Ad Code

Responsive Advertisement

ကုလားဗယာေၾကာ္ ... by TTSweet

စီေဘာက္္မွာ ေအး ဆိုသူက ေတာင္းဆိုလာလို႔ ဖိုရမ္မွာ အရင္တင္ထားတဲ႔ ပို႔စ္အေဟာင္းေလး တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။

ဗယာေၾကာ္မယ္ဆို ပထမဆံုး ကုလားပဲကို ေရစိမ္ရပါမယ္။ ေရတစ္လက္မေလာက္ၿမဳတ္ေအာင္စိမ္ပါ။ ဒါမွ ပဲကပြလာရင္အေတာ္ပါပဲ။ အိမ္မွာဆန္ခ်င္ခြက္နဲ႔ တစ္ခြက္ခဲြေလာက္ဆို လူ၃-၄ေယာက္စာေလာက္ရပါတယ္။ ညေနစာဆို မနက္ေစာေစာကတည္းက စိမ္ထားရပါမယ္။ ၿပီးရင္ၿပင္ထားရမွာက ...

၁ ။ေရစိမ္လို႔ ႏူးေနတဲ႔ပဲကို ညက္ေနေအာင္ ၾကိတ္စက္ထဲထည္႔ေမႊ ဒါမွမဟုတ္ ေထာင္းထားပါ။
(ေရကိုေသခ်ာစကာနဲ႔ စစ္ၿပီးမွေထာင္းပါ။ ေနာက္မိွဳ႔ဆို ေရေတြမ်ားၿပီး ေၾကာ္လို႔မေကာင္းပါ )

၂ ။ဂ်င္း လက္မ၂ဆစ္စာေလာက္နဲ႔ ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၅ မႊာေလာက္ ညက္ညက္ပါေအာင္ ေထာင္းထားပါ။

၃။ ၾကက္သြန္နီ ဥၾကီးၾကီး တစ္ဥ ပါးပါးလွီးထားပါ။

၄။ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ ၃ခက္ေလာက္ကိုေခြ်ၿပီး ကတ္ေၾကးနဲ႔ ပါးပါးညွပ္ထားပါ။

၅။ ပူတီနာ ၃ခက္ေလာက္ကို ကတ္ေၾကးနဲ. ပါးပါးညွပ္ထားပါ။

၆။ ငရုပ္သီးစိမ္း ၆ေတာင့္ ေလာက္ ပါးပါးလွီးထားပါ။ (အစပ္ၾကိဳက္ရင္ေတာ႔ ပိုထည့္ပါ)

၇။ ကုလာေလး မဆလာ ၃ ထုတ္၊

၈။ ဆႏြင္းမွဳန္႔ လက္ဖက္စားဇြန္း တစ္ဇြန္းခန္႔၊

၉။ ဟင္းခ်က္ဆိုဒါ လက္ဖက္စားဇြန္း တစ္၀က္ခန္႔ ။ (ဆိုဒါမထည္႔ရင္ အေၾကာ္ကမပြပဲ က်စ္ခဲခဲၾကီးနဲ႔ စားမေကာင္းပါ ။ မဆီြတီ ကေတာ့ စလံုးမွာ King တံဆိတ္ သံုးပါတယ္ Bicarbonate of soda လို့ေရးထားပါတယ္။)

၁၀။ ေမႊး ကုလားပဲအစိမ္းမွဳန္႔ လက္ဖက္ေရပန္းကန္နဲ႔ တစ္၀က္ေလာက္၊ သူကေတာ႔ နဲနဲေစးသြားေအာင္ထည္႔တာပါ။

၁၁။ ဆား အခ်ိဳမွဳန္႔ သင့္သလို




ထံုးစံအတိုင္း အေပၚက အစာပလာေတြအားလံုးကို ႏွံ႔ေနေအာင္ ေရာသမေမႊပါတယ္။ ၿပီးရင္ လက္နဲ႔ မွန္းၿပီး ဗယာေၾကာ္ အရြယ္ေလးေတြ ဆုတ္ၿပီးၿပားထားပါတယ္။ ဆီပူရင္ ပထမဆံုး တစ္ခု ၂ခုေလာက္အစမ္းေၾကာ္ၿပီး ၿမည္းၾကည့္ ... အေပါ့အငန္လိုတာ ထပ္ထည့္ၿပီးမွ အစိမ္ေၾကာ္ရင္ ပိုေကာင္းပါမယ္ ...



ဗယာေၾကာ္ ပူပူေလး က်က္ပါၿပီခ်င္႔။ မဆလာနံ.ေမႊးေမႊးေလးနဲ.စပ္စပ္ေလး။ စားၾကပါဦး။


(ဓာတ္ပံုေတြကေတာ႔ အရင္ လြန္ခဲ႕တဲ႕ ၃ႏွစ္က ကင္မလာ အေဟာင္းနဲ႔မိွု႔ တုန္ၿခင္း၊ မွဳန္ၿခင္းမ်ား သီးခံေပးပါလို႔ ေတာင္းဆိုခ်င္ပါတယ္ခ်င္႔ ...း ))

TTSweet Blogမွ ကူးယူေဖာ္ျပသည္

Post a Comment

0 Comments

Close Menu