Ad Code

Responsive Advertisement

ကြက်ဆီ ထမင်း



ယနေ့ညနေ Menu အတွက် ကြက်ဆီ ထမင်းချက်ပြီး ချက်နည်းလေး မမေ့ခင် ကမန်းကတန်း လာတင်ပါတယ်။ အန်တီဆွိရဲ့ ပိတ်သတ်တွေလဲ စမ်းချက်ကြည့်ချင် ချက်လို့ရတာပေါ့။

လူ ၅ယောက်စာလောက်အတွက် လိုတဲ့ ပစ္စည်းတွေကတော့

ကြက်ပြုတ်ရန် 
ကြက် တစ်ကောင် (ကလီစာထုတ် သန့်ရှင်းပြီးသား)
ဂျင်း - တစ်လက်မခန့်ကို ပါးပါးလှီးထားပါ။
ကြက်သွန်မြိတ် - ၁၀ ပင်ခန့် (အမြစ်ဖက်က အရင်းပိုင်းတွေကို ၂ လက်မ အရွယ်လောက် ဖြတ်ထားပါ)
ကြက်သွန်နီ ဥကြီး တစ်ဥ ကို ၈စိပ်  စိပ်ထားပါ။

 ကြက်သား အကောင်လိုက်ကို အရေခွံတွေအပေါ် ဆားနုဲ့ ပွတ်ပြီး ရေဆေးပါ။ ပြီးရင် ဆား လဖက်ရည်ဇွန်း တစ်ဇွန်းခန့်နဲ့ ကြက်အကောင်လိုက်ကို နယ်ထားပါ။

ကြက်အကောင်ထဲကို အထက်က ဂျင်း၊ကြက်သွန်နီ၊ ကြက်သွန်မြိတ်တွေ အစာသွပ်ပြီး ရေဆူဆူထဲကို အကောင်လိုက် ထည့်ပြုတ်ပါ။ ကျန်တဲ့ ဟင်းခတ် အမွှေးအကြိုင်တွေကိုလဲ ထည့် ပြုတ်လိုက်ပါ။


 
မီးအနေတော်လောက်နဲ့ နာရီဝက်- ၄၅ မိနစ်ခန့်ကြာရင် ကြက်သားကို ထုတ်လိုက်ပြီး ရေအေးအေးနဲ့ ဆေးချပါ.။ ရေခဲရေနဲ့ဆို ပိုကောင်းပါတယ်။ ရေခဲတုံးလေးတွေ ပစ်ထည့်ပြီးလည်း ထားနိူင်ပါတယ်။ ကြက်သားကို အပူနဲ့ ပျော့ပြဲမသွားပဲ တင်းတင်းလေး ဖြစ်အောင် ရေခဲရည်စိမ်ရတာပါ။ ပြီးရင် ရေစစ်ပြီး အအေးခံထားပါ။

 ကြက်ပြုတ်ရည်တွေကို တော့ ကြက်ဆီ ထမင်းချက်ရအောင် အဖတ်တွေ စစ်ပြီးသိမ်းထားပါ။

ကြက်သားကို အရိုးထုတ် အသားတွေကို ပုံမှာ ပြထားတဲ့ အတိုင်း bite size လေးတွေ လှီးပြီး ပန်ကန်ကြီး တစ်လုံးမှာ ထည့်ထားပါ။

အရိုးတွေကိုတော့ ရေရောပြီး ဟင်းချိုချက်ပါ။ 

ကြက်ဆီထမင်းချက်ရန်
ဂျင်းတက် တစ်လက်မခန့် - ပါးပါးလှီးပြီး ညက်နေအောင် ကြိတ်ထားပါ။
ကြက်သွန်ဖြူ  ၅မွှာ - ညက်နေအောင် ကြိတ်ထားပါ။
ဆီ - စားပွဲဇွန်း ၇ ဇွန်းခန့် (ကြက်ထဲက ထွက်တဲ့ အဆီတွေရ ရင် ပိုကောင်းပါတယ်။ အိမ်မှာတော့ ကျန်းမာရေးအတွက် နေကြာဆီနဲ့ ပဲ ချက်လိုက်ပါတယ်)
ဆား - စားပွဲဇွန်းတစ်ဇွန်း
ဟင်းခတ်မှုန့် - သင့်သလို
သကြား - စားပွဲဇွန်း တစ်ဇွန်း
ကြက်ပြုတ်ရည် - ၈ခွက် (ဆန်ချင်ခွက်) စောစောက ကြက်ပြုတ်ပြီး သိမ်းထားတဲ့ ကြက်ပြုတ်ရည်ပါ။
ယိုးဒယားဆန် Jasmine rice - ၇ခွက်  (ဆန်ချင်ခွက်)

