Ad Code

Responsive Advertisement

Chicken ဆာေတး by TTSweet

လြန္ခဲ႔တဲ႔ ၂ပတ္ေလာက္က ေဟာ္ကာစင္တာတစ္ခုမွာ ထမင္းသြားစားေတာ႔ ဂ်ဴဂ်ဴ ဆာေတးစားခ်င္တယ္ဆိုလို႔ ၀ယ္ေကြ်းလိုက္တာ ၅က်ပ္ဘိုး ၁၀ေခ်ာင္း တစ္ထိုင္တည္းနဲ႔ ကုန္ပါေရာလား။ ဆာေတးက ခ်ိဳေတာ႔ သမီးကၾကိဳက္တယ္နဲ႔တူရဲ႔။ ဒါနဲ႕ အိမ္မွာ လက္တည္႔စမ္းၿပီး လက္ၿဖစ္ ဆာေတးေလး လုပ္စားၿဖစ္ပါတယ္။

လိုအပ္ေသာပစည္းမ်ား
ၾကက္ရင္ပံုတစ္ၿခမ္း - အသားေလးေတြခ်ည္း လက္မအရြယ္ေလာက္ေလးေတြ ရွည္ရွည္ေလးေတြ လွီးထားပါ။
အုန္းႏိူု႔ အပ်စ္ -စားပဲြဇြန္း တစ္ဇြန္းခန္႔
စပါးလင္ - တစ္ေခ်ာင္းရဲ႔ တစ္၀က္ခန္႔ -ပါးပါးေလးေတြ လွီးထားပါ။
ဇီယာမွဳန္႔ - လက္ဖက္စားဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
ဂ်င္း - ပါးပါး တစ္ခု
ၾကက္သြန္ၿဖဴ - ၂ မႊာခန္႔
ၾကက္သြန္နီ -ဥခပ္ေသးေသး တစ္လံုးခန္႔
သံပုရာရည္ လက္ဖက္ရည္ ဇြန္းတစ္၀က္ခန္႕
သၾကား- စားပဲြဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
ပဲငံၿပာရည္ အၾကည္ရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္းခန္႔
နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း (ပံုမွာၿပထားတာနဲလို႔ အေရာင္မလွလို႔ ထပ္ထည္႔ရပါတယ္)
ဆား - သင္႔ရံု

စပါးလင္၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊နီ၊ ဂ်င္း၊ စပါးလင္ တို႔ကို ငရုပ္ဆံုတြင္ ညက္ညက္ေထာင္းၿပီး လွီးထားတဲ႔ ၾကက္သားထဲကို အေပၚမွ Intgredient ေတြအားလံုး ထည္႔နယ္ပါ။

ၿပီးရင္ ေရခဲေသတာထဲ တစ္နာရီခန္႔ထည္႔ ၿပီး ႏွပ္ထားပါ။ ညသိပ္ႏွပ္ရင္ ပိုေကာင္းပါသည္။

ဆာေတးတုတ္ကို ေရစိမ္ထားပါ။ မီးကင္ေနတံုး မီးေလာင္မလြယ္ေအာင္ ေရစိမ္ရတာပါ။

တစ္နာရီခန္႔ၾကာလ်င္ ၾကက္သားကို ေရခဲေသတာမွထုတ္ၿပီး တုတ္တြင္ထိုးၿပီးကင္ပါ။ မီးေသြးဖိုကခက္လို႔ အိမ္မွာရွိတဲ႔ grill ေသးေသးေလးနဲ႔ပဲ ကင္ပါတယ္။

ကင္ေနတံုး ေထာပတ္ သို႕ မာဂ်ရင္း သုတ္လိမ္းေပးပါ။

၁၀မိနစ္-၁၅မိနစ္ခန္႔ ကင္လ်င္ Chicken ဆာေတး ေမႊးေမႊးေလး ရပါၿပီ။

























TTSweet Blogမွ ကူးယူေဖာ္ျပသည္

Post a Comment

0 Comments

Close Menu