Ad Code

Responsive Advertisement

ငါးဥဟင္း ... by TTSweet

 
 ၿမန္မာၿပည္မွာတံုးက ငါးသေလာက္ဥကို အလြန္ၾကိဳက္ပါတယ္။ ဒါေပမဲ႔ သူက ရာသီစာဆိုေတာ႔ အၿမဲလဲ မစားရဘူး။ မိုးတြင္းက်မွ ရွားရွားပါးပါး စားရတာ။ ငါးသေလာက္ဥကို ေၾကာ္စားစား၊ ခ်က္စားစား အကုန္ၾကိဳက္ပါတယ္။ စလံုးမွာလဲ NTUC မွာ ငါးဥေတြ ရတတ္ပါတယ္။ ပထမေတာ႔ ငါးသေလာက္ဥမဟုတ္လို႔ မစားတတ္ဘူးဆို ၀ယ္မစားၿဖစ္ဘူး။ ေနာက္ေတာ႔ ငါးသေလာက္ဥ ခ်င္ၿခင္းတက္လြန္းလို႔ တစ္ခါခ်က္စားၾကည္႔ရာကေန အရသာလဲ မဆ္ိုးလို႔ အိမ္မွာ မၾကာခဏ ခ်က္စားၿဖစ္ပါတယ္။ (သူလဲရာသီစာမိွဳ႔လားမသိ ခုတစ္ေလာ NTUC ေတြမွာ ရွာမေတြ႔ၿပန္ပါဘူး။)

ငါးဥကို ထံုးစံအတိုင္း နႏြင္းမွုန္႔၊ ငံၿပာရည္တို႔နဲ႔ အသာနယ္ စပါးလင္ေလးထည္႔ အဖံုးပိတ္ၿပီး ၿပဳတ္ရပါတယ္။



ငါးဥ က်က္ၿပီး ခဲသြားၿပီဆို ဓားနဲ႔ အေနေတာ္ အတံုးေလးေတြ လွီးၿပီး ငါးဟင္းခ်က္သလိုခ်က္ရတာပါ။ အိမ္မွာေတာ႔ ငါးဟင္းေတြ ဘာေတြခ်က္ရင္ အႏွစ္ကို ငရုပ္ဆံုနဲ႔ေထာင္းၿပီးခ်က္ေလ႔ရွိပါတယ္။ ၾကက္သြန္၊ ၿဖဴနီ၊ ငရုပ္သီးမွဳန္႕ ၃မ်ိဳးလံုး ငရုပ္ဆံုထဲထည္႔ေထာင္းၿပီး ခ်က္တဲ႔ဟင္းက ပိုေကာင္းတယ္လို႔ စိတ္ကထင္ေနတယ္။ ငရုပ္သီးမွဳန္႕ပါ ေရာေထာင္းလိုက္ေတာ႔ ငရုပ္သီးမွဳန္႔ ဆီပူပူထဲထည္႔မိလို႔ တူးၿခစ္သြားတတ္တဲ႔ ၿပသနာကေတာ႕ ေ၀းသြားပါတယ္။
(ငါးဥၿပဳတ္ေတာ႔ မီးနဲနဲပ်င္းသြားလို႔ ငါးဥနဲနဲ ပံုပ်က္သြားပါတယ္။ ငါးဥၿပဳတ္ရင္ မီးေအးေအးနဲ႔သာ ၿပဳတ္ပါေလ။)



ဒယ္အိုးထဲ ဆီထည္႔ အနွစ္ေထာင္းထားတာထည္႕ၿပီး ေမႊးလာတဲ႔အထိ ဆီသတ္ပါတယ္။ က်က္ရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည္႔၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေက်ရင္ ငါးဥထည္႔၊ ေရထည္႔၊ အဖံုးအုပ္ၿပီး မီးေအးေအးနဲ႔ ခဏတည္ထားပါတယ္။ ဆီနဲနဲၿပန္လာရင္ ငရုပ္သီးစိမ္း၊ နံနံေလး အုပ္ၿပီး စားလို႕ရပါၿပီ။







အဲဒီေန႔က ခူးခပ္ၿပီး ဓာတ္ပံုမရိုက္လိုက္ရလို႔ အိုးလိုက္ပဲ တင္လိုက္ပါတယ္။ ငါးဥဟင္းက အေရေသာက္ဟင္းခ်ိဳတစ္မ်ိဳးမ်ိဴးနဲ႔ လိုက္ဖက္ပါတယ္။ ၾကက္ေၿခေထာက္ရိုးနဲ႔ ခ်က္တဲ႔ ပဲၾကာဆံဟင္းခ်ိဳရည္ေလး တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။



TTSweet Blogမွ ကူးယူေဖာ္ျပသည္

Post a Comment

0 Comments

Close Menu