ၾကက္သားနဲ႕ အလြယ္တကူခ်က္လို႕ ရတဲ႕ ဟင္းတစ္ခြက္ပါ။
ၾကက္သားအသားခ်ည္း ၊ ရင္ပံုသားတစ္ၿခမ္းေလာက္ေရခဲေသတၲာထဲကထုတ္၊ လွီးေကာင္းရံု ခဲေနတံုး ဓါးနဲ႕ ေသးေသးရွည္ရွည္ေလးေတြ လွီးထားပါ။ ၿပီးရင္ပဲငံၿပာရည္ အခ်ိဳရည္၊ ငရုပ္ေကာင္း၊ ဆား၊ သၾကား၊ အခ်ိဳမွုန္႔ နဲ႕ နယ္ထားပါ။ ညွီနံ႔ေပ်ာက္ခ်င္ရင္ ဂ်င္းေရေလး ညွစ္ထည္႕ပါ။
ငရုပ္ခ်ိဳသီး ပြပြစိမ္းစိမ္းၾကီး၂ေတာင္႔ေလာက္ကို ခုနကၾကက္သားနဲ႕ အရြယ္တူ ေသးေသးရွည္ရွည္ေလးေတြလွီးထားပါ။
ဒယ္အိုးထဲကိုဆီလက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းခဲြထည္႕ၿပီး မီးဖိုေပၚ မီးပ်င္းပ်င္းနဲ႕တည္ပါ။ ဆီက်က္ေလာက္ရင္ ၾကက္သြန္ၿဖဴေလးေတြကို ႏုတ္ႏုတ္စင္း (chop လုပ္ထားတာ)ထားတာကို ထည္႔ၿပီးေမႊေပးပါ။ ၿပီးရင္ ၾကက္သားလွီးထားတာေလးေတြထည္႔ၿပီး ၂မိနစ္ေလာက္ ေမႊေပး၊ ၾကက္သား က်က္ၿပီး ေမႊးလာရင္ ငရုပ္သီးပြ လွီးထားတာေလးထည္႔ေၾကာ္၊ ဆားေပါ႕ရင္ ပဲငံၿပာရည္ အၾကည္၊ လိုတာထပ္ထည္႔၊၊ ငရုပ္သီးက်က္ရင္စားလို႕ ရပါၿပီ။
ဟင္းပူပူေလးကို ထမင္းၿဖဴေလးနဲ႕ စားလို႕လိုက္ဖက္ပါတယ္။
(ၿမန္မာက်ဴးပစ္ဖိုရမ္တြင္ ေဖာ္ၿပၿပီး)
TTSweet Blogမွ ကူးယူေဖာ္ျပသည္
0 Comments
You are welcome to share your ideas with us in comments! (မှတ်ချက်များပေးရာတွင် သင်၏အကြံဉာဏ်များကို ကျွနိုပ်တို့နှင့် မျှဝေရန် ကြိုဆိုပါသည်။)
Emoji