Tuesday, April 19, 2016

သေဘၤာသီးကို ေဆးဖက္၀င္ေအာင္ စားနည္း



သေဘၤာသီးကို ေဆးဖက္၀င္ေအာင္ စားနည္း
(၁) နံနက္ ၈ နာရီမွာ စားသံုးလွ်င္ - အစာအိမ္ႏွင့္ အူလမ္းေၾကာင္းကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။
(၂) နံနက္ ၉ နာရီမွာ စားသံုးလွ်င္ - ေသြးအဆိပ္ျဖစ္ျခင္းကို ျပန္လည္ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။
(၃) နံနက္ ၁၀ နာရီမွာ စားသံုးလွ်င္ - အသည္း၌ ပူျခင္းကို ေကာင္းမြန္ၿပီး ဝမ္းခ်ဳပ္ျခင္းကို သက္သာေစပါတယ္။
(၄) နံနက္ ၁၁ နာရီမွာ စားသံုးလွ်င္ - အာသီးနာျခင္း၊ အာေျခာက္ျခင္းတို႔ကို ျပန္လည္ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။
(၅) မြန္းလဲြ ၁ နာရီမွာ စားသံုးလွ်င္ - ႏြယ္ခ်ိဳမႈန္႔ႏွင့္ တို႔၍စားလွ်င္ အစာေၾကေစပါတယ္။
(၆) မြန္းလဲြ ၂ နာရီမွာ စားသံုးလွ်င္ - ပါးစပ္နံျခင္းကို ေပ်ာက္ကင္းေစပါတယ္။
(၇) မြန္းလဲြ ၃ နာရီမွာ စားသံုးလွ်င္ - အူမႀကီးပူျခင္းကို သက္သာေစပါတယ္။
(၈) ညေန ၄ နာရီမွာ စားသံုးလွ်င္ - ပ်ားရည္ႏွင့္တို႔စားပါက ေသြးတိုးျခင္းကို သက္သာေစပါတယ္။ (ကေလးမ်ား မစားရပါ)
(၉) ညေန ၅ နာရီမွာ စားသံုးလွ်င္ - ဆီးခ်ိဳျဖစ္ျခင္းကို သက္သာေစပါမယ္။
(၁၀) ညေန ၇ နာရီမွာ စားသံုးလွ်င္ - တစ္ေနကုန္ ပင္ပန္းျခင္းကို သက္သာေစၿပီး စိတ္ရႊင္လန္းေစပါမယ္။
(၁၁) ညေန ၈ နာရီမွာ စားသံုးလွ်င္ - ေသြးသားကို သန္႔စင္ေပးပါမယ္။
(၁၂) ညေန ၉ နာရီမွာ စားသံုးလွ်င္ - သၾကားႏွင့္တို႔စားပါက အသည္းပူျခင္းကို သက္သာေစပါမယ္။
သေဘၤာသီးသည္ အစာေၾကျခင္း၊ ၀မ္းေကာင္းျခင္း၊ ခြန္အား ျဖည့္စြမ္းေပးျခင္း စသည့္အာနိသင္မ်ားရိွေၾကာင္း တ႐ုတ္တိုင္းရင္းေဆးက်မ္းတြင္ ေဖာ္ျပထားၾကသည္။
ေစာႏြဲ ့ေနဆိုင္(ပူတာအို)
ကိုးကား - Seinpanpyar

0 comments:

Post a Comment