Ad Code

Responsive Advertisement

ၾကက္ကာလသမီးခ်က္ by TTSweet

ဒီဟင္းကို လြန္ခဲ႔တဲ႔ ၇ႏွစ္၊ ၈နွစ္ေလာက္ ၿမန္မာၿပည္ၿပန္တံုးက နာမည္ၾကီး ၿမန္မာထမင္းဆိုင္တစ္ဆိုင္မွာ စားဘူးတာပါ။ သူခ်က္ထားတဲ႔ ၾကက္သား ကာလသမီးခ်က္ေလးက စပါးလင္နံ႕ေလးေမႊးၿပီး စားေကာင္းလြန္းလို႔ အမွတ္တရပါပဲ။ ၾကက္သား ကာလသားခ်က္ကိုပဲ နာမည္ေလးထူးေအာင္ေပးၿပီး ဟင္းခ်က္နည္းေလး နဲနဲဆန္းထားတာပါ။ စားၿပီးေတာ႔ ဟင္းခ်က္နည္း စာအုပ္ေလးပါ လာေရာင္းလို႔ ၀ယ္ထားလိုက္ပါတယ္။ နန္းစန္းစန္းေအးရဲ႔ အဓိပတိ ဟင္းခ်က္နည္း ႏွင့္ ဟင္းအတြဲအစပ္မ်ား စာအုပ္ေလးပါပဲ။

စကၤာပူၿပန္ေရာက္ေတာ႔ စာအုပ္ထဲမွာပါတဲ႔ ၾကက္သားကာလသမီးခ်က္ကို သူေၿပာတဲ႔ အတိုင္းခ်က္ၾကည္႔ၿပီး အလြန္ၾကိဳက္လို႔ အိမ္မွာ မၾကာခဏခ်က္စားတဲ႔ ဟင္းတစ္ခြက္ ၿဖစ္ခဲ႔ပါတယ္။ ခုေတာ႔ အိမ္ ၇အိမ္ေလာက္ ေၿပာင္းအၿပီးမွာ စာအုပ္လဲေပ်ာက္၊ ဟင္းခ်က္နည္းကလဲ နဲနဲေတာ႔ ကဲြလဲြေနမလား မသိႏိူင္ေတာ႔ဘူး။ ၿပီးခဲ႔တဲ႔ အပတ္က ခ်က္ထားတဲ႔ ဟင္းေလးကေတာ႔ စားလို႔ေကာင္းဆဲပါ။ ဓာတ္ပံုေလးေတြ ရိုက္ထားလို႔ ရွယ္ေပးလိုက္ပါတယ္။ ဆန္းဆန္းၿပားၿပားဟင္းတစ္ခြက္ မဟုတ္ေပမဲ႔ ခ်က္ရလြယ္ စားလို႔လဲ ေကာင္းပါတယ္။ အရင္က ကိုယ္ခ်က္ဘူးတဲ႔ ကာလသားခ်က္ထက္ အမ်ားၾကီး အရသာရွိပါတယ္။ အဲဒီတံုးက စပါးလင္နဲ႔ ငါးငံၿပာရည္မထည္႔ပါ။

ၾကက္သားကို ခုတ္ထစ္ၿပီး ငါး(သို႕) ပုဇြန္ငံၿပာရည္၊နႏြင္းအနည္းငယ္၊သၾကားအနည္းငယ္၊ ငရုပ္ေကာင္းမွုန္႔၊ ငရုပ္သီးအေရာင္တင္မွုန္႔၊ စပါးလင္၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊-နီ၊ေထာင္းထားတာနဲ႔ နယ္ၿပီး ၁၅မိနစ္ခန္႔ ႏွပ္ထားပါ။ နယ္တဲ႔အခါ အသားထဲ ဆားပ်ားေရာက္ေအာင္ လက္နဲ႔ နာနာဖိ၊ ဆုတ္နယ္ေပးဖို႔ေတာ႔ လိုပါတယ္။
ၾကက္သားအၿပင္ ၾကက္ေၿခေထာက္ရိုးလို ေတာင္ပံမ်ိဳးလို လည္ပင္ရိုးလို အရိုးမ်ားမ်ားနဲ႔ ခ်က္ရင္ေတာ႔ ဟင္းက ပိုခ်ိဳမွာ အေသအခ်ာပါပဲ။





