Ad Code

Responsive Advertisement

ၾကြပ္တယ္၊ ရြတယ္၊ လွတယ္ ... ပဲေၾကာ္ by TTSweet



မဆြိတီတို႔အိမ္မွာ မုန္႔ဟင္းခါးစားရင္ ဘူးသီးေၾကာ္နဲ႔ပဲ စားေလ႔ရွိတယ္။ မုန္႔ဟင္းခါးကိုမွ မုန္႔ဖတ္မ်ားမ်ား၊ ပဲသီးတို႔၊ ပူတီနာတို႔၊ ဘူးသီးေၾကာ္၊ ငါးဖယ္ေၾကာ္ေတြနဲ႔ ငရုပ္သီးမွဳန္႔မ်ားမ်ားထည္႔ ဆီခ်က္ပါထည္႔ၿပီး သုတ္သလို နယ္ဖတ္စားေလ႔ရွိတယ္။ စလံုးမွာတံုးကေတာ႔ ဘူးသီးက ေပါေတာ႔ မုန္႔ဟင္းခါးခ်က္တဲ႔ေန႔ဆို ဘူးသီးကို ယိုးဒယား အေၾကာ္မွဳန္႔ေလးနဲ႔နယ္ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေၾကာ္စားၾကတယ္။


အိမ္မွာဦးၿခိ္မ႔္က ဘူးသီးေၾကာ္ စပါယ္ရွယ္လစ္စ္။ သူက ဘူးသီးေၾကာ္ကို မုန္႔ႏွစ္ေတြအမ်ားၾကီးထည္႔ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ဂ်င္းေလးေထာင္းထည္႔၊ အခ်ိဳမွဳန္႔ ဆိုဒါေလးပါ ထပ္ထည္႔ၿပီးေၾကာ္ေတာ႔ အေၾကာ္က ၾကြပ္ရြေနတာပဲ။ ဒါေပမဲ႔ဗ်ာ။ စလံုးက ဘူးသီးေၾကာ္ ဘယ္ေလာက္ေကာင္းေအာင္ေၾကာ္ေၾကာ္ မဆြိတီတို႔ ငယ္ငယ္က ေခါင္းေပၚဗန္းရြက္ၿပီး လည္ေရာင္းတဲ႔ လက္တစ္၀ါးေလာက္ရွိတဲ႔ ဘူးသီးေပါင္းေၾကာ္ေလာက္ေတာ႔ မခ်ိဳတာ အမွန္ပဲ။ ခုေခတ္ဘူးသီးေတြက ဓာတ္ေၿမၾသဇာေတြနဲ႔ၾကီးလို႔လားမသိဘူး။ ခ်ိဳကို မခ်ိဳဘူး။ ေပါ႔ရႊတ္ရႊတ္နဲ႔ဗ်။ ဘူးသီးကိုက အရသာမတူတာပါ။

ဦးၿခိမ္႔ေၾကာ္တဲ႔ ဘူးသီးေၾကာ္

ဒီဖက္ေရာက္ေတာ႔ ဘူးသီးကရွားေတာ႔ မုန္႔ဟင္းခါးကို ပဲကပ္ေၾကာ္ေလးနဲ႔ပဲ စားရေတာ႔တယ္။ အရင္ကေတာ႔ မွတ္မွတ္သားသားမရွိပါဘူး။ ဒီလိုပဲ ေၾကာ္စားလိုက္တာပဲ။ ဒီမွာ ခဏခဏေၾကာ္ေနရေတာ႔ အခ်ိဳးအဆေလးကို မွတ္ထားလိုက္တယ္။ ပဲကပ္ေၾကာ္ေၾကာ္တာ မၿဖစ္ဘူး၊ ေၾကကုန္တယ္၊ တူးကုန္တယ္၊ ေပ်ာ႔ကုန္တယ္ဆိုတဲ႔ မမေတြအတြက္ ေၾကာ္နည္းေလး ရွယ္ေပးလိုက္ပါတယ္။

ပဲကပ္ေၾကာ္က ေရနဲ႔ အေၾကာ္မွဳန္႔စပ္တဲ႔ အခ်ိဳးက သိပ္အေရးၾကီးတယ္။ တည္တဲ႔ ဒယ္အိုးကလဲ non-sticker ဒယ္အိုး ေအာက္က ၿပားေနမွ ေကာင္းပါတယ္။ ေနာက္ၿပီး အေရးၾကီးတာက ဆီ အရမ္းက်က္မွ ထည္႔ရင္ မုန္႔ႏွစ္က က်ဲေတာ႔ အခ်ပ္လိုက္မၿဖစ္ပဲ အကုန္လံုးက်က္ၿပီး မြစိက်ဲကုန္ပါတယ္။ ေၾကာ္တဲ႔ေနရာမွာ စိတ္ရွည္ဖို႕လဲ လိုပါတယ္။

ပထမဆံုး ကုလားပဲကို တစ္ရက္ (၂၄ နာရီ) ေလာက္ ေရစိမ္ရပါတယ္။ ပဲက ေရစိမ္ၿပီး ေရမလဲရင္ ပုတ္အက္အက္အနံ႕ထြက္လို႔ ေၾကာ္ခါနီး ေရနဲ႔ေသခ်ာေၿပာင္ေအာင္ေဆးၿပီး စကာနဲ႔ စစ္ထားပါ။ လုပ္တဲ႔ အမွုန္႔က ယိုးဒယားမယ္အေၾကာ္မွဳန္႔လို ဘယ္အေၾကာ္မွဳန္႔မဆို ေၾကာ္လို႔ရႏိူင္ပါတယ္။

