Ad Code

Responsive Advertisement

ၿမီးရွည္ လုပ္စားၾကရေအာင္ ....by TTSweet


 

ၿမီးရွည္ကို ဘယ္တံုးကစ ၾကားဖူးတာလဲဆို အန္တီဆြိတီတို႔ ဟိုးငယ္ငယ္ေလးထဲက စစ္ကိုင္းက  အဘြား ရန္ကုန္လာလည္ရင္ အဘြားက အၿမဲ လုပ္ေကြ်းတတ္ပါတယ္။ ဒါေပမဲ႕ အဲဒီအခ်ိန္က အရမ္းငယ္ေသးေတာ႔ၿမီးရွည္လိုဟာမ်ိဴး စားရေကာင္းမွန္း၊ ၾကိဳက္ရေကာင္းမွႏ္းလဲ မသိေသးပါဘူး။ အဲဒီအခ်ိန္ိကတည္းက ၿမီးရွည္ဆိုတာ ၾကားဖူးေနခဲ႔ေပမဲ႔ အိမ္မွာေတာ႔ တစ္ခါမွ လုပ္မစားၿဖစ္ပါဘူး။ စကၤာပူမွာေနေတာ႔လဲ ၿမီးရွည္ဆိုတာ ဘယ္လိုဟာမ်ိဳးမွန္း အစပင္ ေဖာ္မရပါ။ စိတ္ထဲမွာ ၿမီးရွည္ဆိုတာ ရွမ္းေခါက္ဆဲြလိုလား၊ ရွမ္းေခါက္ဆဲြ ခ်က္ရတာနဲ႔ တူတူပဲလား မသဲကဲြခဲ႔ပါဘူး။

ဒီဖက္္ေၿပာင္းလာေတာ႔ ဘုန္းၾကီးေက်ာင္းေစ်းေရာင္းပဲြမွာ အသိ အန္တီတစ္ေယာက္ေရာင္းတာ စားဖူးမွ ၿမီးရွည္ဆိုတာကို သဲသဲကြဲကဲြ သိရပါေတာ႔တယ္။ အဲဒီတံုးက ၿမီးရွည္ေကာင္းလြန္းလို႔ အၿမဲအမွတ္ရေနၿပီး အိမ္မွာ လုပ္စားဦးမယ္ဆို ေတးထားခဲ႔တာပါ။

ၿမီးရွည္လုပ္ရတာ ingredient ေတြက အရမ္းမ်ားပါတယ္။ 
ဟိုးအရင္ ပထမတစ္ခါ လုပ္ကထဲက ေနာက္လုပ္ရင္မွတ္မိေအာင္ လုပ္နည္းေလးေရးခ်င္တာ။ မေရးၿဖစ္ခဲ႔ဘူး။ ခုတစ္ခါေတာ႔ မေန႔ကပဲ ဘုန္းၾကီးေက်ာင္းမွာ လုပ္အားေပးေတြအတြက္ လူ ၃၀ စာေလာက္ ခ်က္ၿပီးလွဴခဲ႔လို႔ ပူပူေႏြး မွတ္မိတာေလးေတြ ခ်ေရးေပးပါ႔မယ္။ သတိေမ႔တတ္တဲ႔ အန္တီဆြိအတြက္ေတာ႔ ေနာက္တစ္ခါ လုပ္ရင္ေတာ႔ အလြယ္တကူ လာၾကည္႔ရံုပဲ။


ၿမီးရွည္အတြက္ လိုတဲ႔ ပစၥည္းေတြကေတာ႔  ...

.................................

