တိုက္တိုက္ဆိုင္ဆိုင္ ဒီေန႔ေတာ႔ ဘေလာ႔ဂ္မွာ အစားအေသာက္ေလးတစ္ခုခု
တင္ဦးမွပါဆို ဓာတ္ပံုေတြ ၿပန္ၾကည္႔ေတာ႔ ငွက္ေပ်ာသီးေပါင္းရယ္
ခရမ္းသီးမီးဖုတ္သုတ္ရယ္ေတြ႔တယ္။ ၂ခုထဲက ဘာတင္ရရင္ေကာင္းမလဲ စဥ္းစားရင္း
ဘေလာ႔ဂ္ကိုအဖြင္႔ ၿမတ္ႏိူး ေတာင္းဆိုထားတာေလးေတြ႕လိုက္လို႔
ငွက္ေပ်ာသီးေပါင္းကိုပဲ တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။ ဆႏြင္းမကင္းကေတာ႔ တစ္ခါမွ
မလုပ္ဖူးလို႔ တစ္ၿခားလင္႔ခ္ေတြမွာပဲ သြားၾကည္႔လိုက္ပါ ၿမတ္ႏိူးေရ။
ငွက္ေပ်ာေပါင္းက လုပ္ရတာလဲလြယ္ပါတယ္။ လိုတာေတြကလည္း စလံုးမွာ အလြယ္တကူရတဲ႔ ပစၥည္းေတြပါ။
ရခိုင္ငွက္ေပ်ာ တစ္ဖီး၊ (သီးေမႊးငွက္ေပ်ာဆိုလဲရပါတယ္ ... ၿပဳတ္ရင္ေပ်ာ႔သြားတတ္လို႔ ခပ္မာမာေလးကို ေရြး၀ယ္ပါ။)
အုန္းႏို႕ စကၠဴထုတ္ အေသးတစ္ထုတ္၊
အုန္းသီးဆံၿခစ္ထားတာ (စလံုး wet market က အုန္းသီးဆံၿခစ္ေရာင္းတဲ႔ ဆိုင္ေတြမွာ ရပါတယ္။ ၿပား၅၀ဖိုးဆိုရင္ကို အမ်ားၾကီးရပါတယ္)
သၾကား ၃-၄ဇြန္းခန္႔၊(အခ်ိဳၾကိဳက္တတ္ရင္ ပိုထည္႔ပါ)
ဆားသင္႔ရံု၊
ရခိုင္ငွက္ေပ်ာသီးကို အခြံႏႊာ၊ ထပ္ၿခမ္းၿခမ္းၿပီး ၿပဳတ္ပါတယ္။ ေရကိုအရင္တည္၊ ဆူမွ ငွက္ေပ်ာသီးထည္႔၊ ငွက္ေပ်ာသီးေတြ အရမ္းေပ်ာ႔အိသြားမွာစိုးလို႔ ခဏေလးၿပဳတ္ၿပီး ေရစစ္ထားပါ။ ၿပဳတ္ရတဲ႔ ရည္ရြယ္ခ်က္က ရခိုင္ငွက္ေပ်ာသီးက ခါးတတ္လို႔ အခါးရည္ေတြ ထြက္သြားေအာင္ပါ။
အိုးၿပန္႔ၿပန္႔ထဲ အုန္းႏိူ႕ထည္႕(ငွက္ေပ်ာသီးၿမဳတ္ရံု ေရနဲနဲေရာပါတယ္)၊ သၾကားထည္႕၊ ဆားသင္႔ရံုထည္႔၊ အေပၚက ေရစစ္ထားတဲ႔ ငွက္ေပ်ာသီးေတြ စီထည္႕ၿပီး မီးနဲနဲနဲ႔ ထပ္တည္ပါတယ္။ ၂မိနစ္၃မိနစ္ေလာက္တည္လို႔ အုန္းႏို႔လဲပြက္ၿပီဆို ခ်ၿပီးအေအးခံထားပါ။
ေနာက္အေပၚကေန အုန္သီးၿခစ္ထားတာေလးေတြ ၿဖဴးစားပါတယ္။ ေအးသြားရင္ အုန္းႏို႔က ငွက္ေပ်ာသီးထဲ စိမ္႔၀င္သြားၿပီး ငွက္ေပ်ာေပါင္း ခ်ိဳခ်ိဳစိမ္႔စိမ္႔ ေမႊးေမႊး ရပါၿပီရွင္။ ၿမန္မာမုန္႔ေတြထဲမွာ လုပ္ရတာ အင္မတန္လြယ္ကူ ၿမန္ဆန္ၿပီး စားေကာင္းတဲ႔ သြားေရစာတစ္ခုပါ။ ဘေလာ႔လာသူမ်ားလည္း စားၾကပါဦးရွင္။
