Ad Code

Responsive Advertisement

ငါးဆုတ္လံုးႏွင္႔ ခ်က္ေသာ မႏၱေလး မုန္႔တီ။ by TTSweet

အန္တီဆြိတစ္ေယာက္ ေအာ္ဇီၿပန္ေရာက္ကတည္းက ေရာဂါထတာက မန္းေလးမွာ စားခဲ႔ရတဲ႔ မန္းေလးမုန္႔တီအတိုင္း ၿပန္ခ်က္စားခ်င္ေနတာ။ အန္တီဆြိ ၀ါသနာကိုက တစ္ခုခုစားၿပီးလို႔ ၾကိဳက္တယ္ဆို အဲသလိုမ်ိဳး တူေအာင္ အိမ္မွာ ၿပန္ခ်က္စားေလ႔ရွိတာကိုး။

 အိမ္မွာလဲ ရန္ကုန္မၿပန္မီကတည္းက ၀ယ္ထားတဲ႔ ဂ်ပန္ အူဒံုေခါက္ဆဲြကလဲ ေရခဲေသတၱာထဲ ရွိေနေတာ႔ အေတာ္ပဲ။ ေနာက္ၿပီး မေန႔ကပဲ မုန္႔ဟင္းခါးေလး ဘာေလး ခ်က္စားရေအာင္ဆို ဆယ္လ္မြန္ငါးရိုးေတြ တစ္ေကဂ်ီခဲြေတာင္ ၀ယ္ထားတာေတြလဲ ရွိေနတာ။

မန္းေလးမုန္႔တီကလဲ စားထားတာ မၾကာေသးဘူးဆိ္ုေတာ႔ အားလံုးက အမွတ္တရ ၿဖစ္ေနေသးတယ္။ မွတ္မွတ္ရရကေတာ႔ သူတို႔ခ်က္တဲ႔ ဟင္းခ်ိဳက ငါးဖယ္ဆုတ္ေသးေသးေလးေတြနဲ႔ ခ်က္ထားတာဂ်။ ဟင္းခ်ိဳက ပူပူေႏြးေႏြး ေမႊးၿပီး ခ်ိဳေနတာ။ ၾကက္သားကိုလဲ အႏွစ္နဲ႔ ေရာမခ်က္ပဲ အသားေလးေတြ ၿပဳတ္ၿပီး မြထားတာ။ မုန္႔တီထဲလဲ ငါးဆုတ္လံုးေသးေသးေလးေတြ ထည္႔ေပးတာ သတိရတယ္။ ရန္ကုန္မွာေရာင္းတဲ႔ စတိုင္လို ၾကက္ဥၿပဳတ္ေတြ ဘာေတြ မပါဘူး။ သူထည္႔တဲ႔ အၾကြပ္ေၾကာ္ကလဲ ရန္ကုန္နဲ႔မတူ၊ ေခါက္ဆဲြလံုးေလးေတြကို အၾကြပ္ေၾကာ္ထားတာ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုလဲ အႏွစ္သပ္သပ္ခ်က္ၿပီး ဆီရဲႊရဲႊ၊ ပဲမွဳန္႔မ်ားမ်ားနဲ႔ သုတ္ေပးတာ။ ၿပီးေတာ႔ ၾကက္သြန္နီလွီးထားတာကို ေရာ မသုတ္ပဲ သတ္သတ္ တည္ေပးတာ။
မနက္မိုးလင္းေတာ႔ ခ်က္ခ်င္စိတ္က တားမရတာနဲ႔ ဦးၿခိမ္႔ အိပ္ေနတာကို ႏိွဳးၿပီး ဆြိေလး မန္းေလးမုန္႔တီ ခ်က္စားခ်င္လို႔ပါ ကုိကိုၿခိမ္႔ရယ္ ...  လိုတာေလးေတြ သြား၀ယ္ေပးပါဦးဆို ေၿပာရတယ္။  ၾကက္ရင္ပံုသား တစ္ခုရယ္၊ ငါးဖယ္ဆုတ္အတြက္ေတာ႔ ရရာငါး အသားခ်ည္းပဲ ၅၀၀ ဂရမ္ေလာက္ ၀ယ္ခဲ႔လို႔ မွာလိုက္ရတယ္။

