သူ႔ဇာတိ ပ်ဥ္းမနားၿမိဳ႕ကို အလည္သြားတံုးက သူတို႔ၿမိဳ႕က နာမည္ၾကီး အစားအေသာက္ဆိုၿပီး ေကာ္ၿပန္႔ေၾကာ္နဲ႔ ကန္ဇြန္းရြက္ အစိမ္းေတြနဲ႕ သုတ္ထားတာကို အတင္းလာေကြ်းပါတယ္။ မဆြိတီကလည္း ထူးထူးဆန္းဆန္းဆို မစားတတ္ေတာ႔ ၾကံၾကံဖန္ဖန္ ေတာ္တို႔ ကန္ဇြန္းရြက္အစိမ္းေတြနဲ႔ မစားတတ္ပါဘူးဆိုၿပီး အေၾကာက္အကန္ ၿငင္းေတာ႔တာပါပဲ။ တစ္ရက္ေတာ႔ ဗိုက္ဆာတာေရာ သူကလဲ အတင္းေကြ်းလာတာနဲ႔ နဲနဲယူစားရာကေန ေမာင္က်န္တစ္တို႔ ၿဖစ္သြားပါေတာ႔တယ္။ သူက အခ်ဥ္ေဖ်ာ္ထားတာ ေတာ္ေတာ္ေကာင္းတာကိုး။ ေနာက္ပိုင္းေတာ႔ ၾကိဳက္လြန္းလို႔ ပ်ဥ္းမနားေရာက္တိုင္း မပ်က္မကြက္စားရတဲ႔ အစာတစ္မ်ိဳးၿဖစ္လာပါေရာလား။
ေကာ္ၿပန္႔ေၾကာ္သုတ္ရန္ အခ်ဥ္ေဖ်ာ္နည္း။
ေကာ္ၿပန္႔သုတ္ အခ်ဥ္စပ္နည္းက တစ္ၿခားအခ်ဥ္ေတြနဲ႔မတူပါဘူး။ သူက အခ်ိဳေလး နဲနဲကဲပါတယ္။ ထန္းလ်က္ အေနေတာ္ ၃လံုးေလာက္ကို (brown suger ထည္႔လဲရပါတယ္ ) ေရ-ဆန္ခ်င္တဲ႔ ေကာ္ခြက္တစ္ခြက္စာေလာက္နဲ႔ က်ိဳပါတယ္။ အဲဒီထဲကို ဂ်င္း လက္တစ္ဆစ္၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၄မႊာေလာက္၊ ငရုပ္သီးစိမ္းေသးေသးေလးေတြ ၃-၄ေတာင္႕႔ အားလံုးေပါင္းၿပီး ညက္ညက္ေထာင္းထားတာကိုေရာထည္႔ၿပီးက်ိဳပါတယ္။ ထန္းလ်က္အားလံုးေပ်ာ္ၿပီး ပြက္ပြက္ဆူရင္ အေအးခံ၊ မန္က်ည္းေရ ေဖ်ာ္ထားတာ ေလာင္းထည္႔၊ ဟင္းခ်ိဳမွဳန္႕သင္႔သလို၊ ငံၿပာရည္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္းေလာက္ထည္႔ၿပီး ေဖ်ာ္လိုက္ရင္ ခ်ဥ္၊ ခ်ိဳ၊ ငန္၊ စပ္ အရသာေတြ ေရာထားတဲ႔ ေကာ္ၿပန္႔သုတ္ အခ်ဥ္ရပါၿပီ။ ကန္ဇြန္းရြက္မၾကိဳက္သူမ်ား ရိုးရိုးေကာ္ၿပန္႔ေၾကာ္သုတ္ကို ဒီအခ်ဥ္နဲ႔သုတ္ရင္လဲ ေကာင္းပါတယ္။
ပဲြၿပင္ရန္။
ကန္ဇြန္းရြက္ကို အရိုးအရင္႔ေတြ ၿဖတ္ၿပီး ပါးပါးလွီးထားပါ။
ဆလပ္ရြက္ကိုလည္း ေရေၿပာင္ေအာင္ေဆးၿပီး ပါးပါးလွီးပါ။
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ကို ရွည္ရွည္ေလးေတြၿဖတ္ထားပါ။
မုန္႔ဦးေႏွာက္လို႔ေခၚတဲ႔ မုန္႔ကြ်ဲသည္း အဆိမ္႔လိုမ်ိဳးေလးေတြ ရွိရင္ အတံုးေလးေတြ တံုးၿပီး ထည္႔ပါတယ္။ စလံုးမွာေတာ႔ မရွိလို႔ မထည္႔တာပါ။
ေကာ္ၿပန္႔ေၾကာ္ ၃ခုေလာက္ကို ပန္းကန္လံုးထဲ ကတ္ေၾကးနဲ႕ ညွပ္ထည္႔၊ အေပၚက ကန္ဇြန္းရြက္၊ ဆလပ္ရြက္လွီးထားတာထည္႔ အခ်ဥ္ေရဆမ္း၊ ၾကက္သြန္ၿမီတ္ေလးၿဖဴးစား၊ ဟိုက္ရွားပါး ... ေကာင္းမွေကာင္း။
ထမင္းနဲ႔ စားလဲရပါတယ္။ သူ႕ခ်ည္းေရေႏြးၾကမ္းနဲ႔ၿမည္းလဲ ေကာင္းပါတယ္။
အဲဒီတံုးက အမွတ္တရ ဓာတ္ပံုရိုက္ခဲ႔တဲ႔ ပ်ဥ္းမနားၿမိဳ႔မွ ေအာ္ရီဂ်င္နယ္ ေကာ္ၿပန္႔ ကန္ဇြန္းရြက္သုတ္ပါရွင္။
TTSweet Blogမွ ကူးယူေဖာ္ျပသည္
0 Comments
You are welcome to share your ideas with us in comments! (မှတ်ချက်များပေးရာတွင် သင်၏အကြံဉာဏ်များကို ကျွနိုပ်တို့နှင့် မျှဝေရန် ကြိုဆိုပါသည်။)
Emoji