အလြမ္းေၿပ ေကာက္ရိုးမိွဳ (အဂၤလိပ္လိုလဲ straw mushroom ပဲေခၚပါတယ္ ) ...
original picture link
စလံုးေရာက္ေတာ႔ စားေသာက္ဆိုင္ေတြမွာ မိွဳကန္ဇြန္းဆို မွာလိုက္ရင္ မိွဳက စည္သြပ္ဘူးထဲက ေဖာက္တဲ႔မိွဳေတြ ၿဖစ္ေနတတ္တယ္။ အရသာကလဲ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ ေကာက္ရိုးမိွဳနဲ႔ တၿခားစီပါပဲ။ ဒါနဲ႔ အိမ္မွာေၾကာ္စားမယ္ဆို NTUC မွာ လိုက္ရွာေတာ႔ မိွဳက ေစ်းၾကီးတယ္။ တစ္ထုတ္ကို၂က်ပ္ခဲြ ၃ခဲြက်ပ္ေလာက္ရွိတယ္။ (မိွဳက ဟင္းရံအေနနဲ႔ပဲ ခ်က္တာဆိုေတာ႔ ၃က်ပ္ေလာက္ဆို အသားဖိုးၿဖစ္ေနၿပီကိုး ...)
အရင္ကေတာ႔ ေအာက္က မိွဳအေခ်ာင္းေသးေသးေလးေတြကို ကန္ဇြန္းရြက္နဲ႔ ငရုပ္သီးစိမ္းေလးခပ္ ဆီက်န္ေရက်န္ေလးခ်က္စားတယ္။ ၾကာေတာ႔ အဲလို မိွဳမ်ိဳးလဲမစားခ်င္ေတာ႔ဘူး။
Egg mushroom (သို႔) Enoki mushroom လို႔ ေခၚပါသတဲ႔။
မိွဳနာမည္ေတြကို အဂၤလိပ္လို သိခ်င္ရင္ ဒီလင္႔ေလးကို ႏွိပ္လိုက္ပါ။
ဒီလိုမိွဳမ်ိဳးလဲ တစ္ခါေၾကာ္စားဖူးတယ္။ သိပ္မၾကိဳက္လွဘူး။ အနံ႔တစ္မ်ိဳးရွိတယ္လို႔ထင္တယ္။
original picture link
ၿပီးခဲ႔တဲ႔အပတ္က ဂ်ဴေရာင္းပိွဳင္႔က Big NTUC ကိုေရာက္ေတာ႔ မိွဳေတြကို တစ္ေနရာမွာ စုထားထားတာ ေတြ႔တယ္။ မိွဳမွမ်ိဳးစံုပဲ။ အဲဒီထဲကမွ စားလို႔ေကာင္းမယ္ထင္တဲ႔ king oyster mushroom ကို ၀ယ္ခဲ႔တယ္။ သူက အရိုးကအရမ္းၾကီးၿပီး အပြင္႔ကေသးေသးေလးရယ္။ ေစ်းလဲသိပ္မၾကီးလို႔ စမ္းစားၾကည္႔ရေအာင္ ၂က်ပ္တန္တစ္ထုတ္၀ယ္ခဲ႔တယ္။ မိွဳပံုကုိ ဓာတ္ပံုမရိုက္ထားမိလို႔ အင္တာနက္ကပဲရွာေပးလိုက္ပါတယ္။
မိွဳကို ပါးပါးလွီး၊ ကန္ဇြန္းရြက္ကိုေခြ်၊ ငရုပ္သီးစိမ္း ၃-၄ေတာင္႔ပါးပါးလွီး၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊နီ ကိုလည္းေသးေသးေလးေတြ chop လုပ္ထားပါတယ္။ ၾကက္သြန္ၿဖဴကိုေတာ႔ chop လုပ္ၿပီးသား ရယ္ဒီမိတ္ ထည္႔ပါတယ္။
ဒယ္အိုးမီးအေနေတာ္ထား(medium)၊ ဆီ စားပဲြဇြန္း ၅ဇြန္းေလာက္ထည္႕၊ ၾကက္သြန္နီ၊ၿဖဴ၊ ငရုပ္သီးတို႔ကို ဆီသတ္ပါတယ္။ (ဆီၿပားေလးနဲ႕စားခ်င္လို႔ ဆီကို ပံုမွန္ထက္ ပိုထည္႔ထားပါတယ္။)
ဆီသတ္တာက်က္ၿပီး ေမႊးလာရင္ မိွဳအရင္ထည္႔၊မိွဳႏြမ္းၿပီးက်က္ၿပီဆို ကန္ဇြန္းရြက္ကို ထည္႔ပါတယ္။ ဆား၊ ပဲငံၿပာရည္အခ်ိဳရည္ ထည္႔ပါတယ္။ ပုဇြန္ေၿခာက္မွဳန္႕ ညက္ေနေအာင္ၾကိတ္ထားတာကို အခ်ိဳမွဳန္႕အစားထည္႔ပါတယ္။
ကန္ဇြန္းရြက္က်က္ၿပီဆို စားလို႔ရပါၿပီ။မိွဳကထင္ထားတာထက္ ပိုႏုူးညံ႔ၿပီး အင္မတန္ခ်ိဳပါတယ္။
မိွဳကန္ဇြန္း အစပ္ေၾကာ္ အိအိ၊ခ်ိဳခ်ိဳစပ္စပ္ေလး
စားၾကပါဦးရွင္။
TTSweet Blogမွ ကူးယူေဖာ္ျပသည္
0 Comments
You are welcome to share your ideas with us in comments! (မှတ်ချက်များပေးရာတွင် သင်၏အကြံဉာဏ်များကို ကျွနိုပ်တို့နှင့် မျှဝေရန် ကြိုဆိုပါသည်။)
Emoji