ိ
ငွက္ေပ်ာေၾကာ္ပါ အဆစ္တင္ေပးလိုက္တယ္ေနာ႔။ လူရႊင္ေတာ္ ငွက္ေပ်ာေၾကာ္ပါ သတိရသြားတယ္။ း)))
ငွက္ေပ်ာေပါင္းက လုပ္ရတာလဲလြယ္ပါတယ္။ လိုတာေတြကလည္း စလံုးမွာ အလြယ္တကူရတဲ႔ ပစၥည္းေတြပါ။
ရခိုင္ငွက္ေပ်ာ တစ္ဖီး၊ (သီးေမႊးငွက္ေပ်ာဆိုလဲရပါတယ္ ... ၿပဳတ္ရင္ေပ်ာ႔သြားတတ္လို႔ ခပ္မာမာေလးကို ေရြး၀ယ္ပါ။)
အုန္းႏို႕ စကၠဴထုတ္ အေသးတစ္ထုတ္၊
အုန္းသီးဆံၿခစ္ထားတာ (စလံုး wet market က အုန္းသီးဆံၿခစ္ေရာင္းတဲ႔ ဆိုင္ေတြမွာ ရပါတယ္။ ၿပား၅၀ဖိုးဆိုရင္ကို အမ်ားၾကီးရပါတယ္)
သၾကား ၃-၄ဇြန္းခန္႔၊(အခ်ိဳၾကိဳက္တတ္ရင္ ပိုထည္႔ပါ)
ဆားသင္႔ရံု၊
ရခိုင္ငွက္ေပ်ာသီးကို အခြံႏႊာ၊ ထပ္ၿခမ္းၿခမ္းၿပီး ၿပဳတ္ပါတယ္။ ေရကိုအရင္တည္၊ ဆူမွ ငွက္ေပ်ာသီးထည္႔၊ ငွက္ေပ်ာသီးေတြ အရမ္းေပ်ာ႔အိသြားမွာစိုးလို႔ ခဏေလးၿပဳတ္ၿပီး ေရစစ္ထားပါ။ ၿပဳတ္ရတဲ႔ ရည္ရြယ္ခ်က္က ရခိုင္ငွက္ေပ်ာသီးက ခါးတတ္လို႔ အခါးရည္ေတြ ထြက္သြားေအာင္ပါ။
အိုးၿပန္႔ၿပန္႔ထဲ အုန္းႏိူ႕ထည္႕(ငွက္ေပ်ာသီးၿမဳတ္ရံု ေရနဲနဲေရာပါတယ္)၊ သၾကားထည္႕၊ ဆားသင္႔ရံုထည္႔၊ အေပၚက ေရစစ္ထားတဲ႔ ငွက္ေပ်ာသီးေတြ စီထည္႕ၿပီး မီးနဲနဲနဲ႔ ထပ္တည္ပါတယ္။ ၂မိနစ္၃မိနစ္ေလာက္တည္လို႔ အုန္းႏို႔လဲပြက္ၿပီဆို ခ်ၿပီးအေအးခံထားပါ။
ေနာက္အေပၚကေန အုန္သီးၿခစ္ထားတာေလးေတြ ၿဖဴးစားပါတယ္။ ေအးသြားရင္ အုန္းႏို႔က ငွက္ေပ်ာသီးထဲ စိမ္႔၀င္သြားၿပီး ငွက္ေပ်ာေပါင္း ခ်ိဳခ်ိဳစိမ္႔စိမ္႔ ေမႊးေမႊး ရပါၿပီရွင္။ ၿမန္မာမုန္႔ေတြထဲမွာ လုပ္ရတာ အင္မတန္လြယ္ကူ ၿမန္ဆန္ၿပီး စားေကာင္းတဲ႔ သြားေရစာတစ္ခုပါ။ ဘေလာ႔လာသူမ်ားလည္း စားၾကပါဦးရွင္။
ိ
ငွက္ေပ်ာေၾကာ္ပါ အဆစ္တင္ေပးလိုက္တယ္ေနာ႔။ လူရႊင္ေတာ္ ငွက္ေပ်ာေၾကာ္ပါ သတိရသြားတယ္။ း)))
TTSweet Blogမွ ကူးယူေဖာ္ျပသည္
0 Comments
You are welcome to share your ideas with us in comments! (မှတ်ချက်များပေးရာတွင် သင်၏အကြံဉာဏ်များကို ကျွနိုပ်တို့နှင့် မျှဝေရန် ကြိုဆိုပါသည်။)
Emoji