နန္းလတ္အဖတ္ အစို (သို႕႔) အေၿခာက္ကို ၿပဳတ္ၿပီး ေရစစ္္ထားပါ။

၀က္သား သို႔ ၾကက္သား ကို ပဲငံၿပာရည္၊ ဆား၊ တရုတ္မဆလာ၊တို႔နဲ႕နယ္၊ ဂ်င္းထည္႔ ၿပဳတ္ၿပီး ပါးပါးလွီးထားပါ။

ၾကက္သြန္ၿဖဴဳကို ၾကိတ္ၿပီး ဆီခ်က္ခ်က္ထားပါ။  ( ရွမ္းစာမိွဳ႔ ဆႏြင္းမွဳန္႔ လံုး၀မထည္႔ပါနွင္႔)

ေၿမပဲဆံကို ေၾကာ္ၿပီး ခဲြၾကမ္း ၾကိတ္ထားပါ။

ႏွမ္းေလွာ္ကိုလည္း ၿပင္ထားပါ။

ငရုပ္သီးခဲြၿခမ္းကို ဆီမ်ားမ်ားႏွင္႔ထည္႔ေၾကာ္ထားပါ။

ပဲငပိ အခ်ိဳဗူးကို ၿပင္ထားပါ။ (တစ္ခ်ိဳ႔ကလဲ ဆီတို႔ဟူးကို ေရေဖ်ာ္ထည္႔ပါတယ္။)

ရွမ္းခ်ဥ္ (သို႕) မုန္ညင္းခ်ဥ္ကို ပါးပါးလွီးထားပါ။

ပေလာပီနံမွဳန္႔ (Tapioca starch)  ကို ခပ္က်ဲက်ဲေဖ်ာ္ၿပီး ေကာ္က်ိဴထားပါ။ က်ိဴေနစဥ္ ပဲငံၿပာရည္၊ဆား၊  ၾကက္သားမွဳန္႔ထည္႔ၿပီး ေမႊေပးပါ။

ၾကက္သြန္ၿဖဴကို ညက္ေနေအာင္ေထာင္းၿပီး ရွာလကာရည္၊ ေရေႏြးတို႕နဲ႔ ပ်စ္ပ်စ္ေလး ေဖ်ာ္ထားပါ။

ပဲပင္ေပါက္နဲ႔ မံုညင္းရြက္ေတြကို ေရေႏြးေဖ်ာထားပါ။

ၾကက္သြန္ၿမိတ္နဲ႔ နံနံပင္ကို ပါးပါးလွီးထားပါ။

၀က္ရိုး (သို႕) ၾကက္ရိုးဟင္းခ်ိဳကို ၿပင္ထားပါ။

ၾကိဳက္တတ္ရင္ ၀က္ေခါက္ေၾကာ္ကို လဲ အဆင္သင္႔ၿပင္ထားပါ။




ပဲြ ၿပင္ရန္အတြက္ မုန္႔ဖတ္ေတြကို ၀က္ရိုးၿပဳတ္ရည္ထဲ စကာနဲ႔စစ္္ၿပီး ပဲြၿပင္မည္႔ ပန္းကန္ထဲ ထည္႔ပါ။

ၿပီးရင္ အေပၚက ingredient ေတြကို ထည္႔ၿပီး စားရင္ အရသာရွိလွတဲ႔ ၿမီးရွည္ရပါၿပီ။ ၀က္ရိုး ဟင္းခ်ိဳဳ ပူပူေလးနဲ႔ အင္မတန္မွ လိုက္ဖက္လွပါတယ္။





ဓာတ္ပံုရိုက္ဖို႔ ေမ႕ေနလို႔ ဦးၿခိမ္႔ ေနာက္တစ္ပဲြစားတာကို အတင္းလုၿပီး ဓာတ္ပံုရိုက္ထားရတာပါ။

၀က္သားၿပဳတ္ရာမွာ ထည္႔တဲ႔ five spice power တရုတ္မဆလာပါ။ သံုးဖူးသမွွ်ထဲမွာေတာ႔ fresh အၿဖစ္ဆံုးနဲ႕ အေကာင္းဆံုးပါပဲ။
အန္တီဆြိ သံုးတဲ႔ တရုတ္ပဲငပ္ိပါ။ salted soya bean ေတြထက္ အငံေပါ႔ၿပီး အခ်ိဳေလးပါတယ္။
ဦးၿခိမ္႔ အလုပ္အတြက္ပါ ထုပ္ေပးရပါတယ္။
TTSweet Blogမွ ကူးယူေဖာ္ျပသည္

Post a Comment

0 Comments

Close Menu