ဒီေန႔မုန္႔လံုးေရေပၚလုပ္စားရင္းနဲ႔ ဓာတ္ပံုေလးေတြရိုက္ထားလို႔ လုပ္နည္းေလးလဲ ရွယ္ေပးလိုက္ပါတယ္။
ေကာက္ညွင္းမွဳန္႔ (Glutinous Rice Flour) နဲ႔ ဆန္မွဳန္႔ (Rice Flour) ကို ၃း၁ အတိုင္းေရာပါ။ ဒီေန႔လုပ္တာ ေကာက္ညွင္းမွဳန္႔ ဆန္ခ်င္ခြက္ ၆ခြက္၊ ဆန္မွဳန္႔၂ခြက္ ကို ေရခ်က္ေအး ၃ခြက္ထည္႔ၿပီး ေရာသမေမႊ နယ္ပါတယ္။ ၁၀မိနစ္၊၁၅ မိနစ္ေလာက္ နွံ႔ေနေအာင္ ခပ္နာနာေလးနယ္ၿပီးရင္ မုန္႔လံုးလို႔ရပါၿပီ။ မုန္႔ပိုနပ္ခ်င္ရင္ ၁နာရီ ၂နာရီေလာက္ အ၀တ္ကေလးေရစြတ္ အေပၚကတင္ၿပီး ႏွပ္ထားပါ။ ကိုယ္ကေတာ႔ စိတ္ၿမန္သူဆိုေတာ႔ မႏွပ္ေတာ႕႔ပါဘူး။
ထန္းလ်က္ကို ကတ္ေၾကးနဲ႔ အစိတ္ကေလးေတြ ရေအာင္ညွပ္ၿပီး မုန္႔လံုးတာေတြကေတာ႔ သိၿပီးသားမိွဳ႕႕႔မေၿပာေတာ႔ပါဘူး။ ပံုမွာသာၾကည္႔ၾကပါေတာ႔။
ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူထဲ မုန္႔လံုးထားတာေတြ အသာပစ္ထည္႔ပါ။
မုန္႔လံုးေရေပၚဆိုေတာ႔ ေရေပၚေပၚလာမွ ဇကာေလးနဲ႕႔စစ္ယူရတာပါ။ မုန္႔ကို နွပ္မထားရင္ နယ္ၿပီးၿပီးခ်င္း လံုးတယ္ဆို မုန္႔ေပၚလာလာခ်င္း မဆယ္ပါနဲ႔။ မုန္႔ပိုက်က္သြားေအာင္ ခဏတၿဖဳတ္ေစာင္႔ၿပီးမွ ဆယ္ပါေနာ႔။.
မုန္႔ကလံုးတံုးက ေသးေသးေလး။ မုန္က်က္လာရင္ ပြလာလို႔ မုန္႔လံုးက ပိုၾကီးလာပါတယ္။ ဒါေၾကာင္႔ သိပ္အလံုးၾကီးေတြ မလံုးပါနဲ႔။ အလံုးၾကီးေတာ႔ ထန္းလ်က္နည္းၿပီး အရသာမရွိၿဖစ္တတ္ပါတယ္။
အုန္းသီးကေတာ႔ wet market ေတြမွာ ၿခစ္ၿပီးသား ေဖြးေဖြးေလးေတြ ေရာင္းပါတယ္။ တစ္က်ပ္ဘိုးဆို အေတာ္ရပါတယ္။ ငွက္ေပ်ာဖတ္ကိုလည္း wet market မွာပဲ ၀ယ္လို႔ရပါတယ္။ ၅မူးဘိုးဆို ရပါၿပီ။ ငွက္ေပ်ာဖတ္ေလးနဲ႔ဆုိေတာ႔ အၿမင္လည္းလွ ေမႊးလည္း ပိုေမႊးသလိုပဲေလ။
ဟိုေန႔က ေစ်းေနာက္က်လို႔ အုန္းသီးၿခစ္ၿပီးသားမရ ရတာသာ၀ယ္လာရပါတယ္။ ဒါခဲြဘို႔ ၿခစ္ဘို႔ဆို တစ္ေယာက္ေယာက္ အကူအညီလိုတယ္။ ဘယ္သူလာကူလုပ္ေပးမလဲ ေစာင္႔လိုက္ဦးမယ္။
ဆင္ေၿပာင္ၾကီး အၿမီးက်မွ တစ္ရေလၿခင္း။
ဟိုဘက္က မုန္႔လံုးေရေပၚကေတာ႔ အုန္းသီး မပါပဲနဲ႔ ဘယ္သူစၿမိဳင္းလိုက္လဲမသိဘူး။ ၄လံုးေလ်ာ႔ေနၿပီ ... း )
TTSweet Blogမွ ကူးယူေဖာ္ျပသည္
0 Comments
You are welcome to share your ideas with us in comments! (မှတ်ချက်များပေးရာတွင် သင်၏အကြံဉာဏ်များကို ကျွနိုပ်တို့နှင့် မျှဝေရန် ကြိုဆိုပါသည်။)
Emoji