Wednesday, May 25, 2016

♪ Facebook မွာ Add Friend ပိတ္နည္းနဲ႔ Follower ဖြင့္နည္း၊ ပိတ္နည္း ♫


Facebook မွာ အာရံုေနာက္စရာ သူငယ္ခ်င္းမ်ားစြာလည္း ရွိေနၾကမွာပါ။ အဲဒီ သူငယ္ခ်င္းမ်ားကို ဘေလာ့ႏိုင္ေပမယ့္ ေနာက္ထပ္ အာရံုေနာက္စရာ သူငယ္ခ်င္းမ်ားကို ထပ္လက္မခံခ်င္ရင္ေတာ့ Add Friend ကို ပိတ္ထားႏုိင္ပါတယ္။ Add Friend ပိတ္ထားေပမယ့္ သင့္ကို Follow လုပ္ႏုိင္ပါေသးတယ္။ ဒီ Tutorial မွာ Add Friend ပိတ္နည္းနဲ႔ Follower ဖြင့္နည္း၊ ပိတ္နည္းမ်ားကို ေရးသားေပးလိုက္ပါတယ္။

 


Add Friend ပိတ္နည္း
Facebook ရဲ႕ Menu ကို ဖြင့္ပါ။ Account Settings ကို ႏွိပ္ပါ။
Privacy ထဲသြားပါ။
Who can contact me? ေအာက္မွ Who can send you friend requests ? ကို ႏွိပ္ပါ။
Everyone အစား Friends of Friends ကို ေျပာင္းေပးပါ။ ဒါဆိုရင္ သင့္ သူငယ္ခ်င္းမ်ားရဲ႕ သူငယ္ခ်င္းမ်ားကသာ သင့္ကို Request ပို႔ႏုိင္မွာပါ။ အျခားလူမ်ား သင့္ Timeline ထဲ ၀င္ၾကည့္ရင္ Add Friend ေပ်ာက္ေနမွာပါ။


 


Follower ဖြင့္နည္း၊ ပိတ္နည္း
Account Settings ထဲ ျပန္သြားပါ။ Followers ကို ႏွိပ္ပါ။
Who Can Follow Me ေအာက္မွာ Public ကို ေရြးေပးရင္ လူတိုင္းက သင့္ကို Follow လုပ္ႏုိင္မွာပါ။ Friends ကို ေရြးေပးရင္ေတာ့ သင့္ သူငယ္ခ်င္းမ်ားကလြဲၿပီး အျခားလူမ်ားက သင့္ကို Follow လုပ္လို႔ မရေတာ့ပါဘူး။


သင့္ရဲ႕ Public Posts မ်ားမွာ ဘယ္သူေတြ ကြန္းမန္႔လုပ္ႏုိင္သလိုဆိုတာကို ထိန္းခ်ဳပ္ဖို႔အတြက္ Who can comment on your public posts? ေအာက္ကိုသြားပါ။ Public ကို ေရြးရင္ လူတိုင္း ကြန္းမန္႔လုပ္ႏုိင္ပါတယ္။ Friends of Friends ကို ေရြးရင္ သင့္သူငယ္ခ်င္းရဲ႕ သူငယ္ခ်င္းမ်ားကသာ ကြန္းမန္႔ေရးႏုိင္ပါတယ္။ Friends ကို ေရြးေပးရင္ေတာ့ သင့္ သူငယ္ခ်င္းမ်ားကသာ ကြန္းမန္႔လုပ္ႏုိင္မွာပါ။

0 comments:

Post a Comment