၁။ မံုလာဥနီ ဥ အရြယ္ေတာ္ တစ္ဥ ေသးေသးပါးပါးေလးတြ လွီးထားပါ။
၂။ေဂၚဖီတစ္စိတ္ ပါးပါးလွီးထားပါ။
၃။ ပဲပင္ေပါက္ ပံုတြင္ၾကည္႕႔ပါ။
၄။ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ ၅ၿမိတ္ေလာက္ ပါးပါးလွီးထားပါ။
၅။ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၃-၄မႊာေလာက္ ညက္ေအာင္ေထာင္းထားပါ။
၆။ ငရုပ္ေကာင္းမွုန္႔ အၿဖဴေရာင္ (white pepper) အနည္းငယ္။
၇။ ပဲငံၿပာရည္ အၾကည္ရည္၊ ဟင္းခ်ိဳမွုန္႔(စားတတ္ရင္) ၊ သင္႔သလို
၈။သၾကား စားပဲြဇြန္း တစ္ဇြန္း။
၉။ ဆီ စားပဲြဇြန္းတစ္ဇြန္း။
ဒယ္အိုးထဲ ဆီထည္႔ မီးအေနေတာ္ ထားပါ။
ၾကက္သြန္ၿဖဴေထာင္းတာထည္႔ၿပီး ၾကက္သြန္ၿဖဴေရႊ၀ါေရာင္သန္းလာရင္ ခုနက လွီးခြ်တ္ထားတဲ႔ အစာေတြထည္႔ၿပီးေမႊေပးပါ။ ပဲငံၿပာရည္အၾကည္ ဟင္းခ်ိဳမွုန္႔ ၊ သၾကား၊ ငရုပ္ေကာင္းမွဳန္႔ လိုသလိုထည္႔ၿပီး ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြ သိပ္မႏြမ္းခင္မွာ ခ်ၿပီး ပန္းကန္တစ္ခုနဲ႔ေကာ္ထားပါ။ အစာေၾကာ္က အရည္ေတြ ထြက္လာတတ္ပါတယ္။ အဲဒီအရည္ေတြက လိပ္လို႔ မေကာင္းလို႔ ေရစစ္ထားရင္ ပိုေကာင္းပါတယ္။
ေကာ္ၿပန္႔လိပ္မည္႔ အရြက္ကို စလံုးမွာေတာ NTUC ေတြ စူပါမားကတ္ေတြမွာရႏိူင္ပါတယ္။ စမူစာ လိပ္တဲ႔အရြက္နဲ႔ အတူတူပါပဲ။
ေကာ္ၿပန္႔လိတ္ လိတ္နည္းကို ပံုတြင္ၾကည္႔ပါ။ ေကာ္ၿပန္႔လိတ္တာ အဆံုးနားက်ရင္ ေၾကာ္ေနတံုး လိတ္တာေၿပမသြားေအာင္ ၾကက္ဥအကာရည္ေလးနဲ႔ သုတ္ၿပီးမွ အဆံုးသတ္ကို လိတ္ပါတယ္။
TTSweet Blogမွ ကူးယူေဖာ္ျပသည္
0 Comments
You are welcome to share your ideas with us in comments! (မှတ်ချက်များပေးရာတွင် သင်၏အကြံဉာဏ်များကို ကျွနိုပ်တို့နှင့် မျှဝေရန် ကြိုဆိုပါသည်။)
Emoji