Thursday, February 18, 2016

မရမ္းသီးႏွင့္ေဗာ့က်ိတ္ပုစြန္ဆိတ္ေၾကာ္

ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား
1 hr
မရမ္းသီးႏွင့္ေဗာ့က်ိတ္ပုစြန္ဆိတ္ေၾကာ္
•••••••••••••••••••••••••••••••••••••
မရမ္းသီးႏုႏု................၁၅က်ပ္သား
ေဗာ့က်ိတ္ပုစြန္ဆိတ္.....၂၀က်ပ္သား
ငါးပိ...........................၁ဇြန္း
င႐ုတ္သီးခြဲၾကမ္းမႈန္႔.......၂ဇြန္း
ၾကက္သြန္နီ.. ...............၁လုံး
ၾကက္သြန္ျဖဴ.................၅တက္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး..................၁လုံး
မရမ္းသီးကိုပါးပါးလွီးၿပီးဆားပါေသာေရတြင္(၅)မိနစ္ခန္႔
စိမ္ထားပါ။
ပုစြန္ဆိတ္ေလးေတြကိုေရေဆးသန္႔စင္ကာေရေျခာက္ေအာင္စစ္ၿပီးအရသာအနည္းငယ္နည္းထားပါ။
ၾကက္သြန္နီ ၊ ျဖဴ ကိုညႇက္ေအာင္ေထာင္းၿပီးခရမ္းခ်ဥ္သီး
ကိုပါးပါးလွီးပါ။
ဆီအနည္းငယ္ကိုအပူေပးၿပီးေထာင္းထားေသာအေရာကိုနႏြင္းမႈန္႔အနည္းငယ္ႏွင့္အတူဆီသတ္ပါ။
အနည္းငယ္ေမႊးလာလွ်င္ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ေပါင္းၿပီးဆီသတ္ပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏြမ္းလာလွ်င္ငါးပိကိုထည့္ေၾကာ္ပါ။သမေအာင္ေမႊၿပီးသြားလွ်င္င႐ုတ္သီးခြဲၾကမ္းမႈန္႔ေတြထည့္ေၾကာ္ပါ။
ေရစင္ေအာင္စစ္ထားတဲ့မရမ္းသီးေလးေတြထည့္ပါ။
ငါးငံျပာရည္၊ဟင္းခတ္မႈန္႔၊သၾကားအနည္းငယ္တို႔ျဖင့္အရသာသြင္းပါ။
မရမ္းသီးေတြအေတာ္ေလးႏြမ္းၿပီဆိုမွအရသာနယ္ထားတဲ့ပုစြန္ဆိတ္ေတြထည့္ေပါင္းပါ။
ေရခမ္း၊ဆီျပန္ၿပီးေျခာက္ေသြ႔သည္အထိေၾကာ္ေပးထားလွ်င္အခန္းအပူခ်ိန္မွာ(၁)ပတ္ေလာက္အထိထားၿပီးသုံးေဆာင္ႏိူင္ပါတယ္။

0 comments:

Post a Comment