ငရုပ္သီးေၿခာက္ အေတာင္႔လိုက္ ၃-၄ေတာင္႔ေလာက္ထည္႔ၿပီး မီးအေနေတာ္နဲ႔ တည္ပါ။



တည္ေနရင္း ဆီသံဖ်စ္ဖ်စ္ ၿမည္ရင္ အသာေမႊေပးပါ။ ကပ္ခါနီးၿပီဆို ငရုပ္ဆံုေဆးေရေလးထည္႔
ၾကက္သားက်က္ေလာက္ေအာင္ မီးေအးေအးနဲ႔ အဖံုးပိတ္ၿပီးတည္ထားပါ။ စလံုးက ၾကက္သားကေတာ႔ႏုေတာ႔ ၁၅မိနစ္ေလာက္ဆို ရပါၿပီ။ ၾကက္သားႏူးၿပီဆို ဗူးသီး အတံုးၾကီးၾကီး တံုးထားတာကိုထည္႔၊ ေရၿမဳတ္ေအာင္ထည္႔ၿပီး မီးေအးေအးနဲ႕ ထပ္တည္ပါ။ ဗူးသီးလဲႏူး ၾကက္သားထဲက အခ်ိဳရည္လဲ ဗူးသီးထဲ စိမ္႔၀င္ၿပီဆို ေရစပ္စပ္ေလးနဲ႔ စပါးလင္နံ႔သင္းတဲ႔ ဗူးသီးကာလသမီးခ်က္ရပါၿပီ။ ပိုေမႊးေအာင္ခ်ခါနီး ငရုပ္ေကာင္းေလးထပ္ထည္႔ပါ။ဆားေပါ႔ရင္ေတာ႔ ငါးငံၿပာရည္ေလးခပ္ပါ။ အိမ္မွာေတာ႔ အဲဒီဟင္းခ်က္ရင္ ဟင္းအစပ္အေနနဲ႔ သခြါးသီးကုိၿခစ္၊ သံပုရာသီး၊ ေၿမပဲဆံေထာင္းႏိူင္ႏိူင္နဲ႔ သုတ္တာမ်ိဳး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးသုတ္ လိုဟာမ်ိဳးနဲ႕ စားေလ႔ရွိပါတယ္။





ခူးခပ္ၿပီး စားဖို႔ရာ အဆင္သင္႔။ ပဲတီခ်ဥ္သုတ္ေလးနဲ႔။




ပဲတီခ်ဥ္ ၿပဳလုပ္နည္း
ဆန္ေဆးေရ မိုင္လို ပုလင္းေလာက္အရြယ္ ပုလင္းထဲထည္႔ ၊ ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းထည္႔ ၊ ထမင္း စားပဲြဇြန္းတစ္ဇြန္း ေခ်ထည္႕ (မခဲေနရဘူးလို႔ ဆုိလိ္ုတာပါ) ၿပီးရင္ ပဲတီခ်ဥ္ကို လံုး၀၊ လံုး၀ ေရမေဆးပဲ ေစ်းက၀ယ္လာတဲ႔ အတိုင္းထည္႔၊ ပုလင္းအဖံုးလံုေအာင္ပိတ္၊ ၃ရက္တိတိ အဖံုးမဖြင္႔ပဲ ထားပါတဲ႕။ အေပၚမွာ ပုလင္းအရြယ္ေလး မွန္းရလြယ္ေအာင္ ပံုေလး တင္ေပးထားပါတယ္။ ခ်ဥ္ရင္လဲ ေၿပာၾကပါဦးေနာ္။

TTSweet Blogမွ ကူးယူေဖာ္ျပသည္

Post a Comment

0 Comments

Close Menu