Ad Code

Responsive Advertisement

မနက္စာ ေကာက္ညွင္းေပါင္း နဲ႔ ပဲၿပဳတ္ ... by TTSweet

စီေဘာက္္စ္မွာ ပဲၿပဳတ္အေၾကာင္းေမးထားတာနဲ႔ ဒီပို႔စ္ေလးတင္ဖို႔ သတိရသြားတယ္။
ၿပီးခဲ႔တဲ႔ အပတ္က မနက္စာ အိမ္မွာ ေကာက္ညွင္းေပါင္း စားၾကတယ္။

စားေတာ္ပဲကို တစ္ညေရစိမ္ပါတယ္။ မနက္က်ေတာ႔ ေရစစ္ၿပီး အေညွာက္ကေလးေတြ
 ထြက္လာတဲ႔ အထိ ၃-၄ ရက္ေလာက္ ေရစို၀တ္ေလး အေပၚကေန အုပ္ထားလိုက္တယ္။ ေရလဲ နဲနဲ စြတ္စြတ္ ေပးရပါတယ္။


အပ္ခ်ေလာင္း ... အေညွာင္႔ေလးေတြ ထြက္လာပါၿပီ ခင္ညာ။

ပဲကို မၿပဳတ္မီေရေဆးရပါတယ္။ အိမ္မွာေတာ႔ အရင္က Slow cooker နဲ႔ ၿပဳတ္ပါတယ္။ ေရကို ပဲနဲ႔ ေရၿပင္ညီထည္႔၊ ဆိုဒါ၊ဆား နဲနဲထည္႔၊ ထန္းလ်က္ခဲေလး ၂ခဲထည္႔ၿပီး ၿပဳတ္တယ္လို႔ ၾကီးေတာ္က ေၿပာပါတယ္။ နာရီ၀က္တစ္နာရီေလာက္ ၿပဳတ္ရပါသတဲ႔။

ၿပီးခဲ႔တဲ႔ အပတ္ကေတာ႔ ထမင္းေပါင္းအိုးအေပၚက ေပါင္းေခ်ာင္နဲ႔ ေပါင္းပါတယ္။ သၾကား၊ဆား၊ ဆိုဒါထည္႔ေပါင္းပါတယ္။ ထမင္းေပါင္းအိုးက အေငြ႕လံုလို႔ နာရီ၀က္ေလာက္ပဲေပါင္းရပါတယ္။

ပဲၿပဳတ္ကို ပထမတစ္ရက္ ၾကိဳေပါင္းၿပီး ေရခဲေသတၱာထဲ ထည္႔ထားလိုက္ပါတယ္။

ေကာက္ညွင္းကိုလဲ တစ္ညေရစိမ္ပါတယ္။
မနက္ေရာက္ေတာ႔ ဖက္ကေလးခင္းၿပီး ထမင္းေပါင္းအိုးက ေပါင္းေခ်ာင္နဲ႔ပဲ ေပါင္းပါတယ္။ အေပါက္ေတြက ေကာက္ညွင္းဆန္ေတြ ထြက္က်မွာေၾကာက္လို႔ ခင္းရတာပါ။ ေကာက္ညွင္းလဲ ဖက္နံ႔ေလး ေမႊးသြားတာေပါ႔။


ေကာက္ညွင္းနဲနဲက်က္သြားၿပီဆို အေငြ႔၀င္ေအာင္ အေပါက္ေလးေတြကို တူေလးနဲ႔ ထိုးေပးရေသးတယ္။


အေငြ႔တေထာင္းေထာင္း ေကာက္ညွင္းေပါင္း ပူပူေႏြးေႏြးရပါၿပီ ခင္ညာ။ နာရီ၀က္ေလာက္ပဲ ေပါင္းလိုက္ရပါတယ္။


အိမ္မွာရွိတဲ႔ ငါးေၿခာက္ အာၿဗဲေၿခာက္ကို မီးကင္၊ ႏွမ္ေထာင္းကိုဆားနဲ႔ေရာ၊ ပဲၿပဳတ္ပူပူနဲ႔ ဆီရဲႊရဲႊ ေကာက္ညွင္းေပါင္း မနက္စာကေတာ႔ နတ္သုဓါနဲ႔ေတာင္ မလဲႏိူင္ပါဘူးဗ်ာ။


မနက္စာေကာက္ညွင္းေပါင္း ပူပူေႏြးေႏြး စားၾကပါဦးရွင္။


ငယ္ငယ္က ဒီဇင္ဘာ အားကစားလေတြမွာ ေၿပးလႊားလို႔ ေမာေနတဲ႔အခ်ိန္ လာေ၀တဲ႔
 ေကာင္ညွင္းေပါင္းနဲ႔ ငါးေၿခာက္ေၾကာ္ကို သတိရသြားတယ္။ ငွက္ေပ်ာဖတ္နဲ႔ ထုတ္ၿပီး

လိုက္ေ၀တာဗ်ာ။ အဲဒီတံုးက ေကာက္ညွင္းေပါင္းကလဲ ဆာဆာနဲ႔ စားလို႔ေကာင္းလိုက္တာ ... တစ္သက္မေမ႔ဘူး။
------------------------------------------------------------------------------------ ကိုအေနာနိမတ္စ္မွ ေမးလာလို႔ ေကာက္ညွင္းထဲ ထည္႔ၿပဳတ္တဲ႔ ပဲ ပံုေလးေတြ တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။ ေကာက္ညွင္းေပါင္းထဲ တစ္ခါထဲ ထည္႔ေပါင္းတဲ႔ ပဲက ပဲလြမ္းပါ။
ပဲလြမ္းက နီညိုေရာင္ရယ္ အၿဖဴညစ္ညစ္ေလးရယ္ ၂မ်ိဳးရွိပါတယ္။ အဂၤလိပ္လို cow peas လို႔ ၿခံဳငံုၿပီးေခၚပါတယ္။ အနီေလးကို red cow peas, အၿဖဴေလးကို black eye peas လို႔လဲ ေခၚပါတယ္။

အဲလိုေတာ႔ တစ္ခါမွ ေပါင္းမၿပဳတ္ဖူးေသးဘူး။ ေနာက္မွ စမ္းၾကည္႔ဦးမယ္ အေနာနိမတ္စ္ေရ။




TTSweet Blogမွ ကူးယူေဖာ္ျပသည္

Post a Comment

0 Comments

Close Menu