ဒီေန. တီဆြိတို.အိမ္မွာ တို.ဟူးသုတ္စားတယ္ ... ပရိတ္သတ္ၾကီးလဲ သေရက်ရေအာင္ အဲေလ ေယာင္လို. အိမ္မွာသုတ္စားလိုရေအာင္ တို.ဟူးဘယ္လိုက်ိဳလဲ သုတ္လဲ ေၿပာၿပမယ္ေနာ္ ...
ပထမ ေမႊး ပဲစိမ္းမုန္. ကို ေရနဲ. ၂း၅ ေရာရပါမယ္ ... အထုပ္ၾကီးတစ္ထုပ္ဆို အိမ္မွာဆန္ခ်င္တဲ.ခြက္နဲ. ၂ခြက္ရွိပါတယ္ ... လူ၄-၅ေယာက္စာေလာက္ရွိပါတယ္ ... တီဆြိတို.အိမ္မွာေတာ့ ၃ခြက္က်ိဳပါတယ္ ... ေရက ၇ ခြက္ခဲြထည္.ပါတယ္။
ၿပီးရင္ ဆားရယ္ အခ်ိဳမွဳန္.ရယ္ ဆႏြန္းမွဳန္.ရယ္ နဲနဲစီသင့္သလိုထည္. ၿပီး လက္နဲ. ပဲမွဳန္.အခဲေလးေတြ ေၾကသြားေအာင္ စိမ္ေၿပနေၿပ ေခ်နယ္ေပးရပါမယ္ ... ဆႏြန္းမွဳန္.ကအေရာင္ေလးလွေအာင္ပါ ...
ေနာက္မိွဳ.ဆို တို.ဟူးကၿဖဴၿဖဲၿဖဲနဲ. လူမမာေရာင္ေပါက္ေနပါမယ္ ...
၅မိနစ္ေလာက္ေခ်ၿပီးရင္ မီးဖိုေပၚတင္ၿပီး မီးၿပင္းၿပင္းနဲ.အဆက္မပ်က္ေမႊေပးရပါမယ္ ...ေမႊ ရင္းနဲ. ၄-၅မိနစ္ၾကာလို. ပ်စ္လာရင္ မီးေလ်ွာ့ၿပီး ဆားအေပါ့အငန္ၿမည္း လိုရင္ထပ္ထည္.ပါ ... ၆မိနစ္-၇မိနစ္ၾကာလို..ေညာင္ေစးက်ရင္ အဆင္သင္.ၿပင္ထားတဲ. ခြက္ထဲကိုေလာင္းထည္.ၿပီး ခဲထားလို.ရပါၿပီ ... အေပၚရံေၾကာေလးလွေအာင္ ဇြန္းေလးမွာဆီဆြတ္ၿပီးေခ်ာေအာင္ သတ္ခ်ေပးပါ ... တစ္နာရီေလာက္ၾကာလို. ခဲရင္ သုတ္စား ေၾကာ္စားဖို. အဆင္သင့္ၿဖစ္ပါၿပီ။
တို႔ဟူးက်ိဳတဲ.ေနရာမွာ လွ်ိဳ.၀ွက္ခ်က္ကေတာ့ အဆက္မပ်က္ေမႊေပးဖို.နဲ. မီးအေလ်ွာ့အတင္းကို ဂရုစိုက္ဖို.ပါပဲ ... ေနာက္ၿပီး ပဲမွဳန္.အခဲေလးေတြကို ေၾကေအာင္ေခ်ေပး ဖို.လည္း အေရးၾကီးပါတယ္ ေနာက္မိွဳ.ဆို တို.ဟူးက ၿဗဳတ္ကေလးေတြထၿပီး ၾကည္.ရဆိုးပါတယ္ ...လွီးလို.လည္းမေကာင္းပါဘူး ...
မဆီြတီတို.အိမ္မွာေတာ့ တီဆြိရယ္ အိမ္ဦးနတ္ၾကီးရယ္ သမီးရဲ.ၾကီးေတာ္ရယ္ အင္တိုက္အားတိုက္ တလွည္.စီ ေမႊၾကပါတယ္ ... အားလံုး တို.ဟူးသုတ္ၾကိဳက္တဲ.သူေတြခ်ည္းဆိုေတာ့ ေပ်ာ္ေပ်ာ္ပါးပါးေပါ့...
(ၿမန္မာက်ဴးပစ္ဖိုရမ္တြင္ ေဖာ္ၿပၿပီး)
TTSweet Blogမွ ကူးယူေဖာ္ျပသည္
0 Comments
You are welcome to share your ideas with us in comments! (မှတ်ချက်များပေးရာတွင် သင်၏အကြံဉာဏ်များကို ကျွနိုပ်တို့နှင့် မျှဝေရန် ကြိုဆိုပါသည်။)
Emoji