Ad Code

Responsive Advertisement

ထမနဲ by TTSweet



ဟိုေန႔က ဆြိတို႔အိမ္မွာ ထမနဲထိုးစားၾကတယ္။ အိမ္မွာထိုးတာဆိုေတာ႔သိပ္ၾကီးေၾကေနေအာင္ေတာ႔ မထိုးႏိူင္ဘူးေပါ႕။ ၿပီးေတာ႔ အစိမ္းမထိုးပဲ ခ်က္ၿပီးမွထိုးေတာ႔ လူသက္သာပါတယ္။

ေကာက္ညွင္း ဆန္ၿခင္ခြက္(Rice Cooker နဲ႕တဲြပါတဲ႕ ပလတ္စတစ္ခြက္) ၅လံုးေလာက္ကို ေရ ၆ခြက္ခဲြေလာက္ထည္႔ၿပီး Rice Cooker နဲ႔ခ်က္ထားပါ။

ေစ်းကေန အုန္းသီး ၿခစ္ညွစ္ဆိုင္က အုန္းသီး အခြံႏႊာၿပီးသား အဆင္သင္႔ တစ္လံုး၀ယ္ပါတယ္။ စလံုးမွာေတာ႕ ေစ်းမၾကီးပါဘူး။ တစ္လံုးလံုးမွ ၁က်ပ္ခဲြရယ္။
ၿပီးေတာ႕အုန္းသီးကို ပါးပါးေလးေတြလွီးထားပါ။

ေၿမပဲဆန္ ဆန္ၿခင္ခြက္ ၁လံုးေလာက္ကို ဆားနဲ႕ေလွာ္ၿပီး အခြံခြ်တ္ထားပါ။ ထပ္ၿခမ္းကဲြေလးေတြၿဖစ္ေအာင္ လက္သုတ္ပု၀ါေလးနဲ႕ထုတ္ၿပီး ထုေပးရင္ေတာ႕ ပိုေကာင္းပါတယ္။
(ဆြိကေတာ႕ အလြယ္ပဲေၾကာ္လိုက္တယ္။ ေၾကာ္လိုက္ေတာ႕ ေၿမပဲခြံကဆီနဲ႕ကပ္ေနေတာ႕ ခြ်တ္ရခက္တယ္ေလ ...)

ႏွမ္းေလွာ္ၿပီးသား အၿဖဴေရာင္ ဒါမွမဟုတ္ အမဲေရာင္ ဆန္ၿခင္ဘူးတစ္၀က္ေက်ာ္ေက်ာ္ေလာက္ အဆင္သင္႕ၿပင္ထားပါ။

ဂ်င္းလက္မအရြယ္ ၅ခုေလာက္ကို အခြံႏႊာၿပီး ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားပါ။

အုန္းႏို႕ဘူးေသး တစ္၀က္ေလာက္။

ဆား သင္႕သလို အေပါ႔အငံစိတ္ၾကိဳက္ၿမည္း ထည္႕ပါ

ဆီ စားပဲြဇြန္း ၁၀ဇြန္းေလာက္။

Non Sticker ဒယ္အိုး ၾကီးၾကီးမွာ ဆီထည္႕ မီးအေနေတာ္ေလာက္ထားၿပီး ဆီက်က္ရင္ အုန္းသီးဆန္လွီးထားတာေတြ ထည္႔ေၾကာ္ပါ။ အုန္းသီးေရႊ၀ါေရာင္ေလး သန္းလာရင္ ဆီစစ္ၿပီး ေကာ္ထားပါ။(အုန္းသီးက်က္ေအာင္ေၾကာ္ရပါမယ္ ... မဟုတ္ရင္ အုန္းသီးကခ်ဥ္ၿပီး ထမနဲက အထားမခံပါဘူး )

အေပၚကဆီအိုးထဲကို ဂ်င္းလွီးထားတာထည္႔ၿပီး ဂ်င္းနံ႕ေမႊးလာတဲ႕အထိ ေၾကာ္ေပးပါ။ ၿပီးရင္ေကာက္ညွင္းခ်က္ထားတာထည္႔၊ အုန္းႏို႔ထည္႕ၿပီး ေကာက္ညွင္းေတြ ေၾကေအာင္၅မိနစ္ေလာက္ ေမႊေပးပါ။

ေကာက္ညွင္းစိတ္ၾကိဳက္ ေၾကၿပီ၊ အုန္းႏို႔လဲေပ်ာက္ၿပီဆို ခုနကေၾကာ္ထားတဲ႕ အုန္းသီးေၾကာ္၊ေၿမပဲဆံ၊ ႏွမ္း၊ ဆား ထည္႔ၿပီး ႏွံ႕ေနေအာင္ ၁၀မိနစ္ေလာက္ေမႊေပးပါ။ ဆီလိုရင္ ဆီစိမ္းထပ္ထည္႔ၿပီး ေမႊေပးပါ။
ဆားအေပါ႔အငံၿမည္း ၿပီး ခ်လို႕ရပါၿပီ။ ဂ်င္းန႕ံေမႊးေမႊးေလးနဲ႕ ထမနဲ ... စားၾကပါဦး။

(ၿမန္မာက်ဴးပစ္ဖိုရမ္တြင္ ေဖာ္ၿပၿပီး)

TTSweet Blogမွ ကူးယူေဖာ္ျပသည္

Post a Comment

0 Comments

Close Menu