***... ငါး ပဲငပိ ခ်က္ရန္ လိုအပ္တာေလးေတြ…
1. တလားဗီးယားငါး တစ္ေကာင္ – ၁ ကီလိုခန္႔ (၆၅ က်ပ္သား)
2. ဆီ – ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း
3. ပါးပါးေသးေသးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္းခန္႔
4. အခြံခြါၿပီး ပါးပါးေသးေသးလွီးထားေသာ ဂ်င္း – ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္းခန္႔
5. အေစ့ထုတ္ကာ ပါးပါးေသးေသးလီွးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္းခန္႔
6. ပဲ ငပိ – ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္းခန္႔
7. ပါးပါးေသးေသးလွီးထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္း – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခန္႔
8. ေရေႏြး – 2 cups (500 ml)
9. chicken powder – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္းခြဲခန္႔
10. ပဲငံျပာရည္ အက်ဲ – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
11. လက္ဆစ္တစ္ဝက္ခန္႔ အတံုးေလးမ်ားလွီးထားေသာ တိုဟူးျဖဴ – ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္းခန္႔
12. ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္ပင္ – ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္းခန္႔
13. ေကာ္ရည္ – potato starch (ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း) နွင့္ ေရ (ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း) ေရာၿပီးေဖ်ာ္ထားပါ။
#. ငါးကို ပါးဟက္ နွင့္ ကလီစာမ်ားထုတ္ၿပီး ၂ ဖက္စလံုးကို ပံုပါအတိုင္း ၃ ခ်က္စီခန္႔ ဓါးျဖင့္မႊန္းထားပါ။ ဆီပူထဲထည့္ေသာအခါ အရမ္းမေပါက္ေစရန္ ေရတတ္ႏိူင္သမွ်ေျခာက္ေအာင္ paper towel ျဖင့္ တို႔သုတ္ထားပါ။
#. မကပ္သည့္အုိး (non-stick pan) အား အရမ္းပူလာေအာင္ High heat ျဖင့္ အပူေပးထားပါ။ အိုးအရမး္ပူလာလွ်င္ ဆီကို ျဖန္႔ၿပီးထည့္ပါ။
#. ဆီ ပူလာလွ်င္ ငါးထည့္ခ်ပါ။ အေရခြံမ်ား အိုးမွာမကပ္ေစရန္ ထည့္ခ်ၿပီးသည္နွင့္ အိုးကို ဟိုဖက္၊ ဒီဖက္ အနည္းငယ္ ေစာင္းေပးပါ။
#. တစ္ဖက္ကို ၂ မိနစ္စီခန္႔ျဖင့္ အေၾကာတင္းရံု အပူေပးပါ။ ကိုင္၍ အဆင္ေျပမည့္ေနရာကို လက္ျဖင့္ကိုင္၍ လွန္ေပးပါ (သို႔) ဇြန္းႀကီး ပါးပါးျပားျပားျဖင့္ လွန္ေပးပါ။
#. ငါးကို ဆယ္ထုတ္ထားၿပီးေနာက္ က်န္သည့္ဆီထဲ ၾကက္သြန္ျဖဴ နွင့္ ဂ်င္းထည့္ကာ ၂ မိနစ္ခန္႔ ေမႊေၾကာ္ပါ။
#. ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ကာ ၂ မိနစ္ခန္႔ ထပ္ေမႊေၾကာ္ေပးပါ။
#. ပဲငပိ နွင့္ ငရုတ္သီးစိမ္းထည့္ကာ ၁ မိနစ္ခန္႔ေၾကာ္ၿပီးေနာက္…..