ဒယ်အိုးလေးထဲကို ဆီထည့်ပြီး ကြိတ်ထားတဲ့ ဂျင်း၊ ကြက်သွန်ဖြုတွေကို ဆီသတ်ပါ။ ဝါပြီး၊ ကြွပ်တဲ့ အထိမထားပဲ အနံ့လေးနဲနဲ မွှေးလာတယ်ဆို ရပါပြီ။

rice cooker အိုးထဲကို ဆန်ထည့်ဆေးပြီး  အပေါ်ကနေ ဆီသတ်ထားတာထည့်၊ ကျန်တဲ့ ingredient တွေထည့်ပြီး မွှေလိုက်ပါ။ ခလုပ်နှိပ်ပြီးတည်လိုက်ရင် ကြက်ဆီထမင်း ဂျင်းနံ့ သင်းသင်းလေး ရပါပြီ။

Sauce ပြင်ရန်
ဂျင်းတက် အနည်းငယ်- (ပါးပါးလှီးပြီး ညက်နေအောင် ကြိတ်ထားပါ- လက်ဖက်ရည် ဇွန်း တစ်ဇွန်းစာခန့်)
ကြက်သွန်ဖြူ  အနည်းငယ် - (ညက်နေအောင် ကြိတ်ထားပါ -လက်ဖက်ရည် ဇွန်း တစ်ဇွန်းစာခန့်)
သံပုရာရည် - လဖက်ရည်ဇွန်း ၂ဇွန်းခန့်
ပဲငံပြာရည် အကြည်ရည် - လက်ဖက်ရည် ဇွန်းဝက်ခန့်
သကြား  -  လက်ဖက်ရည် ဇွန်း တစ်ဇွန်း
ကြက်ပြုတ်ရေ- စားပွဲဇွန်း ၄ ဇွန်းခန့်
ဟင်းခတ်မှုန့် -  သင့်သလို
အပေါ်က ingredient တွေကို ရောသမ မွှေလိုက်ရင် sauce အဖြူုရပါပြီ။
sauce အနီရောင်(အစပ်) လိုချင်ရင်တော့ hot chili sauce   လက်ဖက်ရည် ဇွန်း တစ်ဇွန်း ထည့်လိုက်ပါ။

ကြာညို့ အခ ျို အမဲရောင်ကိုလည်း ပန်းကန်တစ်လုံးထဲ ပြင်ထားပါ။

ကြက်သားအပေါ်က ဆမ်းဖို့   အချိုရည် အတွက် ပဲငံပြာရည် အကြည်ရည်၊ ဟင်းခတ်မှုန့်၊ ဟင်းချို၊ ရည်၊ သကြားတို့ ကို ရောမွှေပြီး စိတ်ကြိုက် အချိုအရသာရအောင် ပြင်ထားပါ။

အပေါ်က garnish လုပ်ဖို့ အတွက် 
သခွါးသီ ၂လုံးခန့် - ခပ်စောင်းစောင်းလေးတွေ ပါးပါးလှီးထားပါ။
ကြက်သွန်မြိတ်လေးတွေကို ၂လက်မလောက်ဖြတ် အမျှင်လေးတွေ ရအောင် ခွာထားပါ။
နံနံကို အပင်လေးတွေ ချွေထားပါ။

ပွဲပြင်ဖို့ အတွက်
ကြက်ဆီ ထမင်းပူပူနွေးနွေးကို ပန်းကန်လုံးလေးနဲ့ ပုံသွင်းပြီး ပန်းကန်ပြားချပ် အလည်မှ မှောက်ချလိုက်ပါ။ ဘေးပတ်လည်က သခွားသီး၊ ကြက်သားတို့ကို လှလှပပ ပြင်ဆင်ပါ။ ကြက်သားပေါ်က အချိုရည်ကို ဇွန်းလေးနဲ့ဖြန်းပေးပါ။ ကြက်သွန်မြိတ် ၊ နံနံတို့ကို အပေါ်က လှအောင် တင်လိုက်ရင် စားချင်စဖွယ် ကြက်ဆီထမင်းပွဲလေးရပါပြီ။ ဟင်းချိုကိုလည်း ကြက်သွန်မြိတ် လေးတွေ ထည့်ပြီး သုံးဆောင် နိူင်ပါပြီ.။

Post a Comment

0 Comments

Close Menu