Ad Code

Responsive Advertisement

ႏြားႏိူ႔ခဲၿပဳလုပ္နည္းႏွင္႔ ႏြားႏိူ႔ခဲခ်က္ by TTSweet

မေန႔က သူငယ္ခ်င္း အၾကည္ (ခ်စ္ၾကည္ေအး) ရဲ႕ဘေလာ႔မွာ ႏြားႏိူ႔ခဲခ်က္ေလးေတြ႔လိုက္မွ ဒီႏြားႏိူ႔ခဲအေၾကာင္း ပို႕စ္တင္ဖို႔ သတိရပါတယ္။ ငယ္ငယ္က အဘြားအညာက ၿပန္လာမွ စားရတဲ႔ ႏြားႏို႕ခဲပါ။ ႏြားႏိူ႔ခဲကို ၿမန္မာၿပည္မွာေတာ႔ ႏြားေမြးတဲ႔ အညာေဒသေတြမွာ ပိုေပါပါတယ္။ မုရိုးပင္ကထြက္တဲ႔ မုရိုးအေစးနဲ႔ လုပ္ရတဲ႔အေၾကာင္း အဖြားေၿပာဘူးလို႔ ရန္ကုန္အိမ္နားမွာလဲ မုရိုးပင္ရွိတာနဲ႔ ရန္ကုန္မွာလဲ လုပ္စားဘူးပါတယ္။

စလံုးေရာက္ေတာ႔ ႏြားႏိူ႕ခဲခ်က္စားခ်င္လို႔ ခ်င္ခ်င္းတက္ပါတယ္။ မုရိုးပင္ကလည္း ဘယ္မွရွာမေတြ႔တာနဲ႔ သံပုရာသီးအခ်ဥ္နဲ႔ ညွစ္ၿပီး ႏြားႏိူ႔ခဲေအာင္လုပ္ပါတယ္။ ဟိုတစ္ေလာကေတာ႔ တိုက္တိုက္ဆိုင္ဆိုင္ အိမ္ေဘးက အန္းမားၾကီး စိုက္ခင္းထဲမွာ မုရိုးပင္တစ္ပင္ေတြ႔တာနဲ႔ အဆင္ေၿပသြားပါတယ္။

မုရိုးပင္ကို ရုကၡေဗဒနာမည္ကေတာ႔ Calotropis procera gigantean လို႔ေခၚပါတယ္။ ခရမ္းေရာင္အပြင္႔ေလးေတြ ပြင္႔ပါတယ္။ အေစးကအၿဖဴေရာင္နဲ႔ အေစးထြက္သန္တဲ႔ အပင္မ်ိဳးပါ။ ေအာက္ကပံုေလးကေတာ႔ အန္းမားရဲ႔ စိုက္ခင္းက အပင္ေလးပါ။


မုရိုးေစးနဲ႔ လုပ္တဲ႔ ႏြားႏိူ႔ခဲက ပိုေပ်ာ႔ေပ်ာင္းၿပီး ပိုေကာင္းပါတယ္။ သံပုရာသီးနဲ႔က်ေတာ႔ နဲနဲပိုမာပါတယ္။ မုရိုးေစးမရႏိူင္သူေတြအတြက္
သံပုရာသီး တစ္လံုးေလာက္နဲ႕ ႏြားႏို႕ခဲခ်က္ လတ္လတ္ဆပ္ဆပ္ လုပ္စားလို႕ရၿပီၿဖစ္တဲ႕အေၾကာင္း သက္သက္လြတ္စားသူမ်ားအတြက္ ေရာ သတင္းေကာင္းပါးအပ္ပါတယ္။ သံပုရာသီးနဲ႕ ခဲေပမဲ႕ အခ်ဥ္အရသာလံုး၀မရွိပါဘူး။ ေအာက္ကပံုေတြကေတာ႔ သံပုရာသီးနဲ႔ လုပ္တဲ႔ ႏြားႏိူ႔ခဲ ပံုေတြပါ။