သူထြက္သြားေတာ႔ ညက ေရခဲေသတၱာထဲ ခဲေနတဲ႔ ငါးရိုးေတြကို မိုက္ခရိုေ၀႔ထဲထည္႔  de froze လုပ္ၿပီး တစ္၀က္ေလာက္ခဲြ (၆၀၀ ဂရမ္ခန္႔)၊ အတံုးေတြတံုး၊ အိုးေဇာက္နက္နက္ထဲ ေရလံုေအာင္ထည္႔ၿပီး ၿပဳတ္လိုက္တယ္။ ၿပီးေတာ႔ ၾကက္သြန္နီ ဥအၾကီးၾကီး တစ္လံုး၊ ဂ်င္း တစ္လမေလာက္ကိုထုရိုက္ၿပီး ထည္႔ၿပဳတ္လိုက္တယ္။ ငံၿပာရည္နဲ႔ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၄-၅ ဥေလာက္လဲ ထည္႔လိုက္ေသးတယ္။
ငါးကိုကို ဒီအတိုင္း ပြက္ပြက္ဆူေအာင္တည္ထားတံုး အူဒံုေခါက္ဆဲြေတြ ေကာင္းေသးရဲ႔လား ၾကည္႔ရေသးတယ္။ အထုတ္ၾကီးထဲမွာ တစ္ေယာက္စာေလာက္ အထုတ္ေသးေလးေတြ ခဲြထုတ္ထားတာဆိုေတာ႔ အေတာ္႔ကို ေကာင္းပါေသးတယ္။ expire date ကလဲ အေ၀းၾကီး လိုေသးတာ။ ဒါနဲ႔ အထုတ္ေတြေဖာက္ၿပီး ေရေႏြးေငြ႔နဲ႔ ေပါင္း၊ ေရေအးႏိူင္ႏိူင္ေဆးၿပီး  ေရစစ္ထားလိုက္တယ္။
ဦးၿခိမ္႔ေစ်းက ၿပန္လာရင္ အဆင္သင္႔ခ်က္ရေအာင္ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ-နီသင္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အလံုးၾကီး ၃လံုးေလာက္ကိုလဲ ေသးေသးေလးေတြ လွီးထားရတယ္။ အႏွစ္ ခ်က္ရေအာင္ေလ။ ၿပီးေတာ႔ ဂ်င္း တစ္လက္မေလာက္၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၁၀မႊာေလာက္၊ ၾကက္သြန္နီ ဥၾကီး တစ္ဥေလာက္ကို ပါးပါးလွီးၿပီး ငရုပ္ဆံုနဲ႔ အႏွစ္ရေအာင္ ေထာင္းေတာ႔တယ္။ ဒီေနရာမွာ အႏွစ္ကို ဘလန္ဒါနဲ႔ ၾကိတ္ရင္ လြယ္ကူသက္သာတာ လူတိုင္းသိပါတယ္။ ဒါေပမဲ႔ အန္တီဆြိရဲ႔ အေတြ႔ အၾကံဳအရ၊ ေထာင္းခ်က္တဲ႔ အႏွစ္က ဘလန္ဒါနဲ႔ ၾကိတ္တာထက္ ပိုေမႊးၿပီး ပိုညက္ေတာ႔ ပိုအရသာရွိတယ္လို႔ စိတ္ထဲ ထင္ေနတယ္။ ဒါေၾကာင္႔ အႏွစ္ေတြ ဆီသတ္ရင္ အမ်ားအားၿဖင္႔ ငရုပ္ဆံုနဲ႔သာ ေထာင္းပါတယ္။ ညက္ခါနီးက် ဂ်ဴဂ်ဴေလးလဲ စားလို႔ရေအာင္ဆို မစပ္တဲ႔ ငရုပ္သီးမွဳန္႔ အေရာင္တင္မွဳန္႔ (sweet paprika) လဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္ကို ထည္႔ေထာင္းလိုက္တယ္။
