Ad Code

Responsive Advertisement

၀က္သားကုန္းေဘာင္ၾကီးေၾကာ္ (Kung Bao Pork) by TTSweet

ငယ္ငယ္က ကုန္းေဘာင္ၾကီးေၾကာ္ ... ကုန္းေဘာင္ၾကီးေၾကာ္ ..ဆိုေတာ႔ ေအာ္ ကုန္းေဘာင္ေခတ္က ဟင္းလိုလို၊ ဘာလိုလိုထင္ေနတာ။ တရုတ္ဆိုင္ေတြမွာ ေရာင္းတာသိေပမဲ႔ ဘာလို႔ ဒီနံမယ္ေခၚတယ္ဆိုတာလဲ မစပ္စုမိခဲ႔ဘူး။ အဲဒီတုံးက ခ်က္တာလဲ ၀က္သားကို အတံုးေသးေလးေတြတံုး၊ ၾကက္သြန္နီအကြင္းလိုက္ေတြ အမ်ားၾကီးထည္႔ေၾကာ္ ၿပီးေတာ႔ ၾကာညိဳ႔လို႔ေခၚတဲ႔ ပဲငံၿပာရည္ေတြ မဲေနေအာင္ထည္႔ ကုန္းေဘာင္ေၾကာ္ ၿဖစ္ကေရာပဲ။ တစ္ခါတစ္ေလ ေမႊးေအာင္ ကုလားမဆလာေလးပါ အဆစ္ထည္႔လိုက္ေသး။ း) အဲဒါကိုပဲ အေဖတို႔မယ္ သူ႔သမီးခ်က္တဲ႔ဟင္း ေကာင္းလွ ေကာင္းလွဆို အားေပးရွာတယ္။ ရံုးသြားခါနီး အေမ႔ခၿမာ ကမန္းကတမ္းခ်က္ရေတာ႔ ဟင္းေတြက တစ္ခါတစ္ေလ ဆားထည္႔ဖို႔ ေမ႔လိုေမ႔၊ တစ္ခါတစ္ေလလဲ ဆားမ်ားသြားလို႔ ငန္လိုငန္နဲ႔ ။ အေဖ႔မွာ အဲသလိုပဲ စားေနရေတာ႔ ဘုတ္အီးမတို႔ ေက်ာင္းပိ္တ္လို႔ အေဆာင္ကၿပန္မွပဲ သို႔ဂလို ဟင္းထူး၊ ဟင္းဆန္းေလးေတြကို ဆားၿပားမွန္မွန္ကန္ကန္နဲ႔ စားရတာကိုး။

ဘုတ္အီးမလဲ ေနာက္ပိုင္းႏိူင္ငံၿခားေရာက္ ေဟာ္တယ္ေတြ၊ ရက္စေတာရန္႔ေတြမွာစားနဲ႔ အဲဒီက်မွ ကုန္းေဘာင္ေၾကာ္အစစ္ကို စားဖူးပါေတာ႔တယ္။ ေနာက္ အင္တာနက္ထဲ ေမႊေႏွာက္ၾကည္႔ရင္းမွ ကုန္းေဘာင္ဆိုတာ ဘယ္ကုန္းေဘာင္ေခတ္က ဟင္းရမလဲ။ တရုတ္ၿပည္ ဇီခြ်မ္ (Sichuan) ၿပည္က နာမည္ၾကီးဟင္းလွ်ာ Kung Bao ဆိုတာ သိေတာ႔တယ္။ ဇီခြ်မ္ၿပည္က ၿမိဳ႕စား နာမည္ Gōng Bǎo ကေန အစဲြၿပဳၿပီး ဟင္းအမည္ Kung Pao ရယ္လို႔ ၿဖစ္လာပါသတဲ႔။ ေနာက္ပိုင္းေတာ႔ ဟင္းအမည္က အုပ္ခ်ဳပ္ေရး၊ ႏိူင္ငံေရးက လူတစ္ေယာက္နာမည္နဲ႔ စပ္ဆက္ေနတာ မၿဖစ္သင္႔ဘူးဆိုၿပီး "fast-fried chicken cubes" (hong bao ji ding) လို႔ နာမည္ေၿပာင္းလိုက္ပါသတဲ႔။ အဲဒီေခတ္ကေတာ႔ ကုန္းေဘာင္က ၀က္သားထက္ ၾကက္သားနဲ႔ေၾကာ္တာပါ။ နာမည္ၾကီးတာက Kung Bao Chicken ပါ။ ၿမန္မာၿပည္မွာေတာ႔ ၾကက္သားရွားလို႔လားမသိ၊ ကုန္းေဘာင္ေၾကာ္ဆို ၀က္သားနဲ႔ပဲ ေၾကာ္ၾကတာမ်ားသဗ်။ အန္တီဆြိတို႔လဲ ၀က္သားနဲ႔ပဲ ေၾကာ္စားၿဖစ္ပါတယ္။ ငယ္ငယ္ကလို ၾကာညိဳ႔ခ်ည္းပဲ မဟုတ္ပဲ Kung Pao sauce ေလးစပ္ၿပီး ေၾကာ္ေတာ႔ ရက္စေတာရန္႔ေတြက ကုန္းေဘာင္ေၾကာ္အတိုင္း ပိုစားေကာင္းပါတယ္ခင္ည။ ခ်က္ရတာလဲ ဒီေလာက္မခက္ပါဘူး။ ထမင္းစားခါနီးေလး ပူပူေႏြးေႏြးေၾကာ္စားရံုပါပဲ။

