဆားလံုး၀ မထည္႔ပါ။ သၾကားထည္႔ဖို႔ မေမ႔ပါႏွင္႔)

ၾကမ္မဆိုင္ (သို႔) မုန္ညင္းခ်ဥ္ပတ္ ကို တစ္လက္မအရြယ္ေလာက္ကေလးေတြ လွီးၿဖတ္ထားပါ။ ေၾကးအိုးထဲထည္႔တဲ႔ မုန္ညင္းစိမ္း အခါးေတြကို ကိုယ္႔ဟာကိုယ္ အခ်ဥ္တည္ၿပီး လုပ္ရင္ ပိုေတာင္ေကာင္းေသးတယ္။

ဂ်င္းလက္မအရြယ္၃-၄ခုေလာက္ကို ပါးပါးလႊာလႊာေလးေတြလွီးထားပါ။

ၾကက္သြန္ၿဖဴ ဥၾကီးၾကီး ၁၀မႊာ ၁၅မႊာေလာက္ကို ငရုပ္ဆံုမွာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ။

ၾကက္သြန္နီဥၾကီးၾကီး ၂လံုးကို ၈စိတ္စိတ္ထားပါ။

အိုးေဇာက္နက္နက္ထဲ ဆီ၂ဇြန္းေလာက္ထည္႔ၿပီး ဆီက်က္ရင္ၾကက္သြန္ၿဖဴကိုထည္႔ဆီသတ္ပါ။ ၿပီးရင္ ဂ်င္းရယ္ ၀က္ရိုးနယ္ထားတာရယ္ထည္႔ၿပီး လံုးေပးပါ။ ၀က္သားကေရေတြထြက္လာတာကုန္သည္အထိ စိတ္ရွည္လက္ရွည္ ေမႊေပးပါ။

ေရကုန္လို႔ ဖ်စ္ဖ်စ္ၿမည္ၿပီး ေမႊးလာၿပီဆို ၾကက္သြန္နီထည္႔ ေရအရိုးၿမဳတ္ေအာင္ထည္႔ၿပီး မီးေအးေအးနဲ႔ တည္ထားပါ။ ၀က္သားမႏူးတႏူးမွာ ၾကမ္မဆိုင္ လွီးထားတာေလးေတြ ထည္႔၊ ေရလိုသေလာက္ထပ္ထည္႔ၿပီး ၁နာရီေလာက္ မီးေအးေအးနဲ႔ အဖံုးလံုေအာင္ပိတ္ၿပီး ႏွပ္ေပေရာ႔ပဲ။

၀က္သားလဲႏူးအိလာၿပီ၊ ၾကမ္မဆိုင္ဖတ္ေလးေတြလဲ ေပ်ာ႔ၿပီး အိလာၿပီဆို ေရစပ္စပ္ကေလးနဲ႔ ဆား၊ အခ်ိဳမွုန္႔၊သၾကားၿမည္း၊ လိုတာ ထပ္ထည္႔ၿပီး စားလို႔ရပါၿပီ။ ဘဲၾကမ္မဆိုင္ဆိုလဲ ခ်က္နည္း အတူတူပါပဲ။ ဘဲက ဆီထြက္လြန္းအားၾကီးလို႔ ဆီတတ္ႏိူင္သေလာက္ ေလ်ာ႔ထည္႔ပါေလ။

၀က္ရိုးကထြက္တဲ႔ ဟင္းရည္ခ်ိဳခ်ိဳနဲ႔ မဆြိတီကေတာ႔ အလြန္ၾကိဳက္လို႔ ခဏခဏ ခ်က္စားပါတယ္။
ေၿပာင္းဖူးေလး ေထာင္းၿပီး ဂ်င္း၊ၾကက္သြန္ၿဖဴနံ႔ ေမႊးေမႊးေလးနဲ႔ ေၾကာ္တာေလးနဲ႔
လိုက္ဖက္ပါတယ္။

ဇြန္းဆိုတာ ဟင္းခ်ိဳေသာက္တဲ႔ စတီးဇြန္းကို ဆိုလိုပါသည္။

(ၿမန္မာက်ဴးပစ္ဖိုရမ္တြင္ ေဖာ္ၿပၿပီး)
TTSweet Blogမွ ကူးယူေဖာ္ျပသည္

Post a Comment

0 Comments

Close Menu