ေထာင္းေနရင္းပဲ ဦးၿခိ္မ္႔တစ္ေယာက္ေစ်းက ၿပန္ေရာက္လာတာနဲ႔ ၾကက္သားေလး ထုတ္ၿပီး ၃၀၀ ဂရမ္ေလာက္ခဲြ ငံၿပာရည္၊ ၾကက္သားမွဳန္႔နဲ႔ နယ္ထားလိုက္တယ္။ မီးဖိုတစ္ဖက္ အားေနတံုး ဆီသတ္ဖို႔ၿပင္ေတာ႔တယ္။ ဒယ္အိုး တစ္လံုးထဲ ဆီ ၂၅၀ ml ေလာက္ထည္႔ၿပီး ဆီက်က္ေတာ႔ ဆႏြင္းမွဳန္႔ေလးထည္႔  အနွစ္ေထာင္းထားတာ ထည္႔ၿပီး ဦးၿခိမ္႔ကို အဆက္မၿပတ္ ေမႊခိုင္းထားလိုက္တယ္။ ေမႊးလာေတာ႔ ငါးၿပဳတ္အိုးထဲက ငါးၿပဳတ္ေရ လက္ဖက္ရည္ ပန္ကန္တစ္လံုးစာေလာက္ထည္႔၊ ငံၿပာရည္နဲနဲထည္႔၊ သၾကားနဲနဲထည္႔ၿပီး မီးေအးေအးနဲ႔ အႏွစ္ေတြ ႏူးအိတဲ႔ အထိ တည္ထားလိုက္တယ္။ ၿပီးေတာ႔ ေရခဲ ေသတၱာထဲ အဆင္သင္႔ ထည္႔သိမ္းလို႔ရေအာင္ ပလပ္စတစ္ဗူးထဲ ထည္႔ေကာ္ထားလိုက္တယ္။
ငါးဆုတ္လံုးအတြက္ေတာ႔ ငါးအသားေလးေတြကို (၃၀၀ ဂရမ္ခန္႔) ေသးေသးေလးေတြလွီး ဂ်င္းပါးပါး ၃ခု၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၁၀ဥ၊ ငံၿပာရည္ လဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္းေလာက္၊ ၾကက္သားမွဳန္႔တို႕နဲ  ေရာၿပီး ဘလန္ဒါနဲ႔ ၾကိတ္လိုက္တယ္။  ငါးဖယ္ၿခစ္လို ညက္ၿပီးစီးလာၿပီဆို ငါးၿပဳတ္အိုးထဲ ရွမ္းေခါက္ဆဲြႏွစ္တဲ႔ စကာေလးနဲ႔ ေသးေသးေလးေတြ လံုးၿပီး ထည္႔ၿပဳတ္လိုက္တယ္။ ၃မိနစ္ေလာက္ ၿပဳတ္ၿပီးေတာ႔ ပန္းကန္ထဲ ဆယ္ထည္႔ထားလိုက္တယ္။
ငါးဟင္းခ်ိဳခ်ခါနီးေတာ႔ နဲနဲပိုေမႊးေအာင္ဆို ဦးၿခိမ္႔စိုက္ထားတဲ႔ စပါးလင္အံုထဲက စပါးလင္ တစ္ပင္နွဳတ္ၿပီး ေထာင္းထုထည္႔လိုက္ေသးတယ္။ ဟိုက္ရွားပါး။ ဟင္းခ်ိဳကေတာ႔ ေဒၚစိုး ဆိုင္မွာ စားခဲ႔ရတဲ႔ ဟင္းခ်ိဳနဲ႔ တစ္ပံုစံတည္း။ ေကာင္းမွေကာင္း။
ၾကက္သားကို လဲ ငါးဟင္းခ်ိဳေလး နဲနဲထည္႔ စပါးလင္ေလး နဲနဲထည္႔ၿပီး ေရခန္းတဲ႔ အထိ ၿပဳတ္လိုက္တယ္။ ၾကက္သားႏႊင္ဖို႔ တာ၀န္ကေတာ႔ ဦးၿခိမ္႔တာ၀န္။ 
ၾကက္သြန္နီ ကိုလဲ ပါးပါးေလးေတြ လွီးၿပီး ေရနဲ႔ေဆး ေရစစ္ထားတယ္။
နံနံပါပါးလွီး ၊ သံပုရာသီးစိတ္။
 ငရုပ္သီးေလွာ္ၿပီးသားကို ဆီပူေလးနဲ႔ ၿပန္ေၾကာ္လိုက္ေသးတယ္။
 ပစၥည္းေတြလဲ စံုၿပီ။ သုတ္ဖုိ႔ရာ အဆင္သင္႔ ၿဖစ္ပါၿပီ။
ဦးၿခိမ္႔အတြက္ တစ္ပဲြ ၿပင္ေပးပါတယ္။



TTSweet Blogမွ ကူးယူေဖာ္ျပသည္


Post a Comment

0 Comments

Close Menu