Ad Code

Responsive Advertisement

ကန္ဇြန္းေဟာ႔ပလိပ္ by TTSweet

အဲဒီဟင္းကို NUS ကအေဆာင္ ကင္တင္းမွာ စားဘူးတာပါ။ ဆိုင္က ေဟာ႕ပလိပ္ေတြကို မွာမွ ခ်က္ခ်င္းေၾကာ္ေပးတဲ႕ဆိုင္ပါ။ ေက်ာင္းကဆိုေတာ႔ တစ္ပဲြမွ ၄က်ပ္ ေတာ္ေတာ္ သက္သာပါတယ္။ သက္သာေတာ႔ ဆိုင္က စားမယ္ဆို အၿမဲေစာင္႔ရတယ္။ တစ္ခါသား ၄၅ မိနစ္ေလာက္ကို ေစာင္႔လိုက္ရလို႔ ကန္ဇြန္းရြက္၀ယ္ၿပီး ကိုယ္႔ဟာကိုယ္ပဲ အိမ္မွာစမ္းေၾကာ္စားပလိုက္တယ္။ ဒီက စိတ္ၾကီးတာ သူတို႔ မသိၾကဘူး။

သူက ကန္ကုန္းဘလာၿခမ္းလိုပဲ။ ဒါေပမဲ႔ ၀က္သားေလးနဲ႕ဆိုေတာ႔ ပိုေကာင္းတာေပါ႔။
ကန္ဇြန္းရြက္ကေလးေတြသင္ ေရေဆး ေရစစ္ထား။ ၀က္သားေလးကို ပါပါးလွီး ဆား၊ ပဲငံၿပာရည္ အခ်ိဳ၊ သၾကားနဲ႔နယ္ထား။ ဂ်င္းေလးကိုလဲ ပါးပါးလွီးထား။ ၾကက္သြန္နီအလံုးၾကီးၾကီးတစ္လံုးေလာက္ အကြင္းလိုက္လွီးထား။
ေနာက္ၿပီး ငပိေၾကာ္ကို စကၤာပူစတိုင္ ဆီရဲႊရဲႊ၊ သၾကားမ်ားမ်ားနဲ႕ ခ်ိဳခ်ိဳေလး ေၾကာ္ထားတဲ႕ ဟာေလးလဲ လိုတယ္။
ေနာက္ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၂မႊာ၊ ၃မႊာေလာက္ကို ေသးေသးေလးေတြ chop လုပ္ထား။
ပုဇြန္ေၿခာက္မွဳန္႔ေလးလဲ တစ္ဇြန္းစာေလာက္ အဆင္သင္႔ၿပင္ထား။

ေၾကာ္နည္းကေတာ႔
မီးပ်င္းပ်င္းေပၚ ဒယ္အိုးတယ္ ... ဆီစားပဲြဇြန္း ၃ဇြန္းေလာက္ထည္႔ ၾကက္သြန္ၿဖဴထည္႔။ ေမႊးလာရင္ ဂ်င္းထည္႔
၀က္သားေလးေမႊးေအာင္ေၾကာ္ေပး။
၀က္သားက်က္ေလာက္ရင္ ပုဇြန္ေၿခာက္မွုန္႔ေလးထည္႔ေၾကာ္၊ ငရုပ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔ေလး နဲနဲေလာက္ အေရာင္လွေအာင္ ပစ္ထည္႔။ငရုပ္သီး မီးမကြ်မ္းမီ ၾကက္သြန္နီ၊ ကန္ဇြန္းရြက္၊ ငပိေၾကာ္အခ်ိဳ၊ ပဲငံၿပာရည္အခ်ိဳရည္၊ ဆား၊ သၾကား အစံုထည္႔ ကန္ဇြန္းရြက္ က်က္သည္အထိ ေမႊေပးပါ။ က်က္က်က္ခ်င္း ေၾကြပန္းကန္အၿပားေပၚ ပူပူေလးထည္႔ ထမင္းနဲ႔ စားႏိူင္ပါၿပီ။ ၿမန္လဲၿမန္ ဟင္းတစ္မ်ိဳးတည္းနဲ႔ လဲ စားလို႔ရပါတယ္။ ေရေႏြးၾကမ္းေလးနဲ႔ေပါ႔။













စင္ကပူစတိုင္ ငပိအခ်ိဳေၾကာ္
အေပၚက ကန္ဇြန္းရြက္ေၾကာ္ေတာ႔ ငပိေၾကာ္ေလး စားဖို႔ အၿမဲေၾကာ္ထားတဲ႔ အထဲက ယူေၾကာ္ပါတယ္. စကၤာပူစတိုင္ငပိေၾကာ္ဆိုတာ dumpling တို႔ ဘဲကင္ေရာင္းတဲ႔ဆိုင္တို႔မွာ ခ်ေပးတဲ႔ ငရုပ္သီးေၾကာ္မ်ိဳးပါ။ သူကဘာနဲ႕တူလဲဆိုေတာ႔ ၿမန္မာငပိေၾကာ္ကို သၾကားခပ္ထားတာနဲ႔တူတယ္။ ကိုယ္လဲ အဲဒီဆိုင္ေတြမွာ စားရင္းနဲ႔ၾကိဳက္လို႔ အိမ္မွာစမ္းလုပ္ၾကည္႔တာ။ တူတယ္လို႔ေတာ႔ေၿပာၾကတာပဲ။

ငရုပ္သီးေၿခာက္ အရွည္ စလံုးလိုဆို တစ္က်ပ္တန္အထုတ္ရဲ႔ တစ္၀က္ေလာက္ကို ဘလန္ဒါနဲ႔ ၾကိတ္၊ သိပ္အညက္ၾကီးေတာ႔ မဟုတ္ဘူးေပါ႔။ ၾကက္သြန္နီ တစ္ဥေလာက္ကို ပါးပါးလွီးထားတာရယ္၊ ငပိ ထန္းညက္ခဲ ၃လံုးစာေလာက္ကို ေၿခထားတာရယ္၊ ပုဇြန္ေၿခာက္မွဳန္႔ စားပဲြဇြန္းေမာက္ေမာက္ ၃ဇြန္းေလာက္၊ သၾကား စားပဲြဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္ေလာက္ကိုလည္း တစ္ခါတည္းထည္႔ အားလံုးေပါင္း ဘလန္ဒါနဲ႔ၾကိတ္ထား။

ဒယ္အိုးၾကီးထဲ ဆီ မ်ားမ်ားထည္႔ (စားပဲြဇြန္း ၁၀ဇြန္းေလာက္)မီးကအေနေတာ္ေလာက္ (medium) ဆီက်က္ရင္ အေပၚက ၾကိတ္ထားတာေတြ ထည္႔ၿပီး မီးေအးေအးနဲ႔ ေၾကာ္ေပေတာ႔။ အေရာင္ေလးညိုလာၿပီ ေမႊးလာၿပီဆို ၿမည္းၾကည္႔၊ ဆားသၾကားလိုတာထပ္ထည္႔။ အေရာင္ေလးလွခ်င္ရင္ အေရာင္တင္မွဳန္႔ေလး ခ်ခါနီးထည္႔၊ စကၤာပူစတိုင္ ငရုပ္သီးေၾကာ္ရေရာ။ ထမင္းနဲ႔ ဗမာ ငပိေၾကာ္လိုလဲ စားလို႔ရပါတယ္။ NTUC ေတြမွာလဲ ေရာင္းမယ္ထင္ပါတယ္။


TTSweet Blogမွ ကူးယူေဖာ္ျပသည္

Post a Comment

0 Comments

Close Menu