#. ေရေႏြး၊ chicken powder နွင့္ ပဲငံျပာရည္ အက်ဲ ထည့္ကာ ဆူလာေအာင္ တည္ထားပါ။
#. ဟင္းရည္ ဆူလာလွ်င္ ငါးထည့္ၿပီး ငါးအေပၚပိုင္းကို အရသာဝင္ေအာင္ ဇြန္းျဖင့္ ဟင္းရည္မ်ားကိုခပ္ၿပီး တစ္မိနစ္ခန္႔ ေလာင္းေပးပါ။
#. ၿပီးလွ်င္ အိုးအဖံုး ဖံုးကာ ၁၂ မိနစ္ခန္႔ တည္ထားပါ။ (ထိုအေတာအတြင္း အိုးအဖံုးကို ၃၊၄ ခါခန္႔ ဖြင့္ၿပီး ငါးအေပၚပိုင္းကို ဟင္းရည္ခပ္ၿပီး ေလာင္းေပးပါ။)
#. ထို ၁၂ မိနစ္ခန္႔ အေတာအတြင္း ၅ မိနစ္ခန္႔ၾကာလွ်င္ တိုဟူးျဖဴ ထည့္ပါ။ (ငါးအေပၚမထည့္ပဲ အရည္ရိွသည့္ေနရာကို ထည့္ေပးပါ။)
#. ၁၂ မိနစ္ခန္႔ၾကာၿပီးေနာက္ ငါးက်က္ မက်က္ကို ေရေပၚ ေပၚေနသည့္ ေခါင္းေအာက္ဖက္ကပ္ရက္ ရင္ပတ္ေနရာကို အသံုးမျပဳရေသးေသာ သြားၾကားထိုးတံေလးျဖင့္ ထိုးၾကည့္ပါ။
#. သြားၾကားထိုးတံ လြယ္လြယ္ကူကူေဖာက္ဝင္သြားလွ်င္ က်က္ၿပီ ျဖစ္၍ ဇြန္းၾကီးပါးပါးျပားျပား ၂ ေခ်ာင္းကို သံုးကာ ငါးကိုဆယ္ထုတ္ၿပီး ဟင္းျပင္မည့္ ပန္းကန္ျပား ၾကီးၾကီးထဲ ထည့္ထားပါ။ (မက်က္ေသးဟုထင္လွ်င္ မိနစ္အနည္းငယ္ ဆက္တည္ေပးပါ။)
#. ငါးဆယ္ထုတ္ၿပီးေနာက္ က်န္သည့္ဟင္းရည္အိုးထဲ ၾကက္သြန္ပင္ထည့္ကာ ၃၊၄ ခ်က္ေမႊေပးပါ။
#. ထို႔ေနာက္ ေကာ္ရည္ေလာင္းထည့္ကာ ၁ မိနစ္ခန္႔ေမႊၿပီးလွ်င္ ငါးေပၚ ဇြန္းျဖင့္ခပ္ကာ ေလာင္းထည့္၍ အရသာရိွစြာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါၿပီ။
(ေဖ်ာ္ထားသည့္ေကာ္ရည္ အနည္ထိုင္ေနလွ်င္ ျပန္ေမႊၿပီးမွ ေလာင္းထည့္ေပးပါ။)
https://www.facebook.com/ChawSusFoodFriends/photos/pcb.464543693723771/464541277057346/?type=1&theater
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+
1. တလားဗီးယားငါး တစ္ေကာင္ – ၁ ကီလိုခန္႔ (၆၅ က်ပ္သား)
2. ဆီ – ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း
3. ပါးပါးေသးေသးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္းခန္႔
4. အခြံခြါၿပီး ပါးပါးေသးေသးလွီးထားေသာ ဂ်င္း – ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္းခန္႔
5. အေစ့ထုတ္ကာ ပါးပါးေသးေသးလီွးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္းခန္႔
6. ပဲ ငပိ – ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္းခန္႔
7. ပါးပါးေသးေသးလွီးထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္း – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခန္႔
8. ေရေႏြး – 2 cups (500 ml)
9. chicken powder – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္းခြဲခန္႔
10. ပဲငံျပာရည္ အက်ဲ – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
11. လက္ဆစ္တစ္ဝက္ခန္႔ အတံုးေလးမ်ားလွီးထားေသာ တိုဟူးျဖဴ – ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္းခန္႔
12. ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္ပင္ – ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္းခန္႔
13. ေကာ္ရည္ – potato starch (ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း) နွင့္ ေရ (ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း) ေရာၿပီးေဖ်ာ္ထားပါ။
#. ငါးကို ပါးဟက္ နွင့္ ကလီစာမ်ားထုတ္ၿပီး ၂ ဖက္စလံုးကို ပံုပါအတိုင္း ၃ ခ်က္စီခန္႔ ဓါးျဖင့္မႊန္းထားပါ။ ဆီပူထဲထည့္ေသာအခါ အရမ္းမေပါက္ေစရန္ ေရတတ္ႏိူင္သမွ်ေျခာက္ေအာင္ paper towel ျဖင့္ တို႔သုတ္ထားပါ။
#. မကပ္သည့္အုိး (non-stick pan) အား အရမ္းပူလာေအာင္ High heat ျဖင့္ အပူေပးထားပါ။ အိုးအရမး္ပူလာလွ်င္ ဆီကို ျဖန္႔ၿပီးထည့္ပါ။
#. ဆီ ပူလာလွ်င္ ငါးထည့္ခ်ပါ။ အေရခြံမ်ား အိုးမွာမကပ္ေစရန္ ထည့္ခ်ၿပီးသည္နွင့္ အိုးကို ဟိုဖက္၊ ဒီဖက္ အနည္းငယ္ ေစာင္းေပးပါ။
#. တစ္ဖက္ကို ၂ မိနစ္စီခန္႔ျဖင့္ အေၾကာတင္းရံု အပူေပးပါ။ ကိုင္၍ အဆင္ေျပမည့္ေနရာကို လက္ျဖင့္ကိုင္၍ လွန္ေပးပါ (သို႔) ဇြန္းႀကီး ပါးပါးျပားျပားျဖင့္ လွန္ေပးပါ။
#. ငါးကို ဆယ္ထုတ္ထားၿပီးေနာက္ က်န္သည့္ဆီထဲ ၾကက္သြန္ျဖဴ နွင့္ ဂ်င္းထည့္ကာ ၂ မိနစ္ခန္႔ ေမႊေၾကာ္ပါ။
#. ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ကာ ၂ မိနစ္ခန္႔ ထပ္ေမႊေၾကာ္ေပးပါ။
#. ပဲငပိ နွင့္ ငရုတ္သီးစိမ္းထည့္ကာ ၁ မိနစ္ခန္႔ေၾကာ္ၿပီးေနာက္…..
