လူ၃-၄ ေယာက္စာေလာက္ လိုတဲ႕ပစၥည္းေတြက
၁။ သေဘၤာသီးခပ္စိမ္းစိမ္း တစ္စိတ္ေလာက္ကို အခြံႏႊာၿပီး ၿခစ္ထားပါ။သေဘၤာသီးသုတ္ ကြ်ပ္ကြ်ပ္ေလးစားခ်င္ေတာ႔ ၿခစ္ထားထာေလးေတြ ေရခဲေသတၲာထဲ ၁နာရီေလာက္ထည္႕ထားပါ။
၂။ ပုဇြန္ေၿခာက္ ၂ဇြန္း
၃။ ငရုပ္သီးစိမ္း ၃-၄ေတာင္႕ ( အစပ္ၾကိဳက္ရင္ပိုထည္႕ပါ )၊ ငရုပ္သီးအစိမ္းေရာင္ဆို ပိုေကာင္းပါတယ္။ (အနီေရာင္ဆို ပံုမွာလို သေဘၤာသီးသုတ္က အေရာင္ညိဳသြားပါတယ္။)
၄။ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၃မႊာေလာက္
၅။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အလံုးေသးေသး ၃လံုးေလာက္ ထပ္ၿခမ္းၿခမ္းထားပါ။ အၾကီးဆိုရင္ေတာ႔ အေသးေလးေတြ လွီးထားပါ။
၆။ brown suger (သို႕) ထန္းညက္ ၄-၅ခဲ၊ မရွိရင္လဲ သၾကား စားပဲြဇြန္းတစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္၊
၇။ သံပုရာသီး တစ္ၿခမ္း၊ ညွစ္ရလြယ္ေအာင္ အစိတ္ေလးေတြ စိတ္ထားပါ။
၈။ ငံၿပာရည္ စားပဲြဇြန္း တစ္ဇြန္း၊
၉။ ေၿမပဲဆံေလွာ္ၿပီး အခြံခြ်တ္ ထပ္ၿခမ္းကဲြရံု ေထာင္းထားပါ၊
၁၀။ ပဲေတာင္႔ရွည္တစ္ေတာင္႔ တစ္လက္မအရြယ္ေလာက္စီ လက္နဲ႔ၿဖတ္ထားပါ၊
ေထာင္းပံု၊ သုတ္ပံုအဆင္႔ဆင္႔က
၁။ ငရုပ္ဆံုၾကီးၾကီးထဲမွာ ၾကက္သြန္ၿဖဴနဲ႔ ငရုပ္သီးစိမ္းကို အရင္ေထာင္းပါ၊
၂။ ပုဇြန္ေၿခာက္ နဲ႔ Brown suger ထည္႔ေထာင္းပါ၊
၃။ မညက္တညက္မွာ ၿခစ္ထားတဲ႔ ေဘၤာသီးကို ထည္႕ဖြဖြေထာင္းပါ၊ ဇြန္းနဲ႔ ေမႊေပးပါ။
၄။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထပ္ၿခမ္းေလးေတြထည္႔ ထပ္ေထာင္းပါ၊
၅။ ငံၿပာရည္ႏွင္႔ သံပုရာရည္ထည္႕ ထပ္ေထာင္းပါ၊
၆။ ေနာက္ဆံုး ပဲသီးပါ အသာေလး ထည္႔ေထာင္းၿပီး ေထာင္းထားထာေလးေတြကို ငရုပ္ဆံုထဲတင္ ႏွံေအာင္ဇြန္းနဲ႔ ေမႊပါ ၊နယ္ပါ၊
ရ။ ေထာင္းထားတဲ႔ သေဘၤာသီးသုတ္ကို အဖတ္ေတြေရာ အေရေတြေရာမက်န္ ၿပင္မဲ႔ ပန္းကန္ထဲထည္႕ပါ၊
၈။ အေပၚကေန ေၿမပဲ အသာၿဖဴးထည္႔ရင္ စားဖို႔ အဆင္သင္႔ ၿဖစ္ပါၿပီ။
ၿမည္းၾကည္႔ၿပီး အခ်ိုဳလိုရင္ သၾကားနဲနဲ၊ အငံလို ငံၿပာရည္ထပ္ထည္႔ၿပီး ၿပင္ပါ။
ယိုးဒယား သေဘၤာသီးေထာင္း ခ်ိဳခ်ိဳခ်ဥ္ခ်ဥ္ စပ္စပ္ ကြ်ပ္ကြ်ပ္ ေလးပါ၊ ေထာင္းတာကလဲ အကုန္စုထည္႔ၿပီး တစ္ခါထဲ ေထာင္းတာမဟုတ္ပဲ တစ္ခုၿပီးတစ္ခု အစဥ္အတိုင္းထည္႕ေထာင္းရ ပါတယ္ ။
ယိုးဒယား ၾကက္သားေဘဆယ္ေၾကာ္လိုဟာမ်ိဳးနဲ႔ ထမင္းနဲ႔ လိုက္ဖက္ပါတယ္။
Link for ၾကက္သားေဘဆယ္ေၾကာ္
TTSweet Blogမွ ကူးယူေဖာ္ျပသည္
0 Comments
You are welcome to share your ideas with us in comments! (မှတ်ချက်များပေးရာတွင် သင်၏အကြံဉာဏ်များကို ကျွနိုပ်တို့နှင့် မျှဝေရန် ကြိုဆိုပါသည်။)
Emoji