သုတ္စားတဲ႔ က်ဴနားငါးသတၱာမွာ ၂မ်ိဳးရွိတယ္။ ေရစိမ္ထားတာနဲ႔ ဆီစိမ္ထားတာနဲ႔ပါ။ အဲဒီေန႔က မွား၀ယ္လာလို႔ ေရစိမ္ထားတာနဲ႔ပဲ သုတ္လိုက္ရပါတယ္။ အမွန္က ဆီစိမ္ထားတဲ႔ဘူးထဲက ဆီေလးေတြပါ ထည္႔သုတ္ရင္ ပိုစားလို႔ေကာင္းပါတယ္။
ုၾကက္သြန္နီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြကို ေသးေသးေလးေတြ chop လုပ္၊ ငရုပ္သီးစိမ္း၊ နံနံပင္၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ေတြကိုလည္း ရိတ္ရိတ္လွီးပါတယ္။ သံပုရာရည္ဆမ္း၊ ငရုပ္ေကာင္း (မညက္တညက္) နဲ႔ သုတ္ပါတယ္။ ဆား အခ်ိဳမွုန္႔ သင္႔သလို ထည္႔သုတ္ပါ။
လိုက္ဖက္တဲ႔ဟင္းကေတာ႔ ၀က္နံရိုး (သို႕) ၀က္ေၿခေထာက္ကို ၾကာစြယ္နဲ႔ (lotus root - ၾကာၿမစ္ ေခၚမလားမသိ ) စြတ္ၿပဳတ္လုပ္ထားတာနဲ႔ပါ။ ၀က္ရိုးကို ဂ်င္း၊ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ပဲငံၿပာရည္ အခ်ိဳ နဲ႔ အခ်ိဳရည္ထြက္လာသည္အထိ ၿပဳတ္ၿပီး ခ်ခါနီး ၁၀မိနစ္ေလာက္မွာ ၾကာစြယ္ခပ္ၿပီးစားတာပါ။ ၾကာစြယ္က ၀ါးလိုက္ရင္ ထုတ္ထုတ္-ထုတ္ထုတ္နဲ႔ စားလို႔သိပ္ေကာင္းပါတယ္။
ၾကာစြယ္မၿမင္ဖူးသူမ်ားအတြက္
TTSweet Blogမွ ကူးယူေဖာ္ျပသည္
0 Comments
You are welcome to share your ideas with us in comments! (မှတ်ချက်များပေးရာတွင် သင်၏အကြံဉာဏ်များကို ကျွနိုပ်တို့နှင့် မျှဝေရန် ကြိုဆိုပါသည်။)
Emoji