#. ေရေႏြး၊ chicken powder နွင့္ ပဲငံျပာရည္ အက်ဲ ထည့္ကာ ဆူလာေအာင္ တည္ထားပါ။
#. ဟင္းရည္ ဆူလာလွ်င္ ငါးထည့္ၿပီး ငါးအေပၚပိုင္းကို အရသာဝင္ေအာင္ ဇြန္းျဖင့္ ဟင္းရည္မ်ားကိုခပ္ၿပီး တစ္မိနစ္ခန္႔ ေလာင္းေပးပါ။
#. ၿပီးလွ်င္ အိုးအဖံုး ဖံုးကာ ၁၂ မိနစ္ခန္႔ တည္ထားပါ။ (ထိုအေတာအတြင္း အိုးအဖံုးကို ၃၊၄ ခါခန္႔ ဖြင့္ၿပီး ငါးအေပၚပိုင္းကို ဟင္းရည္ခပ္ၿပီး ေလာင္းေပးပါ။)
#. ထို ၁၂ မိနစ္ခန္႔ အေတာအတြင္း ၅ မိနစ္ခန္႔ၾကာလွ်င္ တိုဟူးျဖဴ ထည့္ပါ။ (ငါးအေပၚမထည့္ပဲ အရည္ရိွသည့္ေနရာကို ထည့္ေပးပါ။)
#. ၁၂ မိနစ္ခန္႔ၾကာၿပီးေနာက္ ငါးက်က္ မက်က္ကို ေရေပၚ ေပၚေနသည့္ ေခါင္းေအာက္ဖက္ကပ္ရက္ ရင္ပတ္ေနရာကို အသံုးမျပဳရေသးေသာ သြားၾကားထိုးတံေလးျဖင့္ ထိုးၾကည့္ပါ။
#. သြားၾကားထိုးတံ လြယ္လြယ္ကူကူေဖာက္ဝင္သြားလွ်င္ က်က္ၿပီ ျဖစ္၍ ဇြန္းၾကီးပါးပါးျပားျပား ၂ ေခ်ာင္းကို သံုးကာ ငါးကိုဆယ္ထုတ္ၿပီး ဟင္းျပင္မည့္ ပန္းကန္ျပား ၾကီးၾကီးထဲ ထည့္ထားပါ။ (မက်က္ေသးဟုထင္လွ်င္ မိနစ္အနည္းငယ္ ဆက္တည္ေပးပါ။)
#. ငါးဆယ္ထုတ္ၿပီးေနာက္ က်န္သည့္ဟင္းရည္အိုးထဲ ၾကက္သြန္ပင္ထည့္ကာ ၃၊၄ ခ်က္ေမႊေပးပါ။
#. ထို႔ေနာက္ ေကာ္ရည္ေလာင္းထည့္ကာ ၁ မိနစ္ခန္႔ေမႊၿပီးလွ်င္ ငါးေပၚ ဇြန္းျဖင့္ခပ္ကာ ေလာင္းထည့္၍ အရသာရိွစြာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါၿပီ။
(ေဖ်ာ္ထားသည့္ေကာ္ရည္ အနည္ထိုင္ေနလွ်င္ ျပန္ေမႊၿပီးမွ ေလာင္းထည့္ေပးပါ။)
https://www.facebook.com/ChawSusFoodFriends/photos/pcb.464543693723771/464541277057346/?type=1&theater
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+
0 Comments
You are welcome to share your ideas with us in comments! (မှတ်ချက်များပေးရာတွင် သင်၏အကြံဉာဏ်များကို ကျွနိုပ်တို့နှင့် မျှဝေရန် ကြိုဆိုပါသည်။)
Emoji