လိုအပ္တဲ႔ပစၥည္းေတြက (လူ ၂ေယာက္စာခန္႔)



၀က္သား အသားခ်ည္း ၂၅၀ ဂရမ္ခန္႔ (လက္မ၀က္ပတ္လည္ခန္႔ အတံုးေသးေလးေတြ တံုးၿပီး ၾကက္သားမွဳန္႕နဲနယ္ထားပါ)
ၾကက္သြန္နီ တစ္လံုး(လက္မ၀က္ပတ္လည္ခန္႔ လွီးၿပီး အဖတ္ေလးေတြ ခြါထားပါ)
ဂ်င္း လက္၂ဆစ္ခန္႔ (ပါးပါးလွီးထားပါ)
ငရုပ္သီးေၿခာက္ ၇ေတာင္႔ခန္႔
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ ၾကီးၾကီး၂ေခ်ာင္း (၂လက္မစီအရွည္ခန္႔ လွီးထားပါ)
ေၿမပဲဆံ (သို႔) သီဟိုေစ႔ အနည္းငယ္ (လက္တစ္ဆုတ္ခန္႔)( အိမ္မွာ အဲ႔၂ခုလံုး မရွိလို႔ မထည္႔ၿဖစ္ပါ)
ၾကက္သြန္ၿဖဴ အမႊာၾကီးၾကီး ၂မႊာခန္႔ chop လုပ္ထားပါ။ (အိမ္မွာေတာ႔ Garlic paste အလြယ္တကူရွိလို႔ အဲဒါပဲသံုးပါတယ္)
ဆီ စားပဲြဇြန္း ၃ဇြန္းခန္႔

Kung Pao sauce အတြက္ ေအာက္ပါတိ္ု႔ကို ဇလံုအေသးတစ္လံုးနဲ႔ အဆင္သင္႔စပ္ထားပါ။
ပဲငံၿပာရည္ အေနာက္ရည္ စားပဲြဇြန္း၁ဇြန္း
ပဲငံၿပာရည္ အၾကည္ရည္ စားပဲြဇြန္း၁ဇြန္း
သၾကား လဖၻက္စားဇြန္း၁ဇြန္း
ၾကက္သားမွုန္႔ လက္ဖက္စားဇြန္း ၁ဇြန္း
တရုတ္ဟင္းခ်က္၀ိုင္ စားပဲြဇြန္း၁ဇြန္း
ေကာ္မွဳန္႔ လဖၻက္စား၁ဇြန္း
ဆီ စားပဲြဇြန္းတစ္ဇြန္း
ခရုဆီ လဖၻက္စားဇြန္း၁ဇြန္း
ပထမဆံုး ဒယ္အိုးထဲ ဆီအနည္းငယ္ထည္႔၊ ေၿမပဲ (သို႔) သီဟိုေစ႔ေတြကို ၾကြပ္ေနေအာင္ မီးေအးေအးနဲ႔ ေၾကာ္ၿပီး ဆယ္ထားပါ။
က်န္တဲ႔ ဆီထည္႔ ငရုပ္သီးေၿခာက္မ်ား ေၾကာ္ၿပီး ဆယ္ထားပါ။
အဲဒီဆီထဲကိုပဲ ဂ်င္းထည္႔ ၀က္သားထည္႔ၿပီး ေၾကာ္ပါ။
၀က္သားအနည္းငယ္ၾကြပ္လာရင္ ၾကက္သြန္ၿဖဴထည္႔ၿပီး ေမႊးေနေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ။
၀က္သားအေရာင္ညိဳၿပီး ၾကြပ္လာရင္ ၾကက္သြန္နီထည္႔ပါ။
ၾကက္သြန္နီ အနည္းငယ္ႏြမ္းလာရင္ Kung Bao sauce ထည္႔ၿပီး ေမႊေပးပါ။
ၾကက္သြန္ၿမိတ္၊ ငရုပ္သီးေၿခာက္ေၾကာ္ထားတာနဲ႔ သီဟိုေစ႔ေၾကာ္ထားတာတို႔ကိုထည္႔ေမႊေပးပါ။ အေပါ႔အငံၿမည္း၊ လိုတာထပ္ထည္႔ၿပီး ၾကက္သြန္ၿမိတ္ႏြမ္းရင္ ခ်လို႔ရပါၿပီ။





ခ်ားလို႔ရပါၿပီ ... အဲေလ စားလို႔ရပါၿပီခင္ညာ။ ထံုးစံအတိုင္း ထမင္းၿဖဴေလးနဲ႔ သူ႔ခ်ည္းလဲ ေကာင္းတာပါပဲ ခင္ည။



TTSweet Blogမွ ကူးယူေဖာ္ျပသည္

Post a Comment

0 Comments

Close Menu