ႏြားႏို႕ ၂လီတာဘူးၾကီးတစ္ဘူး၀ယ္ပါတယ္။



သံပုရာသီး အရြယ္လတ္ တစ္လံုးခဲြေလာက္ကို အေစ႔မ်ားဖယ္၍ အရည္ခ်ည္း သတ္သတ္ရေအာင္ ညွစ္ထားပါတယ္။
အိုးေဇာက္နက္နက္ထဲႏြားႏို႕ထည္႔ပါတယ္။ သံပုရာရည္ကိုလည္းထည္႔ၿပီး တစ္မိနစ္ေလာက္ ႏွံ႕ေအာင္ေမႊပါ။ (ဒီေနရာမွာ မုရိုးေစးဆိုရင္ေတာ႔ အပင္မွ လတ္လတ္ဆပ္ဆပ္ခူးထားတဲ႔ မရိုးကိုင္းေလးေတြက အေစး ၃-၄စက္ေလာက္ ႏြားႏိူ႔အိုးထဲခ်ၿပီး ႏွံ႔ေအာင္ေမႊေပးရပါတယ္။)

မီးအေနေတာ္ (Medium) ေလာက္မွာ ႏြားႏို႔အိုးတည္ၿပီး ဇြန္းနဲ႕ အဆက္မပ်က္ေမႊေပးပါတယ္။



ႏြားႏို႕ပြက္ပြက္ဆူလာရင္ ေ၀က်မွာစိုးလို႔ မီးနည္းနည္းေလ်ာ႕ၿပီး ဆက္ေမႊပါ။ (ပထမ အနယ္မက်လို႔ စိတ္မပူပါနဲ႔။ ပြက္ပြက္ဆူမွ အနယ္က စက်မွာပါ၊) ႏြားႏို႕ဖတ္ အဖတ္အဖတ္ကေလးမ်ား အနည္က်ကာ အရည္သတ္သတ္၊ အဖတ္သတ္သတ္ၿဖစ္လာရင္ အိုးမီးဖိုေပၚမွခ်ပါ။ ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္းေမာက္ေမာက္ေလာက္ ထည္႔ၿပီး ေမႊေပးပါ။

လက္သုတ္ပု၀ါလို ပိတ္ၾကမ္းစကို ေအာက္မွာခံၿပီး အဖတ္ေတြကိုစစ္ယူပါ ...


အရည္ေတြကိုလည္း လႊင္႔မပစ္ပါႏွင္႕ ... အရည္ကလဲခ်ိဳပါတယ္ ... ေသာက္လို႕ရပါတယ္ ... ေနာက္ ဟင္းခ်က္ရင္ ဒီအရည္ေလးေတြ ထည္႕ခ်က္ေတာ႕ ပိုေကာင္းပါတယ္။

ႏြားႏို႕ဖတ္ေတြ စစ္ယူထားတဲ႔ အ၀တ္ကို အေပၚကၾကိဳးနဲ႕စည္း ေအာက္ကအမာတစ္ခုခံ အေပၚက ငရုပ္ဆံုလို ေလးတာနဲ႕ ဖိၿပီး ေရစစ္ၿပီးခဲတဲ႔အထိေစာင္႕ပါ ... ညကဖိထားရင္ မနက္ခင္းက်ရင္ ေတာ္ေတာ္မာၿပီးခဲေနပါၿပီ ... ေန႔ခင္းလုပ္တယ္ဆိုရင္ေတာ႕ ၃-၄နာရီေလာက္ဖိရင္ကို ရပါတယ္။

ႏြားႏို႕၂လီတာေလာက္လုပ္မွ ပဲပင္ေပါက္နဲ႕ေၾကာ္တဲ႕ပဲၿပားတစ္ခုစာေလာက္ပဲရပါတယ္ .