အန္တီဆြိသံုးတဲ႔ အေၾကာ္မွဳန္႔ၿဖစ္ပါတယ္။ အေၾကာ္မွုန္႔ေတြက အခ်ိဳမွဳန္႔တို႔၊ ၾကက္သားမွဳန္႔တို႔၊ ငရုပ္ေကာင္း ေဆာ္ဒါ အကုန္ပါၿပီးသားမိွဳ႔ ဘာမွထပ္ထည္႔စရာမလိုပါ။


ေရ ၈၀ ml ကို ပံုမွာၿပထားတဲ႔ အတိုင္း အေၾကာ္မွဳန္႔ စားပဲြဇြန္း ၂ဇြန္းေလာက္ (အရမ္းမေမာက္ပါ) ထည္႔ၿပီး ႏွံ႔ေအာင္ေမႊေပးပါ။ ဆန္ၿခင္တဲ႔ခြက္ကေလးေတြက အမွတ္အသားပါပါတယ္။ ၿပီးေတာ႔ ပဲစိမ္ထားတာ လက္တြင္းတစ္ဆုတ္စာေလာက္ နည္းနည္းထည္႔ေမႊပါ။ အထက္က အတုိင္းအတာက ပဲကပ္ေၾကာ္တစ္ခုစာ ကြက္တိပါပဲ။ တစ္ခုစာလုပ္ရတဲ႔ ရည္ရြယ္ခ်က္က ပဲကပ္ေၾကာ္က မုန္႔ႏွစ္မ်ားရင္၊ နဲရင္၊ ထူတာ၊ ပါးတာ၊ မက်က္တာေတြ ၿဖစ္တတ္လို႔ပါ။ (မ်ားမ်ားေၾကာ္ခ်င္ရင္ ကိုယ္႔ဟာကိုယ္ အခ်ိဳးအစားတြက္ၾကည္႔ၿပီး တစ္ခါထဲ မ်ားမ်ားေဖ်ာ္ထားသင္႔ပါတယ္။ ဒါေပမဲ႔ တစ္ခုစာကေတာ႔ မုန္႔ေဖ်ာ္ၿပီးသား ၈၀-၈၅ ml ေလာက္ပဲ ဆိုတာ မွတ္သားထားရပါမယ္၊ ဒယ္အိုးအ၀ိုင္းက အခ်င္း ၈လက္မရွိပါတယ္။)







ဒယ္အိုးကို မီး အေနေတာ္ (medium) ထား၊ ဆီကို အေၾကာ္ၿမဳတ္ရံုေလာက္ထည္႔ပါ။ ဆီအရမ္းမက်က္ခင္ တစ္မိနစ္ေလာက္မွာ မုန္နဲ႔ပဲ အတူေရာေဖ်ာ္ထားတာကို ထည္႔ပါ။ မုန္႔ႏွစ္ေတြကို ဒယ္အိုး အ၀ိုင္းပံုအတိုင္းၿပန္႔သြားေအာင္ ဒယ္အိုးကို စေကာ၀ိုင္းလိုေလး လွည္႔ေပးပါ။


မုန္႔က ထည္႔ၿပီး အေတာ္ၾကာတဲ႔အထိ မုန္႔ၿပားသလက္ အၿပားစားလို ခပ္ေပ်ာ႔ေပ်ာ႔ပါပဲ။ ပဲကပ္ေၾကာ္လို ၾကြပ္ရြလာလိမ္႔မယ္လို႔ေတာင္ မထင္ရဘူး။ ဒါေပမဲ႔ စိတ္ရွည္ရွည္ထားၿပီး မီးအေနေတာ္ေလာက္နဲ႔ ေၿဖးေၿဖးသာေၾကာ္ပါ။ တစ္ခ်ိန္မွာ ေအာက္ပိုင္းက အနည္းငယ္မာလာၿပီး အခ်ပ္လုိက္ေလး ၿဖစ္လာပါလိမ္႔မယ္။ အဲဒီအခ်ိန္က်ရင္ တစ္ဖက္ကို လွန္ေပးရပါမယ္။ တဖက္ကို လွန္အၿပီးပံုပါ။

ဒီလိုပဲ ဟိုဖက္ဒီဖက္ ၂ခါေလာက္စီ လွန္ေပးၿပီး ၾကြပ္ရြလာၿပီ၊ အက်က္ညီလာၿပီဆို ဆယ္လို႔ရပါၿပီ။ မီးေအးေအးနဲ႔ စိတ္ရွည္လက္ရွည္သာ ေၾကာ္ပါ။ မီးၿပင္းရင္ အက်က္မညီတတ္ပါဘူး။ တူးနံ႔ထြက္မွာစိုးလို႔ အေရာင္ အရမ္းမညိဳခင္ခ်ပါ။


ပဲကပ္ေၾကာ္က ဒီတိုင္းထားတာေတာင္ ေတာ္ရံုနဲ႔ မေပ်ာ႔ပါဘူး။ ဗူးတစ္ခုထဲမွာ ေလလံုေအာင္ပိတ္ထားရင္ အၾကာၾကီး အထားခံပါတယ္။ အသုတ္ထဲမွာပဲထည္႔ထည္႔၊ မုန္႔ဟင္းခါးနဲ႔ပဲစားစား အရသာရွိလွတဲ႔ ပဲကပ္ေၾကာ္ပါ။



TTSweet Blogမွ ကူးယူေဖာ္ျပသည္

Post a Comment

0 Comments

Close Menu