ကြ်ဲေခါင္းပဲ (သို႔) ဆင္ေခါင္းပဲ (သို႔) Chick pea
ပူတီနာရြက္
စမူစာရယ္ ၾကက္သြန္နီဆီခ်က္ထားတာရယ္၊ ပူတီနာရြက္ရယ္၊ ၾကက္သြန္နီ အကြင္းလိုက္လွီးထားတာရယ္ ၊ေဂၚဖီပါးပါးလွီးထားတာရယ္၊ ငရုပ္သီးစိမ္းပါးပါးလွီးထားတာရယ္ ... သံပုရာရည္ မက်ည္းေရညွစ္ၿပီး အခ်ိဳမွုန္႕ ဆားထည္႕မဆလာထည္႕ နယ္ၿပီးသုတ္ရင္ သက္သက္လြတ္ဟင္းတစ္ခြက္ရပါတယ္။
ဆိုင္ေတြမွာစားတဲ႕ ကုလားစမူစာသုပ္ဆို ပဲစိမ္းမွုန္႕ေလးကိုဆား၊မဆလာ၊ နႏြင္းမွုန္႕ထည္႕ၿပီးေရနဲ႕က်ိဳ ထားတာရယ္၊ ကုလားပဲအခြံမခြ်တ္ရေသးတာ (ကြ်ဲေခါင္းပဲ ေခၚလားပဲ ... Chick pea) တစ္ညေရစိမ္ၿပီးၿပဳတ္ထားတာရယ္၊ အာလူးအလံုးေသးေသးေလးေတြၿပဳတ္ထားတာေရာထည္႕ ၿပီးသုပ္ေပေရာ႕၊ ရွူးရွဲေလးၿဖစ္ေအာင္ ငရုပ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ေလးပါထည္႕ပါအံုး၊ အေပၚက ပူတီနာရြက္ ၊ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ရြက္ကေလး ၿဖဴးထည္႔ရင္ ကုလားမဆလာသုတ္ ေမႊးေမႊးစပ္စပ္ေလးရပါၿပီ။ ေရေႏြးၾကမ္းေလးနဲ႕ ၿမည္းေပေရာ႕၊
သတ္သတ္လြတ္သမားမဟုတ္ရင္ေတာ႔ ပဲဟင္းကို ပိုခ်ိဳေအာင္ ၾကက္သားေလး မဆလာေလးနဲ႕ဆီသတ္ၿပီး ခ်က္ရင္ ပိုေကာင္းပါတယ္။
ကုလား စမူစာသုတ္ ကုလား စမူစာသုပ္
TTSweet Blogမွ ကူးယူေဖာ္ျပသည္
0 Comments
You are welcome to share your ideas with us in comments! (မှတ်ချက်များပေးရာတွင် သင်၏အကြံဉာဏ်များကို ကျွနိုပ်တို့နှင့် မျှဝေရန် ကြိုဆိုပါသည်။)
Emoji