ၾကာရွည္ခံၿပီး ပိုေမႊးသြားေအာင္ ဒယ္အိုးထဲ ဆီပါေလကာထည္႔ၿပီး လွိမ္႔ပါတယ္။


ၿပီးရင္ ဟင္းခ်က္ဖို႕ အဆင္သင္႕ၿဖစ္ေအာင္ အတံုးေလးေတြတံုးထားပါ။


ႏြားႏို႕ခဲခ်က္နည္း

လိုတဲ႕ပစၥည္းေတြက ...
ခုနက ခဲထားတဲ႔ ႏြားႏို႕ခဲေလးေတြကို လက္မ၀က္ ပတ္ လည္ေလာက္
အတံုးေလးေတြလွီးၿပီးဆား၊ ပဲငံၿပာရည္အၾကည္ရည္နဲ႕ အသာနယ္ထားပါ ...
ၾကက္သြန္နီ အလံုးၾကီးတစ္လံုးေလာက္ကို ပါးပါးလွီးထားပါ ...
ၾကက္သြန္ၿဖဴ၅မႊာေလာက္ ညက္ညက္ေထာင္းထားပါ ...
ခရမ္းခ်ဥ္သီး အလံုးၾကီး ၅လံုးေလာက္ လွီးထားပါ ...
ငရုပ္သီးအစိမ္း ၃ေတာင္႕ေလာက္ထက္ၿခမ္း ၿခမ္းထားပါ ...
နံနံပင္ ၃-၄ပင္ ထက္ပိုင္းခ်ိဳးထားပါ ...
ငရုပ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ ဟင္းခ်ိဳေသာက္ဇြန္းနဲ႕တစ္ဇြန္း ...

ဆီ ဇြန္းၾကီး ၁ဇြန္းခဲြေလာက္ကို ဒယ္အိုးထဲထည္႕ၿပီး မီးဖိုေပၚတင္ပါ ...
ဆီက်က္ရင္ ဆႏြင္းမွဳန္႔ေလးနဲနဲထည္႕ၿပီး လွီးထားတဲ႔ၾကက္သြန္နီေတြထည္႕ပါ ...
ၾကက္သြန္နီႏြမ္းရင္ ၾကက္သြန္ၿဖဴေထာင္းထားတာေလးေတြပါေရာၿပီး ဆီသတ္ပါ ...
ေရႊ၀ါေရာင္သန္းၿပီး ေမႊးလာရင္ မီးနည္းနည္းေလွ်ာ႕ၿပီး ငရုပ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ထည္႕ပါ ...
ငရုပ္သီးမတူးခင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးလွီးထားတာေလးေတြထည္႕ၿပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏြမ္းလာရင္ ႏြားႏို႔ခဲေလးေတြထည္႕၊ ပဲငံၿပာရည္၊ ဆား၊ အခ်ိဳမွဳန္႔ သင္႕သလိုထည္႕ၿပီး းခရမ္းခ်ဥ္သီး အႏွစ္ထဲမွာ ႏြားႏို႕ခဲေလးေတြ ၿမဳတ္ေအာင္အသာေလးေမႊေပးပါ ...
ေရခမ္းၿပီးဆီသံဖ်စ္ဖ်စ္ၾကားရင္ ခုနကစစ္ထားတဲ႕ႏြားႏို႕အရည္နဲနဲထပ္ထည္႔ၿပီး ႏြားႏို႕ခဲေလးေတြထဲ ဆားအခ်ိဳမွဳန္႕၀င္သြားေအာင္ ၅မိနစ္ေလာက္ ထပ္ထည္ပါ ... ေရခမ္းခါနီးရင္ ငရုပ္သီးစိမ္း ...နံနံပင္ေလး အေပၚကအုပ္ ၿပီးခ်လို႕ရပါၿပီ ...

ဟင္းခ်က္တဲ႕ပံုေလးေတြ တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။
ဗူးညြန္႔၊ၿပည္ပန္းညိဳ၊ ဒန္႕သလြန္ညြန္႔ အစရွိသၿဖင္႔ ဟင္းရြက္မ်ိဳးစံုနဲ႔ခ်က္ထားတဲ႔ ဟင္းရြက္စိမ္းဟင္းခ်ိဳနဲ႔ လိုက္ဖက္ပါတယ္။




ႏြားႏို႔ခဲကို ၾကက္သြန္ၿဖဴနီေလးနဲ႔ ေၾကာ္ခ်က္ေလးလုပ္စားလဲ ဆိမ္႔ဆိမ္႔ေလး စားေကာင္းပါတယ္။

TTSweet Blogမွ ကူးယူေဖာ္ျပသည္

Post a Comment

0 